torsdag 5 juli 2012

Min litterära resa i juni 2012

Juni var en månad när jag höll mig helt och hållet inom Norden, mestadels Sverige med bara några avstickare till Norge och Island. Mycket mord blev det, men det är ju faktiskt sommar. Även om nu inte vädret vet om det.

Månaden började i Oslo, Norge, där några mystiska dödsfall/mord till slut uppdagar ett något annorlunda nätverk som specialiserat sig på en viss typ av hatbrott. (Frukta inte)

Från Oslo är steget inte speciellt långt till Marstrand i Bohuslän, där ett gammalt lik, inmurat i en matkällare, plötsligt dyker upp. Hur hamnade det där? Och varför? Och vem är det? (Fyrmästarns dotter)

Därefter blev det en tur upp till Sundsvall där en läkare försvinner och en sjuksköterska mördas. Har de två fallen något samband? Är det kanske samma förövare? (Rymd utan stjärnor)

När jag nu ändå var norröver så fortsatte färden ännu längre upp, till Kiruna med omnejd. Här dör nästan en hel släkt på väldigt mystiska sätt. Är det verkligen olyckor? (Till offer åt Molok)

Resan går vidare till Island, lite oklart exakt var, men ett par timmar från Reykjavik ligger en isolerad by där det bor ett flertal lite udda människor som vi får lära känna på ett kärleksfullt sätt. (Sommarljus och sen kommer natten)

Därefter fortsätter jag till Stockholm där ett inköp av ett antikt skrivbord och ett väldigt underligt bankrån på något sätt hör ihop. (Dödsmässa)

Ett skutt över till Gotland gör att jag hamnar mitt i medeltidsveckan där en man försvinner och där mystiska ljussken har en del med motivet att göra. (Silverkronan)

Jag håller mig kvar på Gotland och passar då på att även rent fysiskt ta mig till ön. Också här figurerar ett bankrån, dock inte alls underligt på något sätt. Däremot är det någon som får för sig att mörda bankrånarna, en efter en. (Det fjärde offret)

Månades avslutas som den började, i Oslo, där någon kör på Kriposchefen och sedan smiter. Vad var det han var på spåren som orsakade detta? (Sockerdöden)


Visa Juni 2012 på en större karta

4 kommentarer:

 1. Åh vilket härligt inlägg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt kul att se rent fysiskt var man varit någonstans i böckernas värld :)

   Radera
 2. Vilken härlig resa du har gjort i den litterära världen och vad du inspirerade mig till att göra en likadan på min blogg!
  Får se om jag får tid o lust senare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen en ganska tråkig karta, men så där blir det ju när man läser mest svenskt.

   Radera