torsdag 11 juli 2019

Hett i hyllan #204

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ytterligare en från bokrean 2016.
Sara Kadefors har jag läst andra böcker av och jag har verkligen gillat dem. Därför så var det inte svårt att gissa att hennes Hon som älskade honom ramlade ner i min korg på bokrean,

Sara Kadefors "hittade" jag redan som radiopratare i Morgonpasset för evigheter sedan. Jag gillade hennes funderingar väldigt mycket. När jag sedan upptäckte att hon också skrev böcker så var det inte direkt någon högoddsare att jag skulle läsa och gilla. Jag har flera av hennes böcker olästa i hyllan. Det är nog dags att ta tag i dem.

En liten annan grej jag upptäckte när jag skulle skriva ihop detta. Sara Kadefors och jag måste ha gått ett par år tillsammans i högstadiet. Inte i samma klass, men i samma lilla skola utanför Göteborg. Så märkligt liten världen är ändå.

Så här står det på baksidan:
Malena är slav under sitt starka känsloliv. Under en kris lämnar hon staden för att söka lugnet i en sörmländsk avkrok. Men mötet med den nya miljön blir allt annat än harmoniskt. Naturen känns irrationell och djuren hotfulla. Hennes enda trygghet blir familjen som hyr ut stugan och som hon från början velat hålla på avstånd. Hon tillbringar alltmer tid med mannen i huset, Nathan. Nathan är en ansvarstagande människa som gör allt för de utsatta ungdomar som han och hustrun öppnat sitt hem för. Men snart anar Malena ett mörker under hans trygga fasad, något hon känner igen och dras till. För sent inser hon vad deras oskyldiga umgänge kan innebära. Och innan hon vet ordet av hänger familjens välmående på en skör tråd.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

13 kommentarer:

 1. Jag gillade den. Inte hennes bästa, men helt ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det snart är dags för en Kadefors, men kanske en av de äldre.

   Radera
 2. Den verkar spännande. Jag har inte läst något av Sara Kadefors. Borde kanske.
  Min heta bok: http://mosstanten.se/2019/july/hett-i-hyllan-12-natternas-gras.html

  SvaraRadera
 3. Har inte läst något av den författaren. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/07/hett-i-hyllan-204.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag verkar bara ha läst två av henne, jag trodde det var fler.

   Radera
 4. Har bara läst en av hennes böcker.
  Ja världen är liten :-) Nu var det en större skola med Håkan Nesser var lärare på den högstadieskola jag gick på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så väldigt konstigt när man upptäcker sådant där.

   Radera
 5. Och mitt inlägg:
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/07/11/hett-i-hyllan-152/

  SvaraRadera
 6. Har faktiskt inte läst henne, men den här lät ju bra. Här är min:
  https://scyllashylla.blogspot.com/2019/07/hett-i-hyllan-12.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är väldigt observant och hon skriver bra också.

   Radera
 7. Har läst flera av Kadefors romaner, och denna lät intressant, annars finns mitt bidra här

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/07/hett-i-hyllan-vecka-28-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag snart får börja läsa de olästa jag har.

   Radera