söndag 7 januari 2018

Nyårstaggen

En enkät/tag är väl aldrig fel? Nej, trodde väl inte det. Jag blev taggad av både Vargnatts bokhylla och Johannas deckarhörna.

1. En klassiker jag lovar att läsa:
Nja, jag vet inte det, jag. Det skulle ju vara om Henry James När skruven dras åt räknas som en klassiker, och det gör den väl. Den lovar jag att läsa.

2. En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta:
Det är ju faktiskt minst sex stycken, bland annat Mons Kallentofts serie om Malin Fors, men något säger mig att den inte är slut än. Cornelia Funkes Bläcktrilogi ska jag också avsluta och där lär väl inte komma fler böcker i alla fall.

3. En bokserie jag lovar att påbörja:
Faktiskt sex stycken här också. Bland annat än som jag varit otroligt nyfiken på väldigt länge, nämligen Emelie Schepps serie om Jana Berzelius.

4. En författare (som jag inte läst tidigare) jag lovar att läsa något av:
Jag ska äntligen läsa något av Lars Wilderäng.

5. En bok jag lovar att läsa om:
Nej, jag läser inte om böcker.

6. En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska:
Ojdå, vad skulle det kunna vara? Det skulle vara fantasy då, det vill jag ju så gärna gilla.

7. Ett seriealbum jag lovar att läsa:
Nu börjar jag känna mig lite tråkig, men jag lovar inget här heller.

8. En novell jag lovar att läsa:
Jag är helt säker på att jag kommer att läsa många noveller, men vilken skulle jag kunna lova att läsa? Kanske Det vita skeppet av H.P. Lovecraft?

9. En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa:
Det här är ju lite svårt att veta innan man har läst boken, men Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe lär ju bli tuff att läsa. Om ämnet är viktigt... ja, vem avgör det?

10. En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa:
Jag kommer förhoppningsvis att läsa många hyllvärmare i år, en av dem kommer att vara Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk. Den köpte jag sommaren 2011.

11. En debut jag lovar att läsa:
Det här blir ju svårt. Har ingen koll på kommande debuter så jag får välja en som redan har släppts. Som Sargad av Flynn Berry.

12. En bok eller bokserie (som jag tidigare gett upp/dömt ut) jag lovar att ge en ny chans.
Det händer nästan aldrig att jag ger upp en serie och om jag gör det så är det efter moget övervägande och ganska många böcker som jag inte har gillat. Så nej, inga nya chanser här.

13. Tagga någon!
Den här punkten är den svåraste av alla, så jag tar den lätta utvägen: Alla som känner sig manade kan känna sig taggade.

4 kommentarer:

 1. Kul att du svarade på den! :)

  SvaraRadera
 2. Kul att både du och Johanna nämner fantasy som den genre ni läst litet/inget av. Samma sak gällde mig fram till årsskiftet, då läste jag en bok jag fått som en överraskning och som blivit stående oläst i bokhyllan, nämligen andra delen i serien om Glastronen. Till och med mina barn reagerar på att deras 48-åriga mamma läser en bok med ett sådant omslag :)) Men det struntar jag i, boken fick mig fast och jag är redan inne på nästa del!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog läst en del fantasy, men det är ingen genre jag egentligen lockas av längre. Mest på grund av att det är lite som en berg- och dalbana för mig. Ibland är det så bra att jag blir helt såld och ibland blir jag bara så less :)

   Jag slutade bry mig om vad eventuella barn/andra vuxna tänker om böcker jag läser när jag blev förälskad i Harry Potter :)

   Radera