onsdag 24 juli 2019

Kommande böcker augusti 2019

Ja, då är det dags igen. Inte sedan augusti förra året har det varit så här många intressanta släpp.

Halvmördaren av Håkan Nesser
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2019-08-09
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
"Även om du tror det, så spelar du ingen som helst roll i världen", säger Adalbert Hanzons pappa till sin son. Det är inte de mest trösterika orden att ta med sig ut i livet, men Adalbert klarar sig rätt bra ändå. Ända tills kärleken och det stora vanvettet drabbar honom.

43 år och ett fängelsestraff senare är Adalbert Hanzon en överviktig och lätt alkoholiserad misantrop. Plötsligt gör sig det förflutna påmint. Och de enda som kan hjälpa honom att få veta vad som egentligen hände för nästan ett halvt sekel sedan är förtretligt nog hans småsinte granne (som vägrar trilla av pinn enbart för att reta Adalbert) - samt en pratglad halvkusin som försöker tvinga honom att börja motionera. Men nöden har ingen lag. A man"s gotta do what a man"s gotta do.


Nesser har jag på autobuy. Kanske är det också dags att faktiskt läsa böckerna jag köper.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vargen av Katarina Wennstam
Genre: Kriminalroman
Serie: Charlotta Lugn och Shirin Sundin (6)
Antal sidor: 389
Utgivningsdatum: 2019-08-13
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En dag blir mardrömmen verklighet: en ung kvinna rapporteras försvunnen efter en fest. Polisen Charlotta Lugn ger sig in i det medialt uppmärksammade spaningsarbetet, och upptäcker snart spår som leder till cybervärldens mörkaste vrår. Samtidigt befinner sig advokat Shirin Nouri i en rättegång som blir en av hennes svåraste prövningar: en man erkänner att han dödat sin flickvän, men hans ombud gör ändå allt för att han ska gå fri.

Jag har faktiskt inte börjat läsa den här serien än, men Wennstam brukar vara ett säkert kort.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-08-20
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster.

Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att skvallra och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår.

Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?


Ska väl snart ta och läsa hennes förra bok om bokhandeln, men jag är ganska säker på att på att det här är bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mannen från Thule av Mads Peder Nordbo
Genre: Kriminalroman
Serie: Grönlandsserien (2)
Antal sidor: 367
Utgivningsdatum: 2019-08-20
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Journalisten Matthew Cave har flyttat till Grönland, delvis för att lämna minnena från sitt liv i Danmark bakom sig. På Grönland stöter han på information om sin egen far, en amerikansk soldat som var stationerad på den amerikanska militärbasen Thule. Men hans pappa tycks ha försvunnit under mystiska omständigheter.

Matthew upptäcker också att han har en yngre halvsyster, Arnaq. Arnaq har åkt iväg med sina kompisar för att sova över i den övergivna hamnstaden Færingehavn. När ungdomarna inte hör av sig beger sig Matthew och hans vän Tuparnaaq dit och upptäcker att något måste ha gått mycket fel. Två av ungdomarna är döda medan Arnaq är försvunnen.


Jag är faktiskt löjligt nyfiken på den här serien. Grönland alltså.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Vid nattens ände av Jan-Philipp Sendker
Genre: Drama
Serie: Kina-trilogin (3)
Antal sidor: 327
Utgivningsdatum: 2019-08-21
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Under en resa till Kina drabbas den amerikanske journalisten Paul Leibovitz och hans Christine av alla föräldrars värsta mardröm: deras fyraåriga son försvinner. Han återfinns efter mindre än ett dygn men familjen varnas för att de som fört bort sonen kommer att försöka på nytt. Den enda säkra platsen är den amerikanska ambassaden i Peking, tusentals kilometer bort. Men hur ska de kunna ta sig dit när militären och polisen söker efter dem och kontrollerar alla flyktvägar? På den farofyllda resan måste de ta hjälp från främlingar, men hur ska de veta vilka de kan lita på?

Jag har i alla fall köpt första delen i trilogin...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Blå, blå höstvågor av Christoffer Holst
Genre: Feelgood
Serie: Cilla Storm (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-08-22
Förlag: Lovereads

Från Bokus
Hösten har kommit och Cilla Storm arbetar som kriminalreporter på en podcast. Hon bor tillfälligt hos sin bästis och dricker ofta vin med Rosie, grannen från Bullholmen. Men relationen med den charmiga polisen Adam känns oklar. Varför har han så svårt att bestämma sig?

På det nya jobbet får Cilla i uppdrag att nysta i vad som hände societetslejonet Laila Damm, som försvann spårlöst 1988. Spåren leder Cilla tillbaka ut i Stockholms skärgård.

