onsdag 30 oktober 2019

Kommande böcker november 2019

Jag hade förväntat mig en massa jul-feelgood, men de kom kanske förra månaden. Här är det i alla fall bara spänning...

Svek av Jesper Stein
Genre: Kriminalroman
Serie: Axel Steen (6)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-11-07
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Axel Steen har lagt livet som polis bakom sig och blivit säkerhetschef på en internationell investeringsbank. Han ser fram emot sommarsemester med fru och dotter när en betrodd medarbetare blir påkommen med att ha förskingrat miljoner. Axel får till uppgift att diskret avskeda honom, utan att blanda in polisen. Det blir startskottet för en ödesdiger händelsekedja där pengar är gud och tystnad är guld.

Samtidigt hittas en ung invandrare med gänganknytning mördad i en källare under bostadsområdet Urbanplanen. Axels gamla kollega, Vicki Thomson, leder utredningen och hamnar under stor press då ingen i gängkretsar vill tala med polisen. Det finns kopplingar till kriget i Syrien, säkerhetspolisen PET lägger sig i och fallet kompliceras ytterligare när det visar sig att den mördade i hemlighet haft kontakt med polisen. Framförallt med en enskild polisman: Axel Steen.


Jag har varit lockad av den här författaren ända sedan den första delen kom. Än så länge har jag inte agerat på den lockelsen.Ut ur skuggorna av G R Halliday
Genre: Kriminalroman
Serie: Monica Kennedy (1)
Antal sidor: 432
Utgivningsdatum: 2019-11-08
Förlag: Modernista

Från Bokus
Sextonåriga Robert kommer hem sent. Utan ett ord till sin pappa går han upp till sitt sovrum. Det var sista gången Robert sågs vid liv.

En kropp hittas på det skotska höglandets kust. Kriminalkommissarie Monica Kennedy står vid offret i det vackra, avlägsna landskapet. Hennes instinkt säger att fallet inte kommer att börja och sluta med ett enskilt dödsfall. Samtidigt är den Inverness-baserade socialarbetaren Michael Bach oroad över en av sina klienter vars sista korrespondens var ett enda SMS; Nichol Morgan har saknats i sju dagar.

Monica står inför utmaningen att fånga en mördare som minutiöst har betraktat och inväntat sitt offer, Michael fortsätter desperat att söka efter Nichol, innan mördaren kräver en till person om livet.


Ja, jag vet inte, men jag var fast redan vid skotska höglandet...Rooster Bar av John Grisham
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 378
Utgivningsdatum: 2019-11-11
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Mark, Todd och Zola började sin juristutbildning för att bidra till en bättre värld. De trodde helhjärtat att utbilda sig till jurist innebar att man utbildade sig till att göra gott i samhället. Men nu, på tredje året i utbildningen, inser de att de har blivit lurade. De har alla tre tvingats ta dyra studielån för att ha råd med den privata utbildningen. En utbildning som visar sig vara så värdelös att eleverna knappt lyckas gå ut med fullständiga betyg eller därefter få något jobb inom juridik. De upptäcker att skolan ägs av en skum typ som dessutom är knuten till en bank som specialiserat sig på just studielån... Ju mer Mark, Todd och Zola gräver kring skolans ekonomi, desto märkligare saker dyker upp. På deras stamkrog The Rooster Bar, börjar de smida en plan för att avslöja skolans ägare...

Han är produktiv, den käre Grisham. Och jag ligger flera år efter.Älvdansen av Kamilla Oresvärd
Genre: Kriminalroman
Serie: Vargön (2)
Antal sidor: 304
Utgivningsdatum: 2019-11-12
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Frank blir vittne till hur hans elvaåriga styvdotter Elsa blir bortförd av okända kidnappare. Åren går och kidnappningen av Elsa förblir ett olöst fall. Nästan två decennier senare är Frank, som själv blivit misstänkliggjord, psykiskt utsliten och betraktas som en kuf i Vargön. När en ung kvinna anmäls försvunnen blir Frank åter föremål för polisens misstankar. I ett sista desperat försök att ta reda på vad som hänt Elsa och för att rentvå sig kontaktar han Mona Schiller, som börjar gräva i det gamla fallet. I sin utredning upptäcker hon snart att starka krafter sjuder under ytan i det lilla samhället. Sökandet efter sanningen leder henne längs en väg kantad av rädsla, misstro och religiös fanatism.

