måndag 22 april 2019

Film: Triple frontier (2019)

Titel: Triple frontier
Originaltitel: Triple frontier
Genre: Action
Regissör: J C Chandor
Manus: J C Chandor, Mark Boal
Skådespelare: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund, Pedro Pascal
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: USA | Belgien | Storbritannien
Längd: 125 min
Serie: -
Såg den på Netflix 29 mars 2019

Handling
Fem amerikanska före detta soldater i ekonomisk knipa planerar att råna en knarkkung på miljoner – men deras djärva plan förvandlar dem själva till måltavlor.

Min kommentar
Med en dåres envishet så fortsätter jag att titta på Netflix egenproducerade filmer. Allt har ju faktiskt inte varit dåligt utan det finns ett och annat guldkorn.

Filmen börjar bra, jag känner mig nyfiken och... kanske inte spänd av förväntan. Det är ganska uppenbart vart den här historien är på väg, men jag tänker att detta kanske är ett av de där undantagen. Men nej.

Jag har nog börjat förstå hur Netflix jobbar. De lägger massor av krut på skådespelare och foto/miljöer. Där brukar inte finnas något alls att klaga på. Speciellt miljöerna brukar vara fantastiska, så även här. Men den där lilla detaljen manus, det verkar vara oviktigt för Netflix. Efter ungefär halva filmen blir allt bara osannolikt och ologiskt. Det kan bero på att karaktärerna räcker bra för en action, som första halvan är, men de är alldeles för oengagerande för det som filmen blir i andra halvan. Inte ens riktigt bra skådespelare kan rädda det då.

Det är lite synd att den hyfsat intressanta historien slarvas bort där mot slutet, men det är i alla fall två timmar ganska okej underhållning.Letterboxd hade den 3,1 i genomsnitt (beräknat på 24 984 betyg).
IMDb hade den 6,7 i genomsnitt (beräknat på 52 389 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på discshop.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig i allt du skriver. Jag såg också den här filmen och tyckte att den var ok, men den berörde inte så som den hade kunnat göra. Jag tittar hellre på utbudet hos HBO, men plöjer Elementary på Netflix. Har precis kommit till säsong fyra, så många avsnitt kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att hitta bra filmer nu för tiden, tycker jag. Jag behöver inte alltid bli berörd, men det måste liksom finnas något där som får mig att känna saker. Elementary är väl den amerikanska Sherlock Holmes? Såg några avsnitt när den gick på TV, men gillade den inte :)

   Radera
 2. Inte sett den här filmen, men också märkt att det är så med egenproducerade filmer på Netflix. Håller mig till serier där. Just nu Gotham som jag sett en del av tidigare men nu kör från början. Sen blir det HBO men filmutbudet är inget vidare där heller, så det blir mest serier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns verkligen som filmindustri, det som de där stora bolagen spottar ur sig. Inte så mycket tanke bakom ibland. Gotham började vi titta på när den gick på TV, men sedan ändrade de sändningstid eller något åt det hållet och då försvann den från min radar.

   Radera