måndag 21 november 2016

Film: Dirty grandpa

Titel: Dirty grandpa
Originaltitel: Dirty grandpa
Genre: Komedi
Regissör: Dan Mazer
Manus: John Phillips
Skådespelare: Robert De Niro, Zac Efron, Zoey Deutch, Aubrey Plaza, Jason Mantzoukas
Utgivningsår: 2016
Produktionsland: USA
Längd: 102 min
Serie: -
Såg den på Viaplay 4 november 2016

Handling
Jason Kelly är en vecka bort från att gifta sig med sin chefs mycket kontrollerande dotter, något som kommer att ta honom närmare delägarskap på advokatbyrån. Men när den välkammade Jason luras att köra sin svärande farfar, Dick till Daytona för "spring break", är hans stundande vigsel plötsligt i fara. Mellan utsvävande fester, barslagsmål och en episk karaokekväll, är Dick på god väg att leva sitt liv till fullo och ta sitt barnbarn Jason med i ruset. Men på den galna resan upptäcker även Dick och hans spända sonson att de kan lära av varandra och knyta ett band de aldrig tidigare haft.

Min kommentar
Vi har ju fortfarande problem här hemma med vad vi ska se för filmer på helgerna. Den här gången fick sambon välja. Jag försökte förklara att en film med den titeln, som dessutom innehåller fenomenet "spring break" i beskrivningen inte är något för oss, men eftersom jag inte ville tvinga honom att byta så fick det bli den ändå.

När fem minuter hade gått av filmen berättade jag för sambon vad jag trodde att filmen gick ut på. Jag hade rätt. Inte bara nästan rätt. Exakt rätt. Så, en aning förutsägbar och då var den fortfarande åtminstone en aning lovande. Sedan blev det bara värre och värre.

Detta är inte humor. Det är inte ens sjuk humor. Det enda det var var könsord, svordomar, sex, unga nakna tjejer med viftande tuttar och knark. Så jag anar vilka som har satt höga betyg och fått genomsnittet på IMDb att bli helt missvisande. Eller nej, egentligen är det ju inte det. Jag visste ju bara genom att läsa beskrivning att den inte skulle vara för mig, så... Jag drog inte ens på munnen en enda gång och jag kan inte låta bli att fundera på hur de tänkte här.

Jag tänker inte ens gå in på skådespelarprestationer, de är inte värda att nämna. Förutom: Robert De Niro, hur kunde du sjunka så lågt?Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 208 betyg).
IMDb hade den 6,0 i genomsnitt (beräknat på 59 137 betyg).
Jag ger den 1,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

4 kommentarer:

 1. Har inte sett denna film, tror knappast att jag kommer göra det heller. Men jag blev väldigt förvånad över att De Niro är med i en sådan film... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har ju ganska högt betyg på olika filmsajter och det är klart att man gillar den om man har kiss- och bajshumor. Vilket jag inte alls har :)

   Radera
 2. Den här har jag inte sett. Kanske lika bra det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rekommenderar att du håller dig undan från den :)

   Radera