måndag 1 april 2019

Film: Polar (2019)

Titel: Polar
Originaltitel: Polar
Genre: Action
Regissör: Jonas Åkerlund
Manus: Jayson Rothwell, Victor Santos (grafisk roman)
Skådespelare: Mads Mikkelsen, Vanessa Hudgens, Katheryn Winnick, Fei Ren, Matt Lucas
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: Tyskland | USA
Längd: 118 min
Serie: -
Såg den på Netflix 8 mars 2019

Handling
När en pensionerad lönnmördare förvandlas från jägare till byte gör han comeback för att strida mot en armé av yngre och hänsynslösa mördare.

Min kommentar
Den här filmen var det någon kollega som nämnde (han hade dock inte sett den) och Jonas Åkerlund som regissör lockar ju. Liksom Mads Mikkelsen som skådespelare. Lite farhågor hade jag ju, Netflix egna filmer har ju liksom inte övertygat mig. I alla fall inte så ofta.

Den korta versionen är att detta inte heller övertygar mig. Faktum är att det nog är det sämsta jag har sett på Netflix så här långt. Jag var beredd att stänga av efter en halvtimme.

Polar är ingen action, i alla fall inte per den definition som jag har på den genren. Detta är bara massor av onödigt och överdrivet våld, splatter, med ett annat ord. Historien är helt obegriplig, som en två timmar lång musikvideo vad gäller innehåll/djup. Man har försökt lägga in lite humor, men den misslyckas totalt och räcker inte på långa vägar för att få filmen till en actionkomedi som man inte ska ta på allvar. I stället för handling och trovärdiga karaktärer så har man stoppat in massor av naket och kryddat med sexscener som inte har något alls med historien att göra. Då verkar man ju få en del publik.

Polar är inget annat än en John Wick-wannabe, men inte ens till den nivån lyckas man nå. Mads Mikkelsen försöker till och med se ut som Keanu Reeves. Det verkar ju komma en hel del sådana här filmer nu och jag tycker att de ska förses med varningstext, alternativt få en alldeles egen genre. Så slipper jag slösa bort två timmar på den här skiten. Jag är så obeskrivligt besviken på både Mads Mikkelsen och Jonas Åkerlund.Letterboxd hade den 2,5 i genomsnitt (beräknat på 15 068 betyg).
IMDb hade den 6,8 i genomsnitt (beräknat på 53 854 betyg).
Jag ger den 1,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan, tack och lov, inte köpas. I alla fall inte än.

2 kommentarer:

  1. Ovanligt med så lågt betyg, så den hamnar inte ens på nyfikenlistan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är tack och lov ovanligt med så dåliga filmer :)

      Radera