onsdag 24 april 2019

Kommande böcker maj 2019

Även om jag faktiskt var mycket mer restriktiv än vad jag brukar så hittade jag en hel del spännande boksläpp i maj.

Se mig falla av Mons Kallentoft
Genre: Thriller
Serie: Palma (1)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2019-05-03
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Tre år har gått sedan Tim Blancks sextonåriga dotter försvann under en resa till Mallorca. Han har lovat henne att aldrig sluta leta, ett löfte som slitit sönder hans äktenskap och fått honom att bosätta sig i Palma, där han försörjer sig som privatdetektiv. När han får i uppdrag att utreda en misstänkt otrohetsaffär dras han oväntat in en värld av korruption och skoningslös girighet. Och i begärens dunkla vrår tycker han sig plötsligt ana sin dotters skugga. Med fara för livet kastar han sig in i jakten på sanningen om vad som hänt henne.

Detta är alltså ingen Malin Fors. Låter väldigt spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.När repet brister av Belinda Bauer
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2019-05-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
"Nu är det Jack som bestämmer", sa deras mamma innan hon började gå längs vägen för att hämta hjälp. "Jag är strax tillbaka." Elvaårige Jack och hans två systrar sitter kvar i deras kvalmiga bil, där de småbråkar och gnäller och leker "Ett skepp kommer lastat" medan de väntar på sin mamma. Men deras mamma kommer inte tillbaka. Aldrig någonsin. Tre år senare är Jack femton och fortfarande den som bestämmer nu ensam kvar i familjens hus.

Samtidigt, i andra änden av staden, vaknar en kvinna vid namn Catherine While på morgonen och hittar en kniv vid sin säng, åtföljd av ett meddelande: "Jag kunde ha dödat dig". Polisen letar efter en mystisk inbrottstjuv som de kallar Guldlock, efter hans vana att sova över i de hus han tar sig in i, men Catherine ser ingen mening med att blanda in polisen. Och Jack tycks med ens vara närmare än någonsin att få reda på vem som mördade hans mamma.


Belinda Bauer är autobuy. Inget mer att säga om det.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Skamvrån av Sofie Sarenbrant
Genre: Kriminalroman
Serie: Emma Sköld (7)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-05-20
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda?

De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent.


En serie som jag faktiskt (nästan) är i fas i. Förra delen finns med i årets avsluta-serier utmaning.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En sommar i Devon av Lucy Diamond
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-05-23
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Shell Cottage har alltid varit familjen Tarrants semestertillflykt. Huset vid havet i Devon har förgyllt deras somrar med strandlekar, grillfester och varma kvällar. Men den här sommaren kommer allt att förändras.

Olivia har nyligen blivit änka, och efter sin makes död upptäcker hon något som får hennes liv att vändas upp och ner. Dottern Freya har en lyckad karriär som husläkare, men när hon begår ett misstag på jobbet ställs hennes framtid på spel. Olivias svärdotter Harriet ser fram emot en semester med maken Robert och tonårsdottern Molly, men det Harriet inte vet är att Robert bär på en hemlighet. Och det gör även Molly.


Jag har inte läst något av henne, men jag inbillar mig att jag skulle gilla om jag gjorde det.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sambo på försök av Beth O'Leary
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-05-15
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Tiffy Moore behöver ett billigt boende omedelbart. Leon Twomey jobbar nätter och är i stort behov pengar. En annons kopplar ihop de två främlingarna.

Deras vänner tycker att idén är galen, men egentligen är det den perfekta lösningen i Londons tokdyra bostadsbubbla: Leon innehar lägenheten dagtid medan Tiffy jobbar, och på kvällarna och nätterna är den hennes.

Trots att de aldrig träffats kommer Tiffy och Leon allt närmare varandra. Och med struliga ex, jobbproblem och en felaktigt fängelsedömd bror smälter deras världar samman till en. Men kan man verkligen bli kär i någon man aldrig träffat?


