måndag 23 mars 2015

Läsplanering april 2015

Då är det snart dags för april. Och påsk. I år ska jag försöka passa in så att jag läser en påskekrim. Dessa hoppas jag hinna med.

Mörkt motiv av Louise Penny. Hyllvärmare. Boktolva
Lotus blues av Kristina Ohlsson.
Arvtagaren av Christopher Paolini. Hyllvärmare. FTSC.
Du gamla du fria av Liza Marklund. Hyllvärmare. FTSC
Isvittring av Solveig Vidarsdotter. Hyllvärmare. E-bok.

18 kommentarer:

 1. Jag ska nästa vecka läsa Den grymmaste månaden av Louise Penny, den utspelar sig på påsken :) har också Mörkt motiv i bokhyllan som väntar, så ska bli kul att höra om du gillar den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men, men , men... det är ju en serie! Mörkt motiv är första delen och Den grymmaste månaden är tredje... Förlåt, jag har bara så svårt att inse att alla inte har det där inre tvånget att läsa en serie i ordning ;)

   Radera
  2. Jag vet, jag syndar helt hemskt :D jag läste ju Nådastöt till först, som är andra boken..och nu då tredje. och till sist den första. Jag skäms! ;)

   Radera
  3. Haha, men det är ju skönt att inte alla är som jag :)

   Radera
 2. Spännande läsning du verkar ha framför dig :) Jag har inte läst något av Christopher Paolini, men funderar på om jag skulle göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar de där böckerna om Eragon, även om jag tycker att kanske hälften av texten kunde ha redigerats bort. De är ju ganska tjocka :)

   Radera
 3. Där har du ju flera spännande påskekrim att välja mellan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tanken är att det ska bli påskekrim i år :)

   Radera
 4. Jag försökte lyssna på Pennys bok men kom inte alls in i den. Alla böcker funkar inte som ljudböcker och jag har faktiskt funderat på att låna hem den som vanlig bok istället. Baksidestexten gör mig nyfiken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag klarar inte att lyssna på en bok med handling. De enda som funkat är Zlatans och Patrik Sjöbergs biografier. Där gör det inte så mycket om fokus släpper en liten stund :)

   Radera
 5. Jag har läst Lotus Blues och Arvtagaren och gillar båda böckerna väldigt mycket. Louise Penny är jag nyfiken på och har samma bok stående här hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har tagit emot en del att läsa Arvtagaren, den är ju nästan 900 sidor. Och som i annan fantasi så vandrar de ofta långa sträckor, det kan lätt bli lite trist :)

   Radera
 6. Böckerna om Eragon verkar intressanta. Och att författaren var så ung, bara 15 när han skrev den första! Tack för tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gillat de tre första böckerna om Eragon, de är kanske lite... ja, detaljerade och pratiga, men de är bra :)

   Radera
 7. Den enda av dina böcker jag läst är Liza Marklund. Har läst alla hennes böcker och längtar efter den sista om Annika Bengtzon som kommer nu i vår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ligger ju lite efter i den serien, som i nästan alla andra också :)

   Radera
 8. Jag har bara läst Eragon. Har länge funderat på att läsa de andra delarna i serien, men det har inte blivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jgg gillar dem, men det är lite synd att de är så tjocka. Med lite redigering hade de kunnat kortats ner betydligt tror jag.

   Radera