måndag 25 maj 2020

Film: Extraction (2020)

Titel: Extraction
Originaltitel: Extraction
Genre: Action
Regissör: Sam Hargrave
Manus: Joe Russo
Skådespelare: Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal, Randeep Hooda, David Harbour, Priyanshu Painyuli
Utgivningsår: 2020
Produktionsland: USA
Längd: 116 min
Serie: -
Såg den på Netflix 24 april 2020

Handling
En förhärdad legosoldat får tillfälle att rannsaka sig själv när han skickas till Bangladesh för att rädda en knarkbarons kidnappade son.

Min kommentar
Egentligen hade vi x antal andra filmer att välja bland när det var dags för fredagsfilmen, men det är ju alltid kul att se något pinfärskt. Tyckte vi. Och valde Extraction som hade premiär på Netflix just den här fredagen. Chris Hemsworth känner man ju till och tycker är okej.

Det verkar som att alla nya filmer tycker att de behöver visa närbilder på allt våld och Extraction är inget undantag. Snarare tvärtom. Här går det liksom ut på just det. Personligen tycker jag inte att man behöver visa något alls av blod som skvätter och högafflar som trycks in i huvudet. Min fantasi slår oftast påtvingade detaljer med hästlängder. Eftersom body-counten är extremt hög i den här filmen så blir det en del våld.

Vid något tillfälle försökte filmen få till lite djup, men då blev det nästan lite töntigt. Man kan liksom inte bara slänga in en sådan scen utan att förankra den i karaktären. Den sedvanliga och välbehövliga humorn finns här och levereras oftast av Chris Hemsworth, som gör sin roll bra.

Några funderingar som dyker upp är varför pojken kidnappas överhuvudtaget. Vad ville knarkkungen uppnå med det? Det var inte det enda som var lite på en höft. Alla motiv var väldigt otydliga. Alternativt obefintliga.

Extraction är ett skolexempel på en film som får en trea i betyg. Den är varken bu eller bä och det finns inte speciellt mycket att säga om den.

Som vanligt (i alla fall minst 90%) när det gäller Netflix så är det fantastiskt mycket yta och nästan inget innehåll. Extraction följer mallen in i minsta detalj. Här finns inget överraskande eller annorlunda (i betydelsen speciellt). Man vet exakt vad man får och det är en solid action. Dock är det inget jag kommer att minnas om ett tag.Letterboxd hade den 3,1 i genomsnitt (beräknat på 28 531 betyg).
IMDb hade den 6,8 i genomsnitt (beräknat på 68 090 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar