torsdag 10 november 2016

Hett i hyllan #65

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi har nu kommit fram till mitten av juni 2013. Jag gissar att det måste ha varit pocketrea, för detta är inte den enda boken från den perioden som kommer att dyka upp här.
Det är faktiskt så illa att detta är den andra boken av Deon Meyer som får vara med i Hett i hyllan. Den sista safarin verkar inte höra ihop med någon av de tidigare böckerna. Det kanske är bra om man kan läsa den som fristående.

Jag ska ju inte sticka under stol med att det tar emot lite att läsa Deon Meyer. Inte för att böckerna är dåliga, utan för att jag känner mig lite som en idiot när jag läser dem. Det har i alla fall varit väldigt mycket om Sydafrikas inrikespolitik och olika stammar i de tidigare böckerna och jag vet ingenting om det, vilket gör det mesta ganska rörigt. Tyvärr har jag varken ork eller tid att gå på djupet i alla ämnen jag läser om så jag antar att jag får fortsätta känna mig som en idiot i de här sammanhangen.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Vet inte heller något om afrikanska stammar som jag förstår är många. Jag blev lite sugen på författaren faktiskt och läsa om sådant och även boken "den sista safarin".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju egentligen att läsa om saker jag inte vet så mycket om, men Deon Meyers böcker, tycker jag, är skrivna som om man redan vet allt och då blir det bara jobbigt :)

   Radera
 2. Har inte läst något av Meyer ännu.

  Här kommer min heta bok för veckan:
  http://lenasgodsaker.blogspot.se/2016/11/hett-i-hyllan-65.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju egentligen gillat de jag läst :)

   Radera
 3. Har läst en bok av Deon Meyer tidigare och har några till som jag inte hunnit ta tag i, i bokhyllan.
  Min hyllvärmare finns här http://boklysten.blogspot.se/2016/11/hett-i-hyllan-65.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska nog i alla fall försöka att inte köpa på mig fler innan jag har läst de två som jag redan har :)

   Radera
 4. Verkar intressant, och dessutom med det för mig ljuva ordet "fristående"... låter bra det där. Inte läst något av Meyer. Här kommer min tionde heta bok:
  http://ibokhyllan.blogspot.se/2016/11/hett-i-hyllan-10.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fristående är bra, men hans serier verkar inte bli så långa heller och de hänger egentligen ihop ganska löst.

   Radera