torsdag 26 mars 2015

Tisdagsutmaning: från chick-lit till chick-flick

Jag tänkte prova något nytt, det är alltid kul. I flera veckor har jag ju sett den där tisdagsutmaningen som Kulturkollo har och den här gången tänkte jag haka på. Veckans ämne är nämligen något som jag älskar...

1. Vilken är din bästa chick-flick?
2. Vilken chick-lit tror du skulle bli en alldeles fantastisk chick-flick?

Jag tänker fuska lite och inte hålla mig till bara en. Den allra första chick-flick jag såg måste ha varit Grease. Du vet den där med John Travolta och Olivia Newton-John. Jag var 14 år och hade precis råkat ut för mitt första brustna hjärta. Herregud vad jag grät. Faktum är att mina glasögon immade igen av alla tårar. Det har aldrig hänt igen. Jag vet inte hur många gånger jag sett den filmen, men det är långt ifrån tillräckligt.

En annan film, som är betydligt nyare men ändå väldigt gammal, är Fyra bröllop och en begravning. Japp, den med Hugh Grant. Även den har jag sett ett otal gånger, men faktiskt inte sedan mitten av 90-talet. Den gången fick den mig att må så dåligt att jag inte vågat se om den.

Både Grease och Fyra bröllop och en begravning står i filmhyllan och visst tänker jag se om dem. Båda två. Kanske redan den här veckan...När det gäller vilken chick-lit som skulle bli en bra chick-flick så måste jag nog nämna någon av Marian Keyes böcker. Vilken som går nog bra, men den som drabbade mig hårdast var Är det någon där? Jag tror den hade blivit en alldeles lysande film.

8 kommentarer:

 1. Grease var nog också min första chick-flick! Åh så bra den var, och åh så många gånger jag sett den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att det finns fler som minns den filmen, som kom långt innan fenomenet hade ett namn :)

   Radera
 2. Jag håller med dig om Är det någon där? En fantastisk bok som jag blev helt överrumplad av och jag tror definitivt att den hade blivit en fantastisk film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att jag aldrig blivit så överrumplad av en bok som jag blev av den.

   Radera
 3. Grease är en av mina favoriter, den har jag sett många gånger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag måste se den snart igen :)

   Radera
 4. Grease är jättebra, sett den flera gånger och även som musikal, riktigt bra den med. Blir nyfiken på Är det någon där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft funderingar på att se Grease som musikal, men det har alltid inneburit mycket logistik och besvärligheter så jag har låtit bli. Är det någon där? önskar jag att jag kunde läsa en gång till, för första gången bara för att uppleva allt om igen :)

   Radera