Jag har inte läst något av henne, men nyfiken är jag.Tiden dödar långsamt av Michel Bussi
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-11-14
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Sommaren 1989, Korsika. Luften dallrar av hetta i den lilla semesterbyn som 15-åriga Clotilde och hennes familj, som har starka band till ön, besöker varje år. Men denna gång slutar semestern i tragedi när bilen de färdas i på en serpentinväg mellan berg och hav plötsligt sladdar och kraschar i en ravin. Clotilde är enda överlevande. 27 år senare återvänder hon till Korsika med sin man och tonårsdotter för att till slut försöka gå vidare efter tragedin. Men allt ställs på ända när hon får ett brev från sin mamma som Clotilde själv sett dö i bilolyckan. Vem är det som ligger bakom breven? Clotilde börjar göra efterforskningar, men även om hennes korsiska ursprung öppnar dörrar på ön ser vissa invånare helst att de förblir stängda. Hon upptäcker snabbt att det ligger mer bakom dödsolyckan än hon trott. Kan hennes mamma trots allt vara vid liv?

Korsika? Det är inte varje dag det kommer en bok som utspelar sig där.Skuggjägaren av Camilla Grebe
Genre: Kriminalroman
Serie: Flickorna och mörkret (4)
Antal sidor: 425
Utgivningsdatum: 2019-11-04
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas ytterligare en kvinna mördad i en sömnig Stockholmsförort. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma.

Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet - Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin, som är verksam idag.


Den här serien vill jag väldigt gärna läsa.Offer 2117 av Jussi Adler-Olsen
Genre: Kriminalroman
Serie: Avdelning Q (8)
Antal sidor: 511
Utgivningsdatum: 2019-11-05
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mørck och Rose på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vet de egentligen vem han är? Under årens lopp har Assad överraskat med kunskaper i de mest oväntade ämnen, han talar en rad olika språk och kan oskadliggöra en fiende på ett ögonblick. Var kommer han ifrån? Vilka hemligheter bär han på? I "Offer 2117" får vi svaren. Det här är Assads historia.

Ja men seriöst! Det här har jag väntat på i sju böcker...Ljuset under ytan av Stefan Stridh
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-11-12
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Skuggorna har förföljt Hanna Mårlind i över tjugo år. Ända sedan den där stormiga eftermiddagen ute i skärgården, den som splittrade hennes familj och brände fast bilder i hennes huvud som hon varken lyckas återkalla eller lägga bakom sig.

Minnena har förföljt Hanna till världstoppen i simhopp och sedan utför igen när karriären dalade. Att bli mamma till Olivia har inte förändrat någonting, och den enda utvägen tycks leda rakt in i det mörker hon så länge försökt fly ifrån.

John Haeger lämnade Norrland för tjänsten som polis i huvudstaden. Och för kärleken. Ingenting blev som han tänkt sig, men när larmet går ut över polisradion den här natten ska allt förändras.

Snart är John indragen i ett fall som trotsar allt förstånd. Vanliga, ostraffade människor förföljer en före detta elitidrottare. Det finns inga synbara kopplingar, inga motiv. Ändå tycks de göra vad som helst för att ta livet av henne.


Svenska debuter är alltid intressanta.

8 kommentarer:

 1. Mycket smått och gott och spännande här!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det verkar bli en bra månad :)

   Radera
 2. Måste verkligen läsa ikapp Adler-Olsens serie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska läsa förra delen nu i år, sedan är det bara denna nya kvar :)

   Radera
 3. Jesper Stein kommer på deckarfestivalen, men jag undrar om jag ens kommer att hinna läsa den första boken i serien innan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, det är väl redan nästa vecka? Det är ju kul att ha läst något av författarna, men jag tror inte man måste ;)

   Radera
 4. Jag känner igen alla dina böcker även om jag bara tog med några av dem. Jag läste den första av Jesper Steins böcker i år men vet inte om jag kommer fortsätta. Inte för att boken var dålig, jag gillade bara inte vissa delar av huvudpersonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag kommer ihåg det där om huvudpersonen. Jag vet ju inte om det skulle bli så i det här fallet, men jag gillade inte Harry Hole i de två första böckerna... ;)

   Radera