Samtidigt anländer skådespelerskan Ella Svensson till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som får henne att snabbt återvända till Sverige.

På ett kallt och blåsigt Bullholmen korsas Cillas och Ellas vägar, och snart uppdagas öns mörka förflutna.


Holst har jag också på autobuy!

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Frukta mig av Tahereh Mafi
Genre: Fantasy
Serie: Juliette (4)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-08-23
Förlag: B Wahlströms

Från Bokus
Ingen vet varför Juliette Ferrars beröring är dödlig, men alla vet att det gör henne livsfarlig och att hennes krafter är oerhörda.

Efter att ha överlevt år i fångenskap hos Återetablissemanget, brutal tortyr och en kula i bröstet har hon äntligen vunnit. Rebellerna har segrat och Juliette har utsetts till ledare för sektor 45. Dessutom har hon äntligen Warner vid sin sida. Juliette har längtat efter och hoppats på frihet så länge hon kan minnas, och nu är den dagen äntligen här. Men hon har aldrig bett om all denna makt. Plötsligt har hon hela världens öde i sina händer och när en tragedi inträffar sätts Juliette på prov. Kommer hon att kunna kontrollera sina förmågor?


Jag är väldigt nyfiken på Tahereh Mafi. Någon gång ska jag säkert läsa något av henne.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.


Förrädare av Manda Scott
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2019-08-25
Förlag: Modernista

Från Bokus
En äldre kvinna hittas mördad i Orléans i Frankrike. Alla tecken som skulle ha kunnat avslöja hennes identitet har skickligt eliminerats, men dödsmetoden är mycket specifik: Hon har avrättats på samma sätt som förrädare avrättades av motståndsrörelsen under Andra världskriget. Spåren efter mördaren leder kriminalinspektör Inès Picaut tillbaka till fyrtiotalets Frankrike där män och kvinnor i motståndsrörelsen organiserade sig mot den nazistiska ockupationsmakten i en desperat kamp för överlevnad.

För att komma vidare med utredningen måste Picaut ta reda på vad som hänt i det förflutna. Ett nätverk av spioner börjar framträda, tillsammans med en intrig som sträcker sig tillbaka till mordoffrets ungdom: En tid när det upprättades oheliga allianser mellan ockuperade och ockuperande, då avtal upprättades och löften bröts.
Det förflutna har varit begravt i decennier och det finns de vars framtid är beroende av att det fortsätter vara så. Och som är beredda att döda för att bevara sina hemligheter.


Jag vet inte om jag egentligen är less på allt som har med Andra världskriget att göra, men det här låter faktiskt intressant.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Det svarta trädet av Tana French
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 528
Utgivningsdatum: 2019-08-31
Förlag: Modernista

Från Bokus
Toby är en lättsam, framgångsrik 28-åring som precis har lyckats prata sig ur ännu en knipa på jobbet och är ute och firar med vänner, när natten tar en vändning som kommer att förändra hans liv. Han råkar överraska två inbrottstjuvar, som misshandlar honom och lämnar honom att dö.

Medan han kämpar för att återhämta sig från sina skador - och börjar inse att han kanske aldrig mer kommer att bli den man han var - drar han sig tillbaka till sin familjs släktgods, Ivy House, för att ta hand om sin döende morbror Hugo. Men så hittar han en människoskalle i stammen på en gammal alm i trädgården. Och när polisutredningen börjar gräva i fallet tvingas Toby inse att hans förflutna kanske inte alls är vad han alltid trott.


Ännu en författare på autobuy...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dockliv av Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist
Genre: Kriminalroman
Serie: Melankoli-serien (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-08-15
Förlag: Ordfront Förlag

Från Bokus
Kevin Jonsson möter 16-åringarna Nova och Mercy när han utreder ett fall av sexhandel på nätet, där en person kallad Dockmästaren använt sig av falska identiteter för att tvinga till sig bilder och filmer på unga flickor. Strax därefter rymmer flickorna från HVB-hemmet där de bor och i jakten på dem börjar Kevins värld rasa samman.

Den här boken har jag väntat på i evigheter. Jag tror faktiskt jag avvaktar med att börja läsa serien för det här verkar ta tid...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ett hemligt liv av Set Mattsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Douglas Palm (5)
Antal sidor: 380
Utgivningsdatum: 2019-08-05
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Det är maj 1955 och en man anmäls som saknad. Eftersom mannen är militär med stor kännedom om det svenska luftvärnet uppstår misstankar om att han kan vara inblandad i en spionaffär.

