torsdag 4 januari 2018

Hett i hyllan #125

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Här är det fortfarande juli 2014.
Det känns lite som att det är med mer eller mindre förvåning jag hittar alla olästa böcker i hyllan. Kodnamn Verity av Elizabeth Wein är inget undantag.

Jag har hört mycket bra om den här boken och varje gång jag ser den så tänker jag att jag måste läsa den. Snart. Ändå står den där, helt övergiven. Den borde nog faktiskt puffas uppåt i läslistan.

Så här beskrivs boken på baksidan:
Året är 1943. Ett brittiskt plan kraschlandar i Frankrike och en spion blir tillfångatagen och förhörd. Gömd i en lada väntar hennes bästa vän på livstecken. Under tortyr skriver den fängslade spionen Queenie ner allt hon vet om den brittiska underrättelsetjänsten. Men i takt med att bakgrundshistorien rullas upp, och vänskapen mellan henne och piloten Maddie beskrivs, så förändras också perspektivet. Är Queenie den hon utger sig för att vara, och vem skriver hon egentligen för? När det blir dags för Maddie att berätta sin del av historien faller bitarna på plats, och koden knäcks. Det blir berättelsen om piloten Maddie som flög henne till Frankrike, om deras vänskap och kamp för överlevnad. Berättelsen om Verity.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Den kommer jag att läsa i vår eftersom den är med i Makeutmaningen :-)

  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/01/04/hett-i-hyllan-73/

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vår? Då kanske jag skulle läsa den samtidigt :)

   Radera
 2. Jag tror den där boken finns någonstans i min bokhylla också. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2018/01/hett-i-hyllan-125.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var ganska i ropet för något år sedan.

   Radera
 3. Här är mitt bidrag för denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/01/hett-i-hyllan-v-1-2018.html

  SvaraRadera
 4. Den har jag läst halva sedan tröttnade jag, den passade inte mig riktigt. https://eggetbok.blogspot.se/2018/01/hett-i-hyllan-33.html

  SvaraRadera
 5. Tror att även jag har den boken oläst i hyllan någonstans.

  Här kommer min bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2018/01/hett-i-hyllan-125.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar vara en vanlig hyllvärmare :)

   Radera
 6. Den känner jag inte igen fast finns den också som film?

  http://frokenchristina.blogspot.se/2018/01/hett-i-hyllan-125.html

  SvaraRadera