måndag 11 maj 2020

TV-serie: Homeland #8 (2020)

Titel: Homeland
Originaltitel: Homeland
Genre: Thriller
Skapad av: Alex Gansa, Howard Gordon
TV-bolag: Showtime
Skådespelare: Claire Danes, Mandy Patinkin, Costa Ronin, Linus Roache, Andrea Deck
Premiär: 2020-02-16
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 12
Avsnittslängd: ca 50 min
Såg den på Netflix april-maj 2020

Handling
Carrie återhämtar sig efter den tuffa tiden som fånge i Ryssland. Fysiskt mår hon bättre, men minnet är fortfarande inte tillbaka. Trots att Carrie inte är helt läkt kallar Saul henne till Kabul, för att hjälpa honom med den svåra uppgiften att förhandla fram fred i området.

Min kommentar
Homeland har ju varit en väldigt stor favoritserie här, speciellt de första säsongerna. Förra säsongen var dock något av en besvikelse, men när åttonde, och sista, säsongen kom så ville vi se den så fort det bara gick. Trots att jag ännu inte riktigt hämtat mig från förlusten av Peter Quinn.

Åttonde säsongen är inte lika bra som de bästa säsongerna, men inte heller en så stor besvikelse som förra. Men jag kan inte låta bli att undra vem som kom på att de skulle förstöra karaktären Carrie. Jag gillar inte alls det de har gjort henne till. Hon har visserligen alltid gjort fel saker, men av rätt anledningar, men det hon gör här går liksom över alla gränser. Och hade det inte varit väldigt skönt att slippa se hennes darrande underläpp i vartenda avsnitt...

Homeland har ju alltid försökt vara aktuell (ibland har de till och med varit så aktuella att de har legat före), men jag tycker att del blev för mycket politik här. Dessutom dök det upp en korkad president, med ganska många drag av en vindflöjel. Jag undrar vem det är meningen att han ska föreställa... Det som dock stör mig allra mest är hur amerikanska myndigheter, speciellt FBI och CIA, framställs. De framstår som amatörer och det hoppas jag verkligen inte att de är. Och så den amerikanska mentaliteten. Det viktigaste är att hitta någon att skylla på, inte att hitta den skyldige.

Många av karaktärerna den här säsongen känns väldigt endimensionella, som stereotyper. Det är ju fullt möjligt att många inom det här gebitet är sådana, men kanske inte riktigt så många. Många händelser upplever jag som framkrystade, bara för att vissa andra saker ska kunna ske.

Jag känner mig väldigt tudelad till slutet och vet inte vad jag ska tycka. Det känns som något som Carrie skulle kunna göra, men vägen dit känns inte trolig.TV Time har serien 8,92 i genomsnitt.
IMDb har serien 8,3 i genomsnitt (beräknat på 298 284 betyg).
Jag ger den 4,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

4 kommentarer:

 1. Jag har några avsnitt kvar, har kommit av mig i tittandet. Får se hur det påverkar betyget till slut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte detta var en av de bättre säsongerna, men ibland glimtade det till.

   Radera
 2. Jag är enig! Skrattade högt åt "darrande underläppen", det är verkligen anmärkningsvärt, den här säsongen! Jag kommer nog för ovanlighetens skull se om första tre säsongerna någon gång, de är ju klart bäst! //Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att hon darrade på underläppen i vartenda avsnitt. Tycker det är tråkigt att de, som jag tycker i alla fall, ändrade så på hennes karaktär. De första säsongerna var väldigt bra, men det var en av de senare som också tog andan ur mig.

   Radera