måndag 1 juli 2019

Film: Skyscraper (2018)

Titel: Skyscraper
Originaltitel: Skyscraper
Genre: Action
Regissör: Rawson Marshall Thurber
Manus: Rawson Marshall Thurber
Skådespelare: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han, Roland Møller, Noah Taylor
Utgivningsår: 2018
Produktionsland: Hong Kong | USA
Längd: 102 min
Serie: -
Såg den på Viaplay 15 juni 2019

Handling
Den före detta FBI-agenten och krigsveteranen Will Sawyer jobbar med säkerheten för skyskrapor. När han är i Hong Kong på jobb fattar helt plötsligt världens högsta och mest säkra byggnad eld och Will misstänks skyldig till händelsen. Efterlyst måste han hitta den skyldige, rentvå sitt namn och rädda sin familj som är instängd i byggnaden... på andra sidan elden.

Min kommentar
Jag har alltid varit svag för katastroffilmer, men av någon anledning (som lågt betyg på IMDb) har jag inte velat köpa den här filmen. Trots att den fick mig att associera till den första(?) riktiga katastroffilmen Skyskrapan brinner. Som jag älskade och som faktiskt fortfarande är riktigt bra. När jag såg att Skyscraper fanns på Viaplay så var jag inte sen att övertyga sambon om att detta var filmen vi måste se.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om den här filmen, men jag tänker göra ett försök. Skyscraper är en klassisk katastroffilm och den försöker heller inte vara något annat än det. Här finns ingen djupare mening och inget budskap, men det är vansinnigt underhållande och strösslat med fräck teknik. Den får mig att känna både panik och ångest. Brand är en av mina nojor. Brand i ett högt hus...

Jag brukar klaga på logiska hål och liknande, men här tycker jag faktiskt att det finns bra och "trovärdiga" förklaringar till det mesta vad gäller själva förutsättningarna för filmen. Vad som däremot inte känns speciellt sannolikt är bovarnas motiv. Det kändes inte genomtänkt. En del scener blir också lite väl fantastiska och The Rocks karaktär har lite för mycket av MacGyver över sig, men jag erkänner, jag är väldigt förlåtande just för att det är en katastroffilm.

Skådespelarna lär inte få några Oscars, men det är ju så det är. I vilket fall så är det kul att se Neve Campbell i något nytt och The Rock är ju alltid The Rock. Man vet liksom vad man får.

Är då Skyscraper en modern version av Skyskrapan brinner? Nej, det är den inte. Faktum är att den egentligen är mer lik Die Hard. Det är ju inte illa det heller.

Öppna dina sinnen, spänn fast säkerhetsbältet och bara njut av åkturen!Letterboxd hade den 2,5 i genomsnitt (beräknat på 28 844 betyg).
IMDb hade den 5,8 i genomsnitt (beräknat på 81 591 betyg).
Jag ger den 3,5.


Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar