måndag 8 juli 2019

TV-serie: The Rain #2 (2019)

Titel: The Rain
Originaltitel: The Rain
Genre: Science fiction
Skapad av: Jannik Tai Mosholt, Christian Potalivo, Esben Toft Jacobsen
TV-bolag: Netflix
Skådespelare: Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Natalie Madueño, Clara Rosager
Premiär: 2019-05-17
Produktionsland: Danmark
Antal avsnitt: 6
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på Netflix juni-juli 2019Handling
Simone , hennes bror Rasmus och de andra ungdomarna är på flykt undan Apollon, ledda av Sten. De hittar snart sin tillflykt hos en grupp forskare. Frågan de härjade ungdomarna måste ställa sig är om dessa forskare verkligen kan och vill hitta botemedlet till det virus som förvandlat Skandinavien till ett ödeland.

Min kommentar
Förra sommaren såg vi första säsongen av The Rain. Trots att vi egentligen inte var speciellt förtjusta i den så hade den en viss potential och dystopier är ju alltid intressant. När de dessutom utspelas i min närhet så blir det ju ännu mer intressant. Därför tyckte vi att det, trots allt, var en bra idé att se andra säsongen.

Första avsnittet börjar ungefär där sista avsnittet i första säsongen lämnade oss. Tyvärr minns jag inte särskilt mycket så jag saknar en resumé. Det får man inte. Nåväl, vi försöker att inte vara för kritiska, men det är svårt. Väldigt svårt. Det finns mycket att säga, men jag ska försöka hålla det kort.

Jag bryr mig inte ett dugg om någon av karaktärerna. De blir aldrig riktiga människor, utan är mer störande moment som säger konstiga saker och agerar underligt. Plötsligt blir till exempel denna tonåring, som varit inlåst i en bunker i sex år, en färdigutbildad och erfaren biolog. Hur gick det till? Samma saker händer hela tiden, det är bara aktörerna som skiftar. Handling för ungefär en timme dras i långbänk och blir runt fyra timmar. Hela säsongen känns som en enda lång upprepning. Och varför känner manusförfattare sig tvungna att lägga in massa onödig romantik? Man får inga förklaringar på någonting, det enda man får är en hel härva med lösa trådar. Jag tror inte ens manusförfattarna har någon idé om vart det här ska ta vägen och varför. Det verkar inte finnas någon mening och det vill i alla fall jag ha. Speciellt när det handlar om en dystopi.

Skådespelarna gör säkert det bästa av vad de har, men oftast känns det som att de läser repliker. Det kan i och för sig också bero på att dialogen är ganska dålig. Det enda som faktiskt berörde mig var scenen vid zonkontrollen, med Sarah och hennes familj. Där kände jag något.

Allt jag tyckte om första säsongen gäller även denna andra. Bara ännu mer. Inte ens slutet kan få mig intresserad av en tredje säsong.

En undran också. Varför i hela friden har man inte möjlighet att texta det svenska talet? Det var nästan omöjligt att höra vad de sa.TV Time har serien 7,98 i genomsnitt.
IMDb har serien 6,4 i genomsnitt (beräknat på 21 762 betyg).
Jag ger den 2,0.


Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på cdon och discshop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar