måndag 8 januari 2018

TV-serie: American Horror Story - Säsong 1

Titel: American Horror Story
Originaltitel: American Horror Story
Genre: Skräck
Skapad av: Brad Falchuk, Ryan Murphy
TV-bolag: FX
Skådespelare: Jessica Lange, Connie Britton, Dylan McDermott, Evan Peters, Kate Mara
Premiär: 2011-10-05
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 12
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på DVD december 2017-januari 2018

Handling
Familjen Harmon flyttar från Boston till Los Angeles och in i en gammal herrgård med mörka hemligheter dolda i väggarna. Harmons består av pappa Ben, mamma Vivian och dottern Violet, och de har lämnat Boston i hopp om att glömma och gå vidare efter en jobbig tid. Vad de inte vet är att huset de flyttar in i redan har invånare, spöken som har en egen agenda för familjen.

Min kommentar
Jag är helt säker på att jag på någon bokblogg läste något bra om den här serien. Tyvärr minns jag inte alls vilken eller när, men det kan bara vara av den anledningen som den hör boxen hamnade hos mig.

De första två, kanske tre, avsnitten var helt okej, men sedan... Faktum är att jag tycker att det är tur att serien nästan omedelbart gick över min gräns för "löjlig", annars hade den nog blivit så otäck att jag tyckt att den var obehaglig. Nu blev det i stället bara tramsigt. I det här huset är det rejäla svängdörrar, alla som vill kan komma och gå som de behagar. De döda springer omkring som om de var levande och ingen kan se skillnaden. Saker som händer är åt det makabra hållet, men för mig finns det ingenting som är läskigt här. Spännande ja, skrämmande nej.

Skådespelarna som är med här är ganska kända och det är inget som helst fel på deras agerande, det är riktigt bra. Det är själva historien som jag inte gillar. När jag scrollar vidare i rollistan så ser jag att kändisarna bara blir fler och fler.

Jag förstår ju av betyget på IMDb att det vanligaste är att man fullkomligt älskar den här serien, själv kommer jag med största säkerhet inte att se vidare på denna. Jag var beredd att sätta en trea. Fram till sista avsnittet. Herregud.TV-serier.nu hade säsongen 4,3 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 8,2 i genomsnitt (beräknat på 224 133 betyg).
Jag ger säsongen 2,5.
Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på cdon och discshop.

5 kommentarer:

 1. Jag vill nog säga dig att prova nästa säsong med de olika säsongerna är helt annorlunda mot varandra, jag tyckte först att när jag såg första avsnittet i säsong 2 att det inte var lika "roligt" att se för att det var en helt annan storyline, men sen fastnade jag. Utspelar sig på ett mentalsjukhus på 50-talet (tror jag ) med kopplingar i nutid med spöktema, svårt att förklara det behövs ses. Finns på Netflix om du inte vill köpa boxen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har sett att den finns på Netflix och om vi någon gång blir utan något att titta på här så är det möjligt att vi försöker med andra säsongen. Det är dock inget som är prioriterat, det finns så mycket annat som jag vet är bra :)

   Radera
 2. Har bara sett några avsnitt av första säsongen och något avsnitt av...andra kanske det var. Men nej jag fastnade aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det här var inget för mig heller. Det blev för mycket av allt.

   Radera
 3. Kan någon förklara varför jag inte fattar något i första Sesongen heter evan peters Tate men i andra heter han Kit??? Fattar noll av serien men säsong 1 är skiiiittt bra

  SvaraRadera