söndag 6 november 2016

En smakebit på søndag: Den man älskar

En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från virkeligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

I dag är det inte Fars dag, men eftersom det redan är fullt nästa helg så har sambons styvfar flyttat på sitt firande till den här helgen. Hela dagen kommer att gå åt, så det blir inte mycket läsning i dag. Jag hoppas bara att väglaget ska vara OK. Vi ska inte inte byta till dubbdäck förrän i veckan som kommer, vi trodde ju inte att vi skulle åka långt förrän nästa helg. Så kan det gå.

Läsningen har gått hyfsat bra hittills i november och jag är mer än halvvägs i månadens andra bok, Den man älskar av Mari Jungstedt. Detta är tolfte delen i serien om Anders Knutas och jag kan nog tycka att det snart får räcka.

Min smakebit är från sida 198.
Det hade börjat skymma ute. Hon hade skjutit upp det hela dagen, men till sist kunde hon inte låta bli. Hon måste ut och se vad det var Isak hade fått syn på nere vid stranden till Dämba träsk. När hon väl hade bestämt sig blev det bråttom, hon ville hinna hem innan det blev mörkt. Hon fick på sig kappan och gummistövlarna och skyndade ner mot vattnet så fort benen klarade att bära henne. Marken var våt och mjuk, det gjorde det svårt att ta sig fram, men det var som om hon inte lade märke till det. Isak måste småspringa för att hålla jämna steg.
     - Gå inte dit, bad han, gå inte dit.

32 kommentarer:

 1. Hoppas resan går bra! Jungstedt har jag läst någon enstaka bok av, har tänkt läsa även denna serie men har inte kommit igång med den än :) Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sambon fick åka ensam, själv låg jag magsjuk hela dagen :( Det är en lång serie så den räcker ett tag :)

   Radera
 2. Jeg hat ikke lest noe av Jungstedt, men takk for smakebiten. God søndag.

  SvaraRadera
 3. Denna läste jag tidigare i år. Jag gillar Jungstedt men jag kan nog hålla med om att det räcker snart... jag funderade faktiskt på det så sent som igår, jag har tänkt att jag ska läsa alla men jag är faktiskt inte så våldsamt sugen på de jag ännu inte har läst. Och i ärlighetens namn minns jag inte så mycket av denna när jag tittar på min recension.

  Ha en härlig söndag, Monika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde finnas en regel som säger att man aldrig får skriva serier längre än tio böcker. Just den här har tyvärr fortsatt på tok för länge. Jag har en del kvar, den som kom i somras, sedan vet jag faktiskt inte om jag fortsätter.

   Radera
 4. Länge sen jag läste Jungstedt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland önskar jag att jag hade vett att avsluta serier i tid :)

   Radera
 5. Tack för smakbiten, ja det är inte riktigt lika bra längre,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men denna var nog i alla fall bättre än förra.

   Radera
 6. Tack för smakbiten! Den boken har jag läst.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Har läst några av de första böckerna av Jungstedt och har fler hemma som jag skall läsa så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju faktiskt nästan i fas i den här serien, har bara den senaste oläst :)

   Radera
 8. Oj del tolv? Jag har läst den första men inte varit sugen på att läsa fler, på ett sätt är det lite skönt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och då var ändå de första bra ;)

   Radera
 9. Jag läser den här serien fortfarande, men årets bok har jag faktiskt inte läst (ännu). Funderar på att köpa den när den finns billigare... För jag har inte helt gett upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har den senaste stående här också så den kommer jag i alla fall att läsa. Sedan får jag nog ta mig en funderare.

   Radera
 10. Har ikke lest denne, men fikk veldig lyst, så smakebit gjorde jobben sin. takk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då rekommenderar jag att börja med första delen :)

   Radera
 11. Har inte läst nå got av denna författare. Ännu.
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På något sätt känns det som att man borde ha läst Jungstedt. Om inte annat så för Gotlands skull :)

   Radera
 12. Har läst några av Jungstedt, och har en oläst jag hittade på loppis i bokhyllan, men det var längesen jag var sugen på henne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte påstå att jag känner mig speciellt sugen på att läsa mer av henne.

   Radera
 13. Tack för smakbiten. Har läst en del av hennes böcker innan hon bosatte sig på Gran Canaria. Men undrar om hon inte är tillbaka nu här i Sverige.....
  Den här boken kan jag tänka mig att läsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här serien befinner sig i alla fall fortfarande på Gotland. Den andra serien(?) som utspelar sig på Gran Canaria har jag faktiskt bestämt att jag inte ska läsa.

   Radera
 14. Ja, serien börjar väl bli lite för lång, men samtidigt är det ju perfekt med välkända kommissarier när man vill ha riktig avkopplingsläsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det skulle kunna vara avkopplande, men jag blir mest irriterad. Det var mycket bättre att läsa hennes böcker när man själv befinner sig på Gotland, men även om jag skulle vilja det så kan jag ju inte åka dit varje gång :)

   Radera
 15. Inte läst något av Jungstedt, kommer nog inte att göra heller (skönt att känna så ibland oxå!). Tack för smakbiten.

  SvaraRadera