måndag 8 juli 2019

Film: Murder mystery (2019)

Titel: Murder mystery
Originaltitel: Murder mystery
Genre: Komedi
Regissör: Kyle Newacheck
Manus: James Vanderbilt
Skådespelare: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Luke Evans, Gemma Arterton, Adeel Akhtar
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: USA
Längd: 97 min
Serie: -
Såg den på Netflix 20 juni 2019

Handling
En New York-polis tar äntligen med sin fru på en efterlängtad resa till Europa. Ett slumpmässigt möte på planet leder till att de blir inbjudna till en familjeträff på miljardären Malcolm Quinces lyxiga yacht. När Quince mördas blir paret huvudmisstänkta och en modern pusseldeckare tar vid.

Min kommentar
Jag kommer ihåg en tid när komedier faktiskt var roliga, det känns som väldigt längesedan. Kanske har min humor förändrats (det tror jag inte, den är samma på alla andra sätt), men jag är lite rädd för att det är den här filmens typ av humor som gemene man har nu för tiden. Jag kommer dock inte att ge upp.

Murder mystery är en komedi enligt mall 1A. Här finns inget som förvånar eller engagerar, det är ganska tramsigt, men det blir några skratt och leenden. Det är liksom lagom underhållande. Nivån på skämten är riktigt låg, för det mesta ligger den på kiss-och-bajsnivå och det är en typ av humor som jag aldrig har uppskattat. Jag kräver mer av skämt. Det roligaste var nog när Anistons karaktär sa "det är väl ingen som opererar sin haka". Det kallar jag metahumor.

Adam Sandler var rolig(are) förr, tycker jag. Nu är han bara överdriven och lite jobbig. Det finns ingen egentlig kemi mellan Sandler och Aniston, jag får ingen känsla av att de är gifta. Eller ens att de borde vara det.

Murder mystery har det vanliga slarviga utförandet som jag mer eller mindre associerar med Netflix. Även om jag vet att de kan om de vill. Eller i alla fall om de har ett bra manus.Letterboxd hade den 2,6 i genomsnitt (beräknat på 12 753 betyg).
IMDb hade den 6,1 i genomsnitt (beräknat på 24 685 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan än så länge inte köpas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar