torsdag 14 maj 2020

Hett i hyllan #248

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit till september 2016 och allt jag fick med mig från Bokmässan...
Tre minuter är den sjunde delen i serien om Ewert Grens av Anders Roslund och Börge Hellström.

På det fantastiska bokälskarminglet på torsdagen under Bokmässan bjöds det inte bara på intressanta möten, utan även ett dignande bokbord där man kunde hitta en hel del bra. Eftersom jag har läst och gillat alla de tidigare delarna i den här serien så ryckte jag snabbt åt mig den här boken. Man kan nästan säga att det finns en serie i serien och då är detta den andra delen. Tror jag. Nu när Tre sekunder (första delen i serien i serien) har filmatiserats så skulle det nog kunna vara dags att se den och sedan läsa Tre minuter. Det har faktiskt kommit ännu en del (Tre timmar), men den har jag inte. Än.

Så här står det på baksidan:
Han infiltrerade grov organiserad brottslighet hela vägen in i fängelse. Han avslöjades innanför murarna, lämnades att dö. Han behövde tre sekunder för att överleva.

Tre år senare är Piet Hoffmann fortfarande på flykt med sin familj- hans älskade fru Zofia som han inte längre kan ljuga för, och sönerna Hugo och Rasmus.

Långt ifrån Sverige har han nu på amerikanska polismyndighetens uppdrag infiltrerat sig djupt in i kokainmaffians hjärta. Han ska, igen, möta kriminalkommissarie Ewert Grens. Men den här gången kämpar de på samma sida. Och skillnaden mellan liv och död är tre minuter.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. snyggt grönt omslag, några pälsdjur har väntat länge i min bokhylla:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/05/rufus-av-doris-lessing.html

  SvaraRadera
 2. Tre sekunder är den enda i serien jag har
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/05/14/hett-i-hyllan-195/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här med tidsenheter i titlarna är lite som en serie i serien så de funkar nog att läsa fristående 😉

   Radera
 3. Kul idé arr ha en serie med tre tidsenheter. Blir det tre år till slut, eller tre decennier?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite tveksam till om det blir fler tidsenheter efter Tre timmar, men tre år skulle ju funka om ett tag 🙂

   Radera
 4. Jäklar!
  http://mosstanten.se/2020/05/14/hett-i-hyllan-55-doden-spelar-falskt/

  SvaraRadera
 5. Har läst Tre sekunder och den var ingenting för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/05/hett-i-hyllan-248.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är lite speciella de här böckerna.

   Radera
 6. Även jag har några böcker av författarduon i bokhyllan någonstans. Tror faktiskt att jag läst just denna för länge sedan. Här kommer min bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2020/05/hett-i-hyllan-v-20-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hela serien, utom den senaste, och det är just Tre minuter som står på tur där.

   Radera
 7. Jag bjuder på en spänningsroman som följde med min Letto: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/05/14/hett-i-hyllan-djavulen-hjalpte-mig/

  SvaraRadera