onsdag 23 november 2016

Kommande böcker december 2016

Bokfloden verkar ha sinat. Förmodligen är det bara tillfälligt, men det är ganska skönt med en liten andningspaus. Bara två böcker även i december.

Diabolic av S J Kincaid
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: 460
Utgivningsdatum: 2016-12-22
Förlag: B Wahlströms

Från Bokus
En Diabol är hänsynslös. En Diabol är livsfarlig. Inte ett spår av mänsklighet återstår hos dem. Eller?

Nemesis är en Diabol, en varelse med mänskligt utseende, mänskligt DNA, men manipulerad och programmerad att inte bry sig om något annat än sin ägares välmående. I Nemesis fall är det Sidonia, dottern i en av galaxens högst uppsatta familjer. Flickorna växer upp sida vid sida - den ena människa, den andra livvakt.

Men så kräver kejsaren Sidonias närvaro i det kejserliga palatset, som ett sätt att utpressa hennes pappa. Det enda sättet för Nemesis att skydda Sidonia nu, är att ta hennes plats. Omgiven av korrupta politiker och bortskämda rikemansbarn måste hon lära sig att se ut och uppföra sig som en fin dam. En svår uppgift, när man är framavlad för att döda.

Men när rymdimperiet hotar att falla sönder upptäcker Nemesis att hon trots allt har en human sida, som vida överträffar den hos personerna hon omges av. Bland intriger, svek och förräderi är kanske hennes förmåga att älska det som kan rädda såväl henne som hela imperiet.


Det kan ha varit fjärilen på omslaget som lockade mig. Först. Sedan var det beskrivningen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Häxjakten av Stuart MacBride
Genre: Kriminalroman
Serie: Logan McRae (8)
Antal sidor: 528
Utgivningsdatum: 2016-12-01
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Någon lämnar små knippen av ben på kriminalkommissarie Logan McRaes förstutrapp. Men han har värre bekymmer än så att ta itu med. Rivaliserande drogproducenter slåss om både produkter och territorium, två förälskade tonåringar har försvunnit och någon misshandlar asiatiska invandrare. Som om inte det vore nog har Logan fått en ambitiös ny kriminalinspektör på halsen.

Men när en kropp dyker upp, strypt och knivhuggen, verkar likheterna mellan mordet och handlingen i en bästsäljande roman vara mer än ett sammanträffande. Kanske de små benknippena har mer att säga än Logan först trott.


Jag vill ju liksom läsa alla i den här serien, men de äldre delarna verkar vara omöjliga att få tag i. Måste hitta en lösning.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

8 kommentarer:

 1. Så irriterande när böcker inte ges ut i rätt ordning eller är omöjliga att få tag i tidigare delar, men det är därför som jag hamstrar böcker av författare4 jag gillar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De tidigare böckerna i den här serien verkar i alla fall vara översatta till svenska, men de är så gamla att de inte går att få tag i längre. Jag hamstrar också gärna böcker :)

   Radera
 2. Stuart MacBride har jag tänkt läsa något av men frågan är när.... ;) de äldre böckerna i serien finns nog på bibliotek.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Biblioteket ja... där är jag inte ofta och jag har nog generellt lite svårt för låneböcker :)

   Radera
 3. HATAR att man inte kan få tag i gamla delar i serier speciellt enkelt. UHHH.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med. Jag tycker för övrigt det är dags för nyutgivning av Stuart MacBrides Logan-serie :)

   Radera
 4. Jag gillar verkligen Stuart MacBride. Hoppas den här snart kommer i pocket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag hoppas att jag genom något slags under ska lyckas hitta de första delarna i serien :)

   Radera