onsdag 21 februari 2018

Kommande böcker mars 2018

Man kan väl säga att ordningen är återställd nu, i alla fall när det handlar om intressanta boksläpp. I mars blir det mycket...

Midnattsljus av Charlotte Cederlund
Genre: Fantasy
Serie: Idijärvi (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-03-01
Förlag: Opal

Från Bokus
Áili betalade ett högt pris när hon skyddade Urseiten från Borri noaidi. Nu plågas hon av inre demoner och i ett försök att fly undan dem lämnar hon Idijärvi sameby för gymnasieskolan i Kiruna. Men allt är inte som det ska i den lappländska staden. Skrämmande saker händer, saker som verkar centrera sig runt Áili vare sig hon vill det eller inte.

Sakta återvänder ljuset till Sápmi, men med ljuset kommer också ett löfte om en sista strid. Är det en strid Áili kan vinna utan att bli någon hon inte vill vara?


Blandade känslor är det här. Sista delen. Jag vill både läsa den och ha den kvar...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En annan Alice av Liane Moriarty
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 485
Utgivningsdatum: 2018-03-13
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Alice Love vaknar upp på golvet på gymmet och förstår inte vad hon gör där. Hon avskyr ju att träna! Hon får veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjälpt till sjukhuset. Alice som nyligen fått veta att hon är gravid med sitt första barn ber oroligt läkaren se efter att allt är som det ska. Hon möts av förvåning. Alice är inte alls gravid, påstår läkaren. Däremot måste hon ha fått barn tidigare - hon har tydliga ärr efter ett kejsarsnitt på magen. Långsamt inser Alice att något är fel. Långsamt inser hon att smällen mot huvudet har fått henne att glömma ett helt årtionde.

Jo, alltså, jag har ju inte läst något av henne, men jag kan väl vara nyfiken på den ny ändå.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2018-03-21
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram.

Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?


En bok med en titel som innehåller bokhandel... ja, den vill jag läsa.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.München av Robert Harris
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-03-22
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
September 1938: Hitler är fast besluten att starta krig i Europa. Chamberlain vill desperat bevara freden. Europas framtid beslutas i en stad som kommer att bli berömd för det möte som äger rum där.

Samtidigt som Chamberlains plan flyger över Engelska kanalen och Führerns tåg åker söderut genom Tyskland, reser två unga män med sina egna hemligheter mot München. Hugh Legat är en av Chamberlains privata sekreterare, Paul Hartmann är en tysk diplo- mat och medlem av anti-Hitler-rörelsen. De nära vännerna har inte setts på sex år. Nu kommer deras vägar att korsas igen. Vem är du villig att förråda? Dina vänner, din familj, ditt land eller ditt samvete?


Nu kom jag plötsligt ihåg att jag inte har läst hans förra bok. Vill ha denna ändå.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vit krypta av Mariette Lindstein
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 389
Utgivningsdatum: 2018-03-28
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd.

Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.

För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?

Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur.


Nu har jag ju inte läst hennes tre tidigare böcker, men det kommer väl.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Pakt av Anna Roos
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 240
Utgivningsdatum: 2018-03-28
Förlag: Modernista

Från Bokus
En kvalmig högsommardag ses Beatrice Solstjärna kliva ut genom slottsporten för sista gången. Efter sig lämnar hon en sörjande familj, bestörta vänner och ett vemodigt blogginlägg. I pressen omnämns den unga kvinnan som försvunnen, men polisen hittar inga spår. Tio år senare publicerar hon ett nytt inlägg på sin blogg.

Alexandra Jonsson har lämnat både landet och sitt förflutna bakom sig. Målmedvetet klättrar hon i karriären. Men när ett nytt inlägg en dag läggs upp på den blogg där hon var medskribent som ung, tvingas hon vrida tillbaka klockan - till en sommar då lögner blev till sanningar och sanningar till väl bevarade hemligheter.

