måndag 1 januari 2018

Film: John Wick: Chapter 2

Titel: John Wick: Chapter 2
Originaltitel: John Wick: Chapter 2
Genre: Action
Regissör: Chad Stahelski
Manus: Derek Kolstad
Skådespelare: Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Lance Reddick, Ruby Rose, Peter Stormare
Utgivningsår: 2017
Produktionsland: USA
Längd: 122 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 15 december 2017





Handling
Legendariske yrkesmördaren John Wick har dragit sig tillbaka, men när en före detta kollega smider planer om att ta över en internationell kartell tvingas han ut från sin undandragna nya värld. Bunden av en blodsed måste John bege sig till Rom där han ställs inför några av världens farligaste mördare.

Min kommentar
Jag var lite osäker på om jag ville se den här filmen, anledningen minns jag egentligen inte. Den har väldigt högt betyg på IMDb och jag brukar ju gilla den här typen av film. Och Keanu Reeves. Ibland ska man nog bara lite på sin magkänsla.

Detta är bara action, det finns inte speciellt mycket handling. Något som jag gärna vill ha i filmer jag ser. Keanu Reeves spelar något slags übermensch som inte kan dö. Utan några som helst problem, eller pauser, så kan han på egen hand ta hand om flera dussin motståndare. Samtidigt. Motståndarna däremot verkar vara mer eller mindre korkade och siktar osannolikt uselt. Alla slagsmål/strider är outsägligt långdragna, egentligen hade filmen kunnat vara bara hälften så lång. Det blir bara larvigt. I första filmen fanns åtminstone lite humor som tog udden av det makabra. Den är helt bortblåst här. Den hemliga klubben för lönnmördare (och portieren på hotellet) är det enda som är fräckt.

Keanu Reeves är ju inte någon stor skådespelare, men den här rollen passar honom perfekt. Han har verkligen hittat sin lilla nisch. I första filmen var det Michael Nyqvist som spelade den ryska mafioson, i denna är det Peter Stormare. Är det verkligen bara svenskar som kan spela ryssar? Nåväl, det är ingen stor roll, men han gör den helt okej. Karaktären Ares, som spelas av Ruby Rose, förstår jag inte alls meningen med.

Den här filmen är för den som gillar renodlad action och inte har så högra krav på handlingen (eller trovärdigheten). I sina försök att vara cool så tappar den allt annat. Det är lite som att äta bara lakrits, vilket ju är väldigt gott, men efter en stund så längtar man efter något som bryter av. Kanske något surt. Eller till och med sött. Till min stora fasa så verkar det vara en tredje film på gång.



Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 616 betyg).
IMDb hade den 7,5 i genomsnitt (beräknat på 203 135 betyg).
Jag ger den 2,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. Oj så länge sedan jag såg en film ordentligt. Jag brukar alltid titta med ett halvt öga och läsa samtidigt. God fortsättning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar film nästan lika mycket som jag älskar böcker :) God fortsättning!

      Radera