Några dagar senare sker ett mord som visar sig ha samband med den försvunne militären. Mordet följs snart av ytterligare ett och Douglas Palm tvingas in i en för honom okänd värld på sin jakt efter mördaren.


Jag har inte börjat läsa den här serien än, men första delen står i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Falskt namn av Ida Axelsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Helsingborg-noir (3)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-08-07
Förlag: Mima Förlag

Från Bokus
I Helsingborg har de första vårtecknen blygt börjat visa sig när Jesper Balderius knivhuggs till döds i bostaden. Polisinspektör Linn Wide och hennes kollegor utreder mordet och inser att Jesper inte är den han utgivit sig för att vara. Desto mer Linn gräver i Jespers förflutna, desto fler fiender får han. Men vem är den värsta, och vem är beredd att mörda?

Hanna Holm är nyinflyttad i Helsingborg och hennes och Linns vägar korsas genom barnen på förskolan. De blir snabbt nära vänner och sanningen kring varför Hanna flyttade till Helsingborg uppdagas. Men är Linn verkligen rätt person att hjälpa henne?

Damir Skatzlic kämpar med tillvaron och vill att allt ska vara som vanligt. Samvetet tyngs av vad han gjort mot Linn och han försöker ta sina första steg till ett ordnat liv men blir hela tiden påmind om det som varit.


Den här serien har jag kikat på många gånger. Det låter intressant och Helsingborg är en spännande miljö.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.Rovdjuret av Jan-Erik Fjell
Genre: Kriminalroman
Serie: Anton Brekke (4)
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2019-08-08
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Liket av en försvunnen man dyker upp och polisen står handfallen. Kommer mördaren slå till igen? Anton Brekke står inför sitt tuffaste fall hittills.

Oscar Fiva sitter fängslad för åttonde året för mordet på sin vän Henrik Zahl. Fiva har alltid hävdat sin oskuld och kroppen har aldrig återfunnits. När Zahl plötsligt dyker upp igen är skandalen ett faktum för vad polisen finner är liket av en nyligen mördad man. Anton Brekke sätts på att lösa fallet. Samtidigt kommer en fransk lönnmördare till Norge, på uppdrag av en död man Anton inser snart att han kämpar mot större krafter än han först anat. Och allt medan ett nytt mord planeras.


Ännu en serie som inte är påbörjad. Första delen har jag inte, men däremot andra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.Den falska profeten av Håkan Östlundh
Genre: Kriminalroman
Serie: Profeten-serien (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-08-09
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Nyopererad för sin hjärntumör och med ett helt nytt utseende rekryteras Elias för att infiltrera Eric Hands och hans ljusskygga affärsimperium. Planen är att komma åt honom via hans barn. Ett smutsigt spel i en smutsig värld.

Elias är nu Tom White, kodnamn Profeten. Han är en villig agent som brinner för rättvisa och hämnd för sin mördade pappa. Frågan är bara om hans uppdragsgivare har samma agenda. Arbetet blir allt farligare och alltmer moraliskt tvivelaktigt. Är han verkligen beredd att riskera sitt liv för något som kanske inte alls leder dit han vill?


Jag borde läsa mer Håkan Östlundh. Har bara läst en bok och den var bra.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Svärmodern av Sally Hepworth
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-08-09
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Lucy har aldrig kommit överens med sin svärmor. Även om Diana alltid har varit artig och aldrig ställt till med någon scen så har Lucy känt att hon inte duger i Dianas ögon.

Nu har Diana hittats död, med ett självmordsbrev bredvid sig. I det beskriver Diana att hon gjort detta val eftersom hon är trött på att kämpa mot sin cancersjukdom, men det är något som inte stämmer. Obducenten har funnit spår av gift i Dianas kropp, och tecken på strypning. Vem har velat Diana ont? Och varför?


Australien är alltid en spännande miljö.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Bara människa av Sylvain Neuvel
Genre: Science fiction
Serie: Themisfilerna (3)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-08-09
Förlag: Brombergs

Från Bokus
Vi trodde hela tiden att det största hotet mot mänsklig heten skulle komma utifrån. Vi hade fel. Människan är sin egen största fiende.

Forskaren Rose Franklin har ägnat hela sitt liv åt att förstå den mystiska händelse då hon som barn föll ner i ett slukhål och vaknade upp i en stor hand av metall. Hon har upplevt hur robotar invaderat jorden och dödat miljontals människor. Hon har blivit bortförd av robotar och tillbringat tio år i en annan värld. När hon återvänder till jorden har en ny världsordning vuxit fram med nya allianser och maktblock som bekämpar varandra.

Medan mänskligheten står på randen till ett fullskaligt krig måste Rose välja sida. Men att göra det rätta, kan vara det sista hon gör.


