måndag 8 april 2019

Film: All inclusive (2017)

Titel: All inclusive
Originaltitel: All inclusive
Genre: Komedi
Regissör: Karin Fahlén
Manus: Daniel Karlsson
Skådespelare: Suzanne Reuter, Liv Mjönes, Jennie Silfverhjelm, Goran Bogdan, Jonas Karlsson
Utgivningsår: 2017
Produktionsland: Sverige
Längd: 93 min
Serie: -
Såg den på Viaplay 15 mars 2019

Handling
En resa till Kroatien med familjen för att fira Ingers 60-årsdag lät som en bra idé ända tills Inger kom på sin man med att vara otrogen. När charterplanet lyfter finns bara en olycklig Inger och hennes två vuxna döttrar med på resan, ordentliga Malin och struliga Tove. Det tar inte lång tid innan systrarnas rivalitet om mamman utvecklar sig till en tävling om vem som bäst kan trösta henne.

Min kommentar
All inclusive är en sådan där film som jag många gånger varit på väg att köpa, men jag har ändrat mig varje gång. Jag kanske inte alltid är så glad i svensk film, men jag vill väldigt gärna se dem. Ibland så hittar man ju ett guldkorn. Denna är dock inte ett av dem.

Jag vill inte gärna kalla de här skådespelarna för dåliga, jag har ju sett dem i annat där de har varit bra, men här spelar de över så till den milda grad. Kanske hör det till manuset och kanske är det meningen. Tyvärr blir resultatet buskis. Något som jag inte alls gillar. Den enda riktiga ljuspunkten här är Jonas Karlsson. Han är den enda som är genuint rolig. Tyvärr Suzanne Reuter. Jag brukar tycka att hon är en av Sveriges roligaste kvinnor, men detta var inte bra.

Karaktärerna är trista och förutsägbara, så otroligt stereotypa. Jag vet inte vilka charterresor manusförfattaren har varit på, men jag kan inte känna igen vare sig flygvärdinnor, reseledare eller hotellpersonal. Kroaterna framställs inte speciellt positivt och jag känner inte igen dem heller.

Det här ska tydligen vara en re-make av en dansk film. Den har jag inte sett, men den är sannolikt lite bättre. Den här svenska versionen fick mig inte att skratta en enda gång. Möjligtvis log jag ett par gånger. Inget känns trovärdigt eller logiskt. Tre dagar efter jag såg den minns jag inte slutet, än mindre vad den gick ut på. Jag är så glad att jag inte har köpt denna.

En liten brasklapp: Svärmor såg faktiskt denna samma helg som vi gjorde det. Hon tyckte den var fantastiskt rolig.Letterboxd hade den 2,7 i genomsnitt (beräknat på 130 betyg).
IMDb hade den 5,6 i genomsnitt (beräknat på 819 betyg).
Jag ger den 2,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

4 kommentarer:

 1. Hade också tänkte se den här filmen men har tyvärr bara hört saker liknande det du skriver om den. Hoppar nog över den även i fortsättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är glad att jag har sett den, men jag är också väldigt glad för att jag inte har köpt den :)

   Radera
 2. Jag var ju tveksam innan och "buskis" är ju ett negativt triggerord för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för mig också och det måste vara så eftersom svärmor gillade den och hon älskar buskis :)

   Radera