torsdag 3 oktober 2019

Hett i hyllan #216

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det är fortfarande ett gäng olästa kvar från bokrean 2016.
Barnflickan av Hanna von Corswant är jag egentligen lite förvånad över att jag köpte.

Jag tror faktiskt inte jag har hört något positivt alls om den, men jag kunde bara inte stå emot. Handlingen påminner om en film jag har sett, som var helt okej. Det betyder ju förstås inte att boken är det, men jag tycker den låter spännande.

Så här står det på baksidan:
Karin anländer till en liten by i Frankrike för att jobba som barnflicka. Men inget är som hon tänkt sig. Inte bara det stora ödsliga huset med sin enorma trädgård och sina minst sagt udda invånare skrämmer henne, utan framför allt det faktum att det inte finns något barn där. Madame Louis påstår att de förlorat sin son och att hon i stället ska hjälpa till i hushållet. Karin stannar kvar, kan inte förmå sig själv att vända hem, eftersom hon är på flykt undan hemska minnen.

Gradvis försöker Karin anpassa sig efter Madame och Monsieurs önskemål samtidigt som hon försöker förstå vad det är som sker runtomkring henne. Madame visar ett egendomligt intresse för Karins person. Hon köper nya kläder åt henne, övervakar vad hon äter och visar ett underligt intresse för hennes månatliga blödningar. Droppen blir när Karin får håret avklippt i sömnen.

Karin lär känna Jean-Claude, en ung man från byn, och här ser hon en möjlighet till flykt. Hon berättar vad som händer och till en början verkar han villig att tro henne. Men det dröjer inte länge förrän hon börjar misstänka att Jean-Claude är i maskopi med de andra. Varför vill inte Jean-Claude hjälpa henne? De andra byborna tittar konstigt på henne, vad är det de tror om henne? Karin känner att paret Louis har någonting annat planerat för henne, men vad? Hon måste fly från huset snart, hon behöver hjälp. Men hur?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

16 kommentarer:

 1. Brr vilken historia
  Här är mitt bidrag
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/10/03/hett-i-hyllan-164/

  SvaraRadera
 2. Historien skulle kunna vara en oerhört krypande, spännande thriller. Men det betor på hur den är skriven förstås. Kan också vara rena pannkakan.
  http://mosstanten.se/2019/october/hett-i-hyllan-24-lagom-berglin.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan verkligen bli antingen eller.

   Radera
 3. Känner inte till den boken, men den kan nog vara spännande. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/10/hett-i-hyllan-216.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det och nu blev jag lite småsugen på att läsa den.

   Radera
 4. Efter att ha läst beskrivningen om boken, blir jag ju också intresserad av den, vill veta vad som pågår och vad som händer.

  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/10/hett-i-hyllan-vecka-40-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker den låter lite som en fil jag har sett :)

   Radera
 5. Den låter riktigt spännande. Här är min:
  https://scyllashylla.blogspot.com/2019/10/hett-i-hyllan-21.html

  SvaraRadera
 6. Låter ju riktigt spännande! Hade nog också kunnat plocka åt mig den i en rea-korg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kändes ju lite så, trots allt negativt jag läst om den.

   Radera
 7. Den verkar ju läskig och bra!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag börjar känna mig smått sugen på den nu :)

   Radera
 8. Jag var nyfiken på den här tidigare har jag för mig men det blev aldrig av att jag skaffade den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stod också emot. Ända tills jag hittade den på bokrean :)

   Radera