Jag får nog ta och läsa första delen så jag vet om jag faktiskt vill läsa fler.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus och cdon.Maskiner som jag av Ian McEwan
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-08-09
Förlag: Brombergs

Från Bokus
London 1980-tal. Charlie och Miranda är grannar, men också ett par. Han hoppar mellan jobb, utan någon egentlig inriktning i livet. Hon är en målmedveten student. Men Miranda visar sig bära på en mörk hemlighet. Allting avslöjas när Charlie köper Adam, en mänsklig robot. Adam är så nära en människa man kan komma, både till det yttre och det inre. Han har till och med sex med Miranda och kan röras till tårar. Snart kastas dessa tre in i ett triangeldrama med stora konsekvenser. .

Jag har bara läst en Ian McEwan. Den gillade jag inte. Denna skulle nog kunna få mig att ge honom en andra chans.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.I denna ljuva villervalla av Ewa Klingberg
Genre: Drama
Serie: Begravningsbyrån Tranan (4)
Antal sidor: 240
Utgivningsdatum: 2019-08-12
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Knopparna spirar utanför begravningsbyrån Tranan, liksom kärleken i Sandras hjärta.

Hon har till slut insett att den enda vägen, både för hennes personliga del och för Tranans, är framåt. Det är nya tider som kräver nytänkande och flexibilitet. Inte minst när ett kristet mc-gäng kommer rullandes och kliver in på Tranan. Deras extraordinära krav inför begravningen av deras ordförande blir en slutlig ögonöppnare för Sandra. Om byrån klarar av att tillmötesgå dem, klarar de allt.


Den här serien måste jag ju bara läsa.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Rent som guld av Karin Slaughter & Lee Child
Genre: Kriminalroman
Serie: Will Trent (8.5), Jack Reacher (23.6)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-08-12
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Specialagent Will Trent jobbar under cover i mytomspunna Fort Knox, där USA:s guldreserv förvaras. Uppdraget: att lösa ett tjugotvå år gammalt mord. Den misstänkte: Jack Reacher.

Men ex-militärpolisen Jack Reacher har ett eget uppdrag i Fort Knox: att avslöja falskpel i den amerikanska militärens hjärta. Med Will Trent i hasorna är det en ännu större utmaning än innan.

Snart kommer de en omskakande konspiration på spåren en som ingen av dem ens hade kunnat föreställa sig. Nu måste Trent och Reacher samarbeta för att hitta de som ligger bakom allt. Och det är lättare sagt än gjort.


Oj. Will Trent möter Jack Reacher!

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Flickorna utan namn av Mikaela Bley
Genre: Kriminalroman
Serie: Ellen Tamm (4)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-08-15
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
En kall vinterdag lämnas 17-åriga Linn på internatet Täcktaholm, en herrgård utanför Nyköping. Efter år av kaos är det tänkt att hon äntligen ska få ordning på sitt liv, men hon dras snabbt in i konflikterna på skolan. När en av flickorna försvinner inser Linn att hon själv befinner sig i fara. På TV4 nås samtidigt kriminalreportern Ellen Tamm av nyheten att en ung, oidentifierad kvinna hittats död djupt inne i de sörmländska skogarna. Bara några dagar senare hittas ytterligare en kvinna död. Polisen står handfallen och trots att dagarna går är det ingen som saknar dem...

Det här är också en serie som jag är väldigt nyfiken på.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Det blinda spelet av Mark Johnson
Genre: Thriller
Serie: Jonatan Stark (2)
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2019-08-15
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Jonatan Stark sitter med som expert vid en hemlig statlig affärskonferens. Mitt under konferensen kontaktas han av en främling som dödshotar en nära vän. Budskapet är att Jonatan måste se till att konferensen ger önskat resultat - annars dör hans vän. Han inser att krafter han tidigare utmanat har vaknat till liv igen.

När reportern Betty Lind intresserar sig för en excentrisk IT-entreprenör som bekostat ett flyktingfartyg på väg till Sverige blir hon kontaktad av Säpochefen. På skeppet tycks det finnas en passagerare som kan vara av största betydelse för fredsförhandlingar i Mellanöstern. När hennes egen och tidningens trovärdighet står på spel måste Betty ta allt större risker.

För varje timme som går avslöjar Jonatan och Betty mer av dunkla allianser som tycks sträcka sig långt utanför landets gränser. Alla spår leder till den mystiska passageraren på fartyget. Insatserna är höga: stora affärsintressen står på spel - kanske också rikets säkerhet...


Låter nästan oemotståndligt spännande.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Kedjan av Adrian McKinty
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-08-15
Förlag: Mondial

Från Bokus
Det är en morgon som vilken som helst. Rachel Klein har just lämnat sin dotter Kylie vid busshållplatsen när ett samtal från dolt nummer förändrar allt. En kvinnoröst meddelar att Kylie är kidnappad och om Rachel någonsin vill återse dottern måste hon betala en lösensumma -- och hon måste kidnappa ett annat barn.

Den som ringer är själv en mamma vars son blivit bortförd, och gör Rachel inte exakt som hon säger kommer både pojken och Kylie att dö. Rachel är nu en del av KEDJAN, en skoningslös turordning där någon tjänar pengar på att göra föräldrar till förövare. Reglerna är enkla: hitta pengarna, hitta ditt offer och begå sedan en handling du aldrig trodde dig kapabel till för bara 24 timmar sedan.

Hjärnorna bakom KEDJAN vet om att föräldrar är beredda att göra vad som helst för sina barn. De vet däremot inte att de snart kommer stå öga mot öga med Rachel. Ska det bli hon som lyckas bryta KEDJAN?


Jag har verkligen gillat de två böcker jag läst av Adrian McKinty (var är förresten översättningen av resterande böcker i serien?) och den här låter bara så otäck.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Jag föreslår att vi vaknar av Beate Grimsrud
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-08-27
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Vi möter Vilde som har drabbats av en obotlig sjukdom. Vännen O finns hela tiden vid hennes sida, tätt intill de kritiska ögonblicken som kan bli de sista. Nära finns också barndomens norska Dovrefjäll och en magisk penna.

Hennes En dåre fri knockade mig nästan, så den här vill jag nog läsa.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.
I fikonträdets skugga av Camilla Davidsson
Genre: Feelgood
Serie: Sofia (2)
Antal sidor: 288
Utgivningsdatum: 2019-08-28
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Susanne har tagit hand om sin familj i alla år, men nu är de vuxna döttrarna Sofia och Lovisa utflugna och maken Lars har plötsligt och chockartat lämnat henne för en yngre kvinna. Nu måste Susanne skapa sig ett nytt liv. Först och främst hitta en lägenhet, men också ett nytt jobb och någonstans att göra av bohaget från familjevillan.

I en avkrok på Gotland ligger den gamla mjölkbutiken, ett arv som Susanne tänkt sälja, men som tillfälligt får husera alla möbler och prylar. I lugn och ro ska hon sortera allt och hämta kraft efter skilsmässan. När en turist en dag stannar till på gården och frågar vad sakerna kostar, finner Susanne att hon halvt ofrivilligt säljer en gåva hon fått från Lars. Och när en stilig, men vresig granne dyker upp strax efteråt och vill köpa en bok, sätts en kedja av händelser igång som slungar ut Susanne i livet igen. Men vågar hon säga ja till allt det nya?


Camilla Davidsson är en författare som jag är nyfiken på.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

10 kommentarer:

 1. Jaha, här fanns det ju en hel del. Några måsten hade jag redan uppskrivna, men så fanns det ju en del nya som såg intressanta ut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog aldrig slut när jag satt och kollade :) Jag orkade knappt vara intresserad av något efter ett tag så egentligen är det nog ännu fler böcker :)

   Radera
 2. Ja, jösses vad många det var! Det känns bra att du har flera av dem som jag med vånda inte tog med. Plus några som är lite mer läskiga (därför tipsar jag alltid min syster om ditt inlägg). Jag har lyckats läsa de få böcker jag köpt hittills i år men det ser ut att skita sig rejält nu. Jag velade en hel del kring Katarina Wennstam, Jan-Philipp Sendker och Ewa Klingberg om deras skulle med bland annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid jobbigt att sålla, tycker jag. Jag brukar vara ganska generös och ta med alla som intresserar mig, men ibland blir det bara för många. Som nu. Jag har långtifrån läst alla böcker jag har köpt i år, även om det än så länge ser bättre ut än någonsin :)

   Radera
 3. Jag har också bara läst en bok av McEwan, som imponerade måttligt på mig, men blir onekligen nyfiken på den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst låter den jätteintressant?

   Radera
 4. Augusti-september brukar verkligenvara rena bokexplosionen tycker jag. Man går aldrig utan läsning, vare sig då eller annars. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokutgivningen har förskjutits, verkar det. Förmodligen för att passa Bokmässan :)

   Radera
 5. Ser att du också har hittat några som jag hade missat. Nästan skrämmande hur många "måste-läsas" som kommer i augusti och september 😳😅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är märkligt att det aldrig slutar komma böcker som man vill läsa :)

   Radera