På nätet kallade de sig för »stjärnorna på slottet«, en handfull vänner som träffats om somrarna sedan de var barn. Solen strålade lika intensivt på livet som på deras brunbrända kroppar. Tills den dagen då ett av deras infall får oanade konsekvenser och allt ställs på sin spets.

En för alla och alla för en. Eller?


Hennes förra bok var helt okej, är nyfiken på denna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sveket av Linwood Barclay
Genre: Kriminalroman
Serie: Promise Falls (1)
Antal sidor: 528
Utgivningsdatum: 2018-03-14
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
David Harwood är journalist och lever med sin nioårige son i Boston. Hans fru dog för ett par år sedan och när David förlorar jobbet ser han ingen annan utväg än att återvända till sitt föräldrahem i Promise Falls.

En dag åker han hem till sin kusin Marla och blir förvånad över att hon har ett litet barn hos sig. Ett barn som Marla säger att en ängel lämnat hos henne. När David samma dag får höra att en ung kvinna hittats mördad i sitt hem och att hennes lilla barn saknas får han onda aningar. Samtidigt börjar andra underliga saker hända på orten.

Broken Promise är första delen i en trilogi kretsande kring den lilla staden Promise Falls, där någon beslutat att alla ska få sona för det förflutnas synder.


Ojdå, en ny av Linwood Barclay.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kvinnan vid kanalen av Set Mattsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Douglas Palm (4)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2018-03-19
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Året är 1952 och en död man påträffas i ett av Malmös sjaskigare hyreshus. Offret är fastbunden i sängen och makabert sminkad.

Några kvarter bort lever den unga Sigrid Holm. Hon har bestämt sig för att starta ett nytt liv tillsammans med dottern som togs ifrån henne strax efter förlossningen. Men innan Sigrid kan lämna sin tillvaro som prostituerad planerar hon att hämnas på de män som skadat henne.


Historiska Malmö låter väldigt intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Hämnaren av Jan-Erik Fjell
Genre: Kriminalroman
Serie: Anton Brekke (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-03-20
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
I 1960-talets San Francisco döms den norskättade sextonåringen Danny till livstid för väpnat rån och mordförsök på en polis, och han hamnar på det ökända fängelset Alcatraz. Drygt trettio år senare besöker ett norskt par det nu nedlagda fängelset och får höra historien om den unge norrmannen. I nutidens Fredrikstad begås ett bestialiskt mord, och det verkar som om en seriemördare ligger bakom. Anton Brekke, som degraderats efter att ha åkt fast i en razzia mot en olaglig spelklubb, är en av de första som kommer till mordplatsen. Snart blir det tydligt att det finns kopplingar till den femtio år gamla historien om Danny Hevneren.

Jag har första delen i den här serien i hyllan. Oläst.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den onde samariten av Mason Cross
Genre: Kriminalroman
Serie: Carter Blake (2)
Antal sidor: 416
Utgivningsdatum: 2018-03-21
Förlag: Modernista

Från Bokus
En sadistisk seriemördare har i över ett decennium gett sig på ensamma kvinnliga bilförare som fått motorstopp. Tidningarna kallar honom Samariten. När en ung kvinnas lemlästade kropp påträffas i bergen utanför Santa Monica vet LAPD-polisen Jessica Allen att hon har sett det här förut - två och ett halvt år tidigare i andra änden av landet.

Med en mördare som inte lämnar några spår efter sig kör polisutredningen snabbt fast. Det är då Carter Blake dyker upp och erbjuder sina tjänster. Han är en skicklig spårare med en närmast kuslig förmåga att förutspå Samaritens nästa drag.

Till en början är Allen och hennes kollegor misstänksamma. Deras nya medarbetare hyser obekväma likheter med mannen de söker. Men när Samariten tar sitt dödande till nya nivåer måste Blake hitta ett sätt att stoppa honom - även om det innebär att hans eget förflutna kommer rasande ner över honom.


