söndag 30 juni 2019

Smakebit på søndag: Syndafloder

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som växelvis "drivs" av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Nu har folk på jobbet börjat droppa av på semester. Själv har jag fem veckor kvar till den. Men vi har bestämt att i stället för att spara alla utflykter till semestern så ska vi göra någon (nästan) varje helg. Man måste ju passa på när man kan åka runt i hela Skåne på sommarkortet. Den här helgen blev det bara ett besök i Malmö, men man får ju starta lite mjukt.

Jag har börjat läsa Syndafloder av Kristina Ohlsson, som är sjätte delen i serien om Fredrika Bergman. Det är lite vemodigt för ända från början av boken har jag fått en känsla av att detta är den sista delen. Samtidigt som det vore väldigt synd så ska man ju sluta när man är på topp.

Min smakebit är från sida 210:
Här skulle inte mycket bli utrett. Det var vad Alex Recht kände i samma stund som han fick Bernhard Benkes svala hand i sin egen. Bernhard. Det var också ett jäkla namn. Hade han hittat på det själv när han flyttade till Wien? Och, något viktigare: Kände han Lovisa Wankel?
    Fredrika föreföll också underhållen av mötet med den sörjande sonen. Hon höll på att skratta ihjäl sig så fort de fick syn på honom. Hennes kinder blossade och hur hon än ansträngde sig kunde vem