torsdag 26 mars 2015

Kommande böcker april 2015

Vårfloden verkar ha startat, men än så länge känns det överkomligt.

Mios blues av Kristina Ohlsson
Genre: Kriminal
Serie: Martin Benner (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-04-01
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Vad hände egentligen på Mios dagis den där sista dagen? Mot sin vilja har Martin Benner dragits in i jakten på den försvunne fyraåringen. Så länge barnet är borta, kommer inte den hänsynslösa maffiaorganisationen att lämna honom i fred. Desperat följer Martin upp de få spår som finns.
Men Mios försvinnande är inte Martins enda problem. Han måste också bringa klarhet i vem som försöker sätta dit honom för mord som han inte begått. Han blir allt mer paranoid för var dag som går. Vem kan följa honom så nära utan att själv bli synlig?
Jakten på sanningen ställer honom inför ett ohyggligt dilemma: Kan han rädda både Mio och sig själv? Eller krävs ytterligare offer för att Martin Benner ska få ro?


Jag har visserligen inte läst första delen. Ännu. Men sambon köper Lotus blues åt mig om jag lovar att den blir min påskekrim. Och det har jag lovat.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Hyresgästerna av Sarah Waters
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 601
Utgivningsdatum: 2015-04-04
Förlag: Natur & Kultur

Från Bokus
London 1922. Kriget har vänt upp och ner på allt och svept med sig pojkar och män. De kvinnor som nu måste leva vidare gör det i en helt ny värld som också bjuder nya friheter

I ett stort hus i den burgna Londonförorten Camberwell bor Frances Wray med sin mor, mrs Wray. Deras liv har förändrats drastiskt. Familjens män har stupat och för att klara hyran blir mor och dotter nu tvungna att ta in hyresgäster. Ett ungt par ur den lägre tjänstemannaklassen, Lilian och Leonard Barber, flyttar in. In kommer den nya världen och dess sociala spänningar. Och när Frances, som är en modern kvinna med moderna idéer om kärlek, kommer allt närmare Lilian, påbörjas ett kammarspel som ska explodera med oförutsedda konsekvenser som följd.


Läste Främlingen i huset förra året och jag är sugen på mer av Waters.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant
Genre: Kriminalroman
Serie: Emma Sköld (4)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-04-17
Förlag: Massolit

Från Bokus
Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.
Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?
Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.


Jag har läst de två första delarna och den tredje står redo i bokhyllan.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Vår egen lilla hemlighet av Ninni Schulman
Genre: Kriminalroman
Serie: Magdalena Hansson (4)
Antal sidor: 380
Utgivningsdatum: 2015-04-22
Förlag: Forum

Från Bokus
En vårkväll i april kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem från sitt arbete och maken Torsten anmäler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad på sitt jobb och fruktar det värsta.

Dagen därpå hittas Anna-Karins bil övergiven vid vägkanten några mil utanför Hagfors. När polisen kommer dit hittar man spår av blod i bilen och man misstänker att hon har utsatts för ett brott. Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men när man börjar skrapa på den prydliga ytan upptäcker man att hon har haft många fiender. Har någon av dem fört bort henne?

Hagforspolisens chef Petra Wilander gör sitt bästa för att försöka styra utredningen tillsammans med Christer Berglund och de andra kollegorna samtidigt som hon kämpar med sin egen hälsa. Varför fungerar inte hennes kropp som den ska?

Värmlandsbladets lokalredaktör Magdalena Hansson har precis återvänt till jobbet efter att ha varit föräldraledig och får i uppdrag att skriva om Anna-Karins försvinnande. Ju mer hon skriver om Anna-Karin, desto mer engagerad blir hon i fallet och hon utsätter sig för allt större risker. Till slut är hennes eget liv i fara.


Skamligt nog så har jag fortfarande inte läst någon bok i den här serien, men Flickan med snö i håret har stått redo i hyllan i drygt tre år...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Marina Bellezza av Silvia Avallone
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-04-18
Förlag: Natur & Kultur

Från Bokus
En avfolkad småstad i norra Italien, omgiven av nedlagda fabriker. Den ekonomiska krisen har slagit hårt mot regionen. Husen står tomma, butikerna är stängda och Italiens ungdomar föredrar att bygga sin framtid långt härifrån.
Marina är tjugotvå och slående vacker. Hon använder sitt utseende till att söka den uppmärksamhet hon aldrig har fått av sina föräldrar. Hon vill vara en Lady Gaga, en Rihanna, och drömmer om att resa till USA och vara med i X-factor.
Andrea arbetar deltid på biblioteket, men längtar efter ett enklare liv närmare naturen. Föräldrarna tycker att han är misslyckad och jämför honom ständigt med brodern som är forskare i USA.
Trots sina olikheter inleder Marina och Andrea en relation. De förenas i sin strävan att förändra sina livsvillkor, men deras drömmar ser olika ut.


Jag läser ju hennes Stål just nu och om jag gillar så blir det nog att jag skaffar mig den här också.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sovarna av Maggie Stiefvater
Genre: Fantasy
Serie: Kretsen (3)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2015-04-28
Förlag: B Wahlströms

Från Bokus
Det kan vara farligt att drömma. Men ibland är det ännu farligare att vakna upp.

Blues mamma har varit försvunnen i flera månader. Blue försöker förstå varför, samtidigt som hon och Gansey, Adam, Ronan och Noah utforskar den förtrollade skogen Cabeswater, i sökandet efter den mytomspunna kungagraven. De har hittat en märklig grotta, och inuti grottan en uråldrig walesisk kista. De tror att kistan innehåller De tre sovarna. Men endast två får väckas, den tredje måste fortsätta sova

Nya ting har funnit sig tillrätta i Blues ägo. För första gången i sitt liv har hon vänner som hon litar på, och som hon hör ihop med. Korppojkarna har accepterat henne som en del av deras krets. Deras bekymmer och längtan har blivit hennes, hennes har blivit deras. Men problemet med kära ting är hur lätt de kan förloras. Vänner kan svika, syner kan förvilla, övertygelser gå om intet. I jakten på kungen Glendower möter ungdomarna inte bara övernaturliga väsen, sorgsna vålnader, kraxande korpar, förföriska synvillor, latinska besvärjelser och ingångar till parallella världar, utan också stor ondska.


Och nej, jag har fortfarande inte läst något av Steifvater...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

12 kommentarer:

 1. April känns lite lugnare än mars när det gäller nya böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte så många "måste-ha"-böcker :)

   Radera
 2. Sovarna ser jag jättemycket fram emot :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje gång jag ser Stiefvaters namn så tänker jag att jag snart måste köpa något av henne :)

   Radera
 3. Där finns två böcker jag verkligen vill läsa Mios blues och Avdelning 73, älskar böcker i sjukhusmiljö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att båda kommer att hamna i min bokhylla, förr eller senare :)

   Radera
 4. Marina Bellezza är jag nyfiken på. Läste Stål av denna författare och tyckte att den var superbra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller ju precis på och läser Stål, men än så länge vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Den är i alla fall inte lik något annat jag läst, tror jag :)

   Radera
 5. Vilken snäll sambo du har :-)

  SvaraRadera
 6. Jag vill läsa Mios blues. Tyckte väldigt mycket om Lotus Blues så denna måste helt enkelt läsas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska verkligen bli spännande att läsa Lotus blues, har hört så mycket bra om den.

   Radera