torsdag 5 mars 2015

Bokreans resultat

Så har då bokrean gått av stapeln i år. Min målsättning var, som alltid, att inte köpa lika många som förra året. Om inköpen är klara nu, vilket man ju aldrig kan veta säkert, så har jag klarat det med bravur.

Jag kunde ju inte låta bli att åka in till stan och se vad de hade på Akademibokhandeln.
Där hittade jag Maze runner av James Dashner, Nära hem av Alice Munro, Elefanten som gick upp i rök av Haruki Murakami, Insurgent av Veronica Roth och Fördelarna med en kollaps av Jonathan Tropper.

På Adlibris beställde jag dessa.
Redan död av Stephen Booth, Glaskroppar av Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist, Allting har sitt pris av Lotte Hammer & Søren Hammer, Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg, Den stora matchen av Arnaldur Indriðason, Medan mörkret faller av Anna Lihammer och Blunda hårt av John Verdon.

På cdon köpte jag dessa.
Marconi Park av Åke Edwardson, Svindlaren av John Grisham, Kvinnan i svart av Susan Hill, Jordstorm av Mons Kallentoft, Stenhjärtat av Katarina Wennstam och Marina av Carlos Ruiz Zafón.

Nu kan jag bara hoppas att det slutar med detta. Jag ska göra vad jag kan för att hålla mig undan bokhandlar och mataffärer med böcker.

22 kommentarer:

 1. Där har du många timmars härlig läsning att se fram emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre, statistiskt sett, så kommer det att dröja flera år innan jag läser dessa. Har gått igenom hur det ser ut med läsandet av de senaste årens bokrea-inköp. Kommer ett inlägg om det nästa vecka. Det ser inte alls bra ut...

   Radera
 2. Vilka härliga högar! :) Nära hem och Insurgent är riktigt bra. Murakamis köpte ju även jag, och Marina hade jag tänkt köpa men det blev visst inte av.

  Jag väntar på ett sista paket från Bokus, men därefter är det slut. Jag får ha skygglappar på mig när jag är ute på stan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Insurgent måste jag se till att läsa ganska snart, måste få veta vad som händer :)

   Jag ska ner på stan en runda i dag, men jag måste hålla mig ifrån alla affärer där de säljer böcker :)

   Radera
 3. Härliga högar! Jag var nära att köpa Marina, men den fick stå tillbaka för lite annat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderade länge på om jag verkligen skulle köpa Marina, vill ju inte gärna köpa på mig flera böcker av en oläst författare. Men jag kunde inte låta bli :)

   Radera
 4. Haha, då förstår jag din fråga:-)
  Alice Munro kan hända får följa med mig hem i något läge. Ska bli intressant sen att se vad du tycker om Schepps bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då har jag ändå köpt få böcker i år... ;)

   Om man ska tro statistiken så lär du få vänta i tre-fyra år innan du får veta vad jag tyckt om någon av de här böckerna :o

   Radera
 5. Alltid roligt med nya böcker, hämtade själv ut ett bokpaket från Adlibris idag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Humöret stiger alltid när jag får in nya böcker i hemmet :)

   Radera
 6. Lycka för en bokälskare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är nog ganska lycklig nu :)

   Radera
 7. Och sen kommer ju rean-på-rean, nästan ännu mer livsfarligt... :)

  SvaraRadera
 8. Jag blev faktiskt svag för ett ögonblick när jag var inne på Adlibris och "bara skulle titta". Jag slutade med att köpt BARA tre böcker för 119 kr. Jag ska faktiskt gå och hämta dem idag :)
  Jag har så många på min oläsata-lista, alla i mina bokhyllor, så jag har lyckats lägga band på mig vad gäller handlandet. Lika bra är det antar jag, för jag har bestämt mig för att leta upp alla böcker som jag inte har i serierna jag äger och det kommer nog kosta en del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där med saknade delar känner jag igen. Och så har jag det extra problemet med att jag alltid köper nya serier också :)

   Jag är faktiskt ganska nöjd med "bara" 19 böcker, för något år sedan var jag uppe i 40...

   Radera
 9. Jag älskade triologin om Victoria Bergmans svaghet och hade därmed höga förhoppningar på deras senaste bok Glaskroppar... Tyvärr blev det en besvikelse för mig då den inte höll för mina förväntningar. Det är farligt med allt för höga förväntningar...

  Jag köpte också hem Kvinnan i svart och håller på att läsa den nu. Så långt tycker jag den är bra. Kom dock på att den har filmatiserats och att jag faktiskt har sett filmen tidigare. Som tur är minns jag inte slutet. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte jag får ge Glaskroppar en chans i alla fall och så kommer det ju gå ett tag innan jag läser den, då hinner jag glömma hur bra Victoria Bergmans svaghet är :)

   Filmen Kvinnan i svart såg jag för ganska längesedan och jag gillade den inte speciellt mycket. Blev nog inte rädd en enda gång. Det var någon bokbloggare som nämnde att boken och filmen inte är ett dugg lika så jag hoppas på det :)

   Radera
 10. Vilka härliga högar ändå :)

  SvaraRadera