torsdag 24 oktober 2019

Hett i hyllan #219

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har fortfarande kvar ett gäng från bokrean 2016.
För nästan fyra år sedan läste jag min första bok av Rachel Joyce och jag tyckte väldigt mycket om den. Därför kunde jag ju inte stå emot när jag hittade Två sekunder i Byron Hemmings liv på bokrean.

Jag har hört en del bra saker om den och den låter onekligen bra och intressant. Om den bara liknar Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd litegrann så är det tillräckligt. Egentligen skulle jag ju vilja läsa "fortsättningen" på Harold Fry, men nu är det denna jag har. Den ska läsas först, innan jag skaffar någon mer bok av henne. Jag tror att Rachel Joyce skulle kunna kvalificera sig till nästa års Vi möts igen. Nu skriver jag i alla fall till hennes namn på den där långa listan.

Så här står det på baksidan:
År 1972 läggs två sekunder till tiden, för att balansera klocktiden med jordens rörelse. Byron Hemmings visste detta eftersom James Lowe hade sagt det till honom. James Lowe var den smartaste pojken i skolan. Men hur kan tiden ändras?

När tiden flyttas fram sker det ofattbara. När Byrons mor kör honom till skolan den morgonen är hon stressad. Hon gör ett oförlåtligt misstag och deras perfekta värld krossas för alltid. Går det att skylla på de två sekunderna? Kan det som hände någonsin rättas till?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Den här boken verkar intressant. Jag har aldrig läst något av Rachel Joyce men hon verkar ha skrivit spännande böcker.
  http://mosstanten.se/2019/october/hett-i-hyllan-27-spionage-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju bara läst en, men den var väldigt bra. Och annorlunda.

   Radera
 2. Känner varken till boken eller författaren. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/10/hett-i-hyllan-219.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir jag förvånad över att andra inte lägger märke till samma saker som jag :)

   Radera
 3. Jag har läst den här bara av henne. På engelska. Inte helt frälst...

  SvaraRadera
 4. Känner inte till boken eller författaren (men omslaget ser på något sätt bekant ut...)

  Här är min hyllvärmare: http://evelinareads.blogspot.com/2019/10/hett-i-hyllan-4.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte ju att den syntes precis överallt för några år sedan :)

   Radera
 5. Åh! Den låter ju riktigt bra! Tack för tipset, har inte hört talas om henne förut.
  Min heting finns här: http://ottosson.cc/hett-i-hyllan-3-valj-mig/

  SvaraRadera
 6. Om jag inte missminner mig så har jag hört talas om den boken och då blev jag intresserad av att läsa den, så ev tackar jag för påminneslen, men det finns för många böcker jag vill läsa...

  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/10/hett-i-hyllan-vecka-42-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte ju den så den står där i hyllan som en påminnelse :)

   Radera