Den här låter intressant.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Sjöbodsblues av Sara H Olsson
Genre: Feelgood
Serie: Tradviken (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-05-22
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Ellen Westman vill bo vid havet under semestern och får lov att låna sin exmans sommarhus i Tradviken. Hon tänker sig en sommaridyll full av liv och rörelse, men när hon kommer dit är verkligheten en annan. Ett sömnigare kustsamhälle får man leta efter det händer ingenting! Men Ellen ger det ett försök, och efter en tid lär hon känna ortens invånare lite närmare

Femtiotreåriga Birgitta Lundin var en gång i tiden utsedd till Fröken Sverige, något som fortfarande basuneras ut på stora skyltar vid infarten till det lilla samhället. Men åldern börjar ta ut sin rätt vilket gjort Birgitta folkskygg och ensam. Hon tillbringar dagarna inomhus och gör inte mycket mer än att träna yoga framför Youtube.

I Tradviken bor även unga Tess. Hon älskar sin hemort och tvingas kämpa mot alla jämnårigas kommentarer om att hon borde ta sig därifrån. Tess parhäst är åttiofemåriga Signe, en tuff tant som gör sitt bästa för att bevara idyllen genom att sätta stopp för all form av exploatering. Men när det börja hända saker nere vid sjöbodarna i hamnen står hon inför sin största utmaning någonsin.


Jag gissar att Tradviken ligger på västkusten. Då lockar den per automatik.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Just innan jag dog av S K Tremayne
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-05-23
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Det var en isfläck. Lite otur. Men det räckte för att nästan ta livet av Kath Redway då hon fick sladd med bilen och körde rakt ner i dammen i den annars så fridfulla nationalparken Dartmoor i Devon i England.

Som genom ett mirakel överlever Kath olyckan med några skråmor och minnesförlust. Hon är skärrad men glad att vara hemma i det ensligt belägna huset på landet, hos maken Adam och deras begåvade men tillbakadragna dotter Lyla. Men familjen verkar inte lika glad. Kaths man är kylig, rentav ilsken. Och dagdrömmaren till dotter pratar allt konstigare om en man ute på myren. Kath återfår några skrämmande bitar av minnet och så småningom förstår hon att det inte alls var en olyckshändelse hon var med om. Hela hennes liv rasar och fylls av mörker, hot och terror.


Jag har inte läst något av honom, men en av de tidigare står oläst i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.


Skuggor över Reykjavik av Arnaldur Indriðason
Genre: Kriminalroman
Serie: Flóvent och Thorson (3)
Antal sidor: 340
Utgivningsdatum: 2019-05-27
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Reykjavik 2016: En nittioårig man hittas död i sin lilla lägenhet i centrala Reykjavik. Han ser ut att bara ha somnat in, men rättsläkaren konstaterar att mannen dött till följd av kvävning. I mannens lägenhet hittas pressklipp och foton från ett känt mordfall i ett av 40-talets Reykjaviks mer skumma kvarter, Skugga sund.

Reykjavik 1944: Ingiborg och hennes amerikanske pojkvän, sergeant Frank Carroll snubblar över en strypt kvinna i en portgång när de försöker hitta någonstans att vänslas. Frank och Ingiborg flyr från platsen så snabbt de kan, men blir sedda och snart knackar Flóvent och Thorson på hemma hos Ingiborg för att förhöra henne. Av Frank Carroll finns inget spår.

Reykjavik 2016: Den nu pensionerade kommissarien Konrad kontaktas för att hjälpa till med fallet med nittioåringen. Konrad kopplas in eftersom han växt upp i Skugga sund. När Konrad intervjuar 90-åringens grannar får han veta hans namn, Stefan Thorson eller Stefan Thoradson som han sedermera kallade sig. Kanadensaren som tillsammans med Flóvent utredde mordet i Skugga sund.


Det är märkligt, men jag har inte börjat läsa den här serien än. Med största sannolikhet kommer jag att göra det.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Två sanningar och en lögn av Riley Sager
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2019-05-17
Förlag: Modernista

Från Bokus
Två sanningar och en lögn. De fyra flickorna lekte ofta den leken i den lilla stugan vid Camp Nightingale. Vivian, Natalie, Allison och nybörjaren Emma Davis, yngst i gänget. Men leken tog slut den natt då Emma såg sina vänner smyga ut i mörkret. Vivian, som försiktigt stänger dörren med ett hyschande finger över munnen, är den sista som Emma eller någon ser av de tre. Det är länge sedan nu. Emma är en stigande stjärna på New Yorks konstscen. Hennes mörka förflutna har hon förvandlat till tavlor, fyllda av svarta löv och ärrade träd, som täcker spöklika och dystra figurer i vita klänningar. När Franscesca Harris-White, ägare av Camp Nightingale, ser målningarna ber hon Emma att återvända till lägret, denna gång som bildlärare. Emma ser en chans att till sist ta reda på vad som hänt hennes vänner. Vad hon inte vet är att en säkerhetskamera är installerad i stugan där hon bor, samma stuga som hennes vänner försvann från femton år tidigare. Och att ju närmare sanningen hon kommer, desto närmare kommer hon också döden.

Förra boken står fortfarande oläst i hyllan, men detta låter väldigt spännande.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.En oskyldig kvinna av Amy Lloyd
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-05-30
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Trettioettåriga Samanthas liv ser ut som de flesta andras, till den dagen då hon ser ett tv-program om Dennis Danson. Han sitter inne, dömd till döden för det brutala mordet på en ung flicka i Red River County i Florida för över 20 år sedan.

Hennes intresse växer snabbt till besatthet. Dennis orättvisa öde ska belysas i en true crime-dokumentär och Samantha, som så många andra, tror på hans oskuld. Hon börjar brevväxla med Dennis och det uppstår en alldeles speciell attraktion dem emellan. Utan att fundera reser Samantha till fängelset. Hon faller för Dennis charm och trots alla hinder gifter de sig. När fallet tas upp igen och han slutligen friges verkar det som att det inte längre finns några hinder för deras lyckliga framtid ihop.

Men så småningom börjar aningar och misstankar gnaga på Samantha. Dennis förändras och hans beteende skrämmer henne. Snart befinner sig hon på en farlig upptäcktsfärd bland indicier och mörka hemligheter.


Det här är ju ett helt obegripligt fenomen, men intressant är det.

Boken kan köpas på Bokus.Skuggspelet av Anna Bågstam
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden i Lerviken (2)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-05-31
Förlag: Norstedts

Från Bokus
En kvinna har försvunnit under märkliga omständigheter. Allt tyder på att hon har blivit kidnappad. Snart flyter ett lik i land i lilla fiskeläget Lerviken i Öresund. Offret har frätskador och går inte att identifiera. Vem försöker sopa igen spåren efter sig?

Civilutredaren Harriet Vesterberg jobbar desperat för att hitta gärningsmannen. Samtidigt håller hon ett vakande öga på glömska pappa Eugen, och kämpar på med den vacklande relationen med advokaten Rikard, vars polerade yttre döljer en hemlighet. Parallellt med händelserna i Lerviken närmar sig ett politiskt toppmöte i Landskrona. Harriets chef Margareta inleder ett samarbete med en karriärlysten kommunalpolitiker, men Harriet misstänker att politikern har brunare värderingar än hon offentligt står för. Snart befinner sig Harriet i en desperat kamp mot klockan där hon står inför valet att bryta mot reglerna eller följa dem, med förödande konsekvenser som följd.


Det känns som att jag borde läsa något av henne.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

10 kommentarer:

 1. Här såg jag många intressanta titlar, minsann! Tack för tips, nu ska jag hålla maj-ögonen öppna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns en del intressant :)

   Radera
 2. Finns alltid alldeles för mycket som lockar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite märkligt att det aldrig tar slut.

   Radera
 3. Det släpps en hel del godbitar i maj faktiskt. Kul, men kan bli farligt ;)

  SvaraRadera
 4. Många spännande titlar som vanligt. Jag kunde inte behärska mig så därför är min lista för maj något längre 😅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då vet jag inte om jag vågar kolla hos dig :)

   Radera
 5. Du har ett gäng av de jag var nära att ha med (och några få lika). Men jag tyckte det var en ovanligt svår månad att välja ut. Jag gjorde ett inlägg först som visade sig inte bli sparat så jag fick göra om det och då blev det lite andra böcker än första gången insåg jag efteråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände lite att om jag inte var restriktiv så skulle listan bli milslång och då slog det över lite åt andra hållet i stället. Det var en massa böcker som kunde ha varit med :)

   Vilken mardröm att göra om det här inlägget, det tar ju evigheter att få ihop.

   Radera