torsdag 28 maj 2020

Hett i hyllan #250

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Mer från Bokmässan 2016, det blev många böcker då.
Även Offline av Anne Holt hittade jag på bokälskarminglets bokbord.

Detta är nionde delen om Hanne Wilhelmsen, den lite udda norska polisen. Jag började läsa vid del fem så jag har egentligen missat början på alltihop, men jag har lite lösa planer på att läsa från början (dock kanske inte läsa om de jag redan har läst, ganska säkert inte det). Sedan kan jag nog börja fundera på att läsa denna. Tyvärr saknar jag fortfarande första och fjärde delen och de är väldigt svåra att hitta. Men kan du tänka dig, nu såg jag att de allihop finns på Storytel...

Så här står det på baksidan:
Hanne Wilhelmsen får oväntat besök av sin gamle kollega Billy T som är djupt bekymrad över sin son. Just då skakas de omgivande kvarteren av en explosion. En islamisk samlingslokal har sprängts och tjugotre människor mist livet.Jihadister säger sig stå bakom och skräcken hos Oslos invånare ökar för varje vecka som går, utan att polisen kommer närmare gärningsmännen. De verkar helt enkelt inte existera, vare sig i verkligheten eller på nätet.

Hanne Wilhelmsen ser samband mellan dåtid och nutid och insikterna skrämmer henne. Men de har bara sett början. Något ännu värre är på väg att hända.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Den kom som en överraskning i brevlådan och min är inte läst heller. https://eggetbok.blogspot.com/2020/05/hett-i-hyllan-105.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi två i alla fall 🙂

   Radera
 2. Anne Holt är märkligt nog nästan outforskad mark för mig
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/05/28/hett-i-hyllan-197/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är märkligt hur det kan bli, men det är ju svårt att hinna med allt.

   Radera
 3. Anne Holt har jag heller aldrig läst. Det förvånar kanske ingen. Mitt deckarläsande är ju nästan nere vid noll nu för tiden. Men det finns ju så mycket böcker.
  http://mosstanten.se/2020/05/28/hett-i-hyllan-57-time-travel/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst ganska många av henne och hon är bra.

   Radera
 4. Jag tror att jag läst något av Anne Holt innan jag började blogga, men är osäker. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/05/hett-i-hyllan-250.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har försökt att följa henne, men nu kommer ju så många spännande böcker att det är omöjligt att hinna med.

   Radera
 5. Jag har aldrig läst något av Holt men jag har en bok i hyllan. Kanske dags att testa snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rent generellt så har jag haft lite svårare för böckerna om Hanne Wilhelmsen, men jag har ju långt ifrån läsa alla.

   Radera