Andra delen! Måste läsa.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Det röda berget av Olivier Truc
Genre: Kriminalroman
Serie: Klement och Nina (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-03-21
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Vid foten av det röda berget hittas gamla skelettdelar från en människa. Om det visar sig att delarna har samiskt ursprung kan de ha stor betydelse för en historisk rättegång mellan det samiska folket och lantbrukare vid högsta domstolen. För vem tillhör marken egentligen?

Kriminalinspektör Nina Hansen och hennes kollega Klemet Nango får ansvar för denna mycket speciella utredning. Deras sökande efter bevis möter misstro och motstånd från bade lantbrukare, vetenskapsmän och politiker.

Men Nina kommer inte att ge sig förrän han har lost alla mysterier, nutida såväl som historiska, som dyker upp I utredningen. För Klemet kommer deras efterforskningar få store konsekvenser än han kunnat ana. Aldrig någonsin har hans dubbla identitet blivit så utmanad.


Nej, jag har inte läst de första två delarna. Än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Jag är din skugga av Camilla Way
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-03-22
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Heather har alltid haft svårt att få vänner. Men så möter hon Edie, som är precis den sorts vän som hon alltid velat ha. Edie är vacker och spännande - och framförallt: hon bryr sig om Heather på riktigt. Men en kväll går något fruktansvärt fel. Och det som börjat som en oskyldig vänskap slutar med en tragedi som får förödande konsekvenser för dem båda. Sexton år senare kämpar Edie fortfarande med att få rätsida på livet. Men Heather är inte redo att låta henne glömma så lätt, och det är ingen tillfällighet att hon dyker upp som från ingenstans när Edie behöver henne som mest. Edie eller Heather? Heather eller Edie? Någon av dem måste betala för det som hände.

Den här låter spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Passageraren av Lisa Lutz
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2018-03-22
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En dag när Tanya Dubois kommer hem hittar hon sin man död - han har fallit i trappan - men av någon anledning väljer hon att inte ringa polisen. I stället tar hon en rejäl whisky, svänger förbi sin älskare för en sista kärleksstund och inleder sin flykt. Varför? Är det något i hennes förflutna?

I Nebraska tar pengarna slut. Tanya ringer en Mr Oliver och kräver att han ska skicka 5 000 dollar och nya id-handlingar. Han gör det till slut men är samtidigt så hotfull att hon fruktar för sitt liv.

Tanya färgar håret, ändrar frisyr, går upp i vikt och byter bil - allt för att inte bli upptäckt.

Flykten går vidare till Austin där hon slår sig ihop med en annan kvinna, Blue, med ett ännu dunklare förflutet. Blue säger sig kunna hjälpa Tanya, men det är en hjälp som får konsekvenser som hon aldrig hade kunnat förutse. Tanya tvingas gå längre än hon någonsin trott var möjligt för att överleva.

Från stad till stad flyr hon, från identitet till identitet, men hon kan aldrig slappna av och aldrig göra sig hemmastadd. Överallt lurar faror. Polisen är henne på spåren, och det förflutna kryper närmre.


Den här låter inte heller så dum.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kvinnan i hytt 10 av Ruth Ware
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-03-22
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Det skulle bli den perfekta resan. Ett lyxigt kryssningsfartyg och en pressvisning för att se norrskenet. Det skulle bli en chans för journalisten Lo Blacklock att få en välbehövlig paus från ett kaotiskt liv: Bara några dagar tidigare har hon haft inbrott hemma trots att hon befann sig i lägenheten. Dessutom har hon och pojkvännen Judah problem. Men det blir inte som Lo tänkt. Ett skrik väcker henne i natten. När hon rusar till fönstret ser hon hur en kvinna kastas ut från hytten bredvid. Men enligt passagerarlistan står den kabinen tom och ingen resenär ombord saknas. Lo vet vad hon såg. Eller är hon så trött och mentalt instabil att hon kan ha misstagit sig? Är hon nu fast mitt ute på Nordsjön med en mördare... och vad hände egentligen med kvinnan i hytt 10?

Begränsade ytor i form av en båt... ja, det funkar.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Eldsystrar av Susanne Boll
Genre: Thriller
Serie: Vera Lilja (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-03-29
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Vera Liljas favoritklient Ayana kommer inte till den avtalade terapitiden och hennes frånvaro oroar Vera. Det visar sig vara en berättigad oro.

Vera Lilja är en erfaren och omtalad psykolog med mottagning vid Odenplan i Stockholm. Hon är en skicklig psykolog, men har under en tid mottagit anonyma hot som blivit alltmer påträngande. Någon som är våldsam, kränkt och driven av ett glödande hat riktar allt fokus mot Vera Lilja.

I Veras ungdom förlorade hon båda sina föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda, där även hennes syster blev svårt skadad. Vera har i hela sitt liv känt en enorm skuld och försöker sona den genom att hjälpa andra. När det visar sig att Ayana är kidnappad gör sig det förflutna påmint. Det som Vera i ett helt liv försökt att glömma. Veras psykologiska kunskaper sätts på spel - det handlar om liv eller död.


Jag är väldigt nyfiken på Susanne Boll.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Historieläraren av Matt Haig
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-03-08
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Tom Hazard bär på en hemlighet. Av allt att döma är han en högst ordinär 41-åring, men han har i själva verket levt i århundraden. Från den elisabetanska eran genom 1920-talets jazzålder i Paris till dagens London. Han har sett världen förändras så många gånger, men det enda han längtar efter är ett vanligt liv. Tom är kvasi-odödlig. På 13, 14 år åldras han endast ett. Han har med åren blivit en outsider, en betraktare av världen utifrån, förundrad och kritisk. Han följer franska revolutionen, fascineras av Facebook och hänger med Zelda Fitzgerald och Josephine Baker. Det enda han inte får göra, det enda förbjuda, är att bli kär. Som historielärare på en grundskola i London har han hittat det perfekta jobbet: han kan lära barnen om häxjakten, världskrigen och andra stora historiska händelser. Han försöker på så sätt att tämja det förflutna, som alltid riskerar att komma ikapp honom, och komma över förlusten av sin sedan länge försvunna dotter. Det är en bitterljuv roman, om att förlora och samtidigt finna sig själv. Om tidens gång, kärlekens villkor, och om att det ibland kan ta minst en livstid att lära sig att leva. Boken är samtidigt fyndig med typiskt brittiskt bett i replikerna: Varför oroa dig för framtiden? Den händer alltid. Det är det som är grejen med framtiden.

Jag älskade hans Människorna. Måste ha denna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

14 kommentarer:

 1. Ja där fanns en hel del, Pakt vill jag läsa och Historieläraren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser nog allra, allra mest fram emot Midnattsljus :)

   Radera
 2. Oj oj, nu blir det tilltatt förlänga önskelistan igen. 😃

  SvaraRadera
 3. Kvinnan i hytt 10 vill jag verkligen läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den känns lite som ett måste och då har jag ändå inte läst hennes förra bok :)

   Radera
 4. Är väldigt nyfiken på Bokhandeln på Riverside Drive. Ärva en bokhandel i London, JA TACK! :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst låter väl det helt fantastiskt :)

   Radera
 5. Många författare som jag inte känner till sedan tidigare. Charlotte Cederlund borde jag ju verkligen läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte annat än hålla med; du borde verkligen läsa Charlotte Cederlund :)

   Radera
 6. Cederlund och Haigs böcker väntar jag in med glädje. Snart så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just Midnattsljus är en bok som jag faktiskt inte klarar mig utan :)

   Radera
 7. Sju stycken av dina har även jag på min Kommande - eller se fram emot-lista. Jag ser mycket fram emot Set Mattssons bok och inser att jag måste ta tag i Idijärvi-serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog ta och puffa upp den första Set Mattsson på läslistan, så jag vet om hans böcker är något för mig. Och ja, du måste ta tag i Idijärvi-serien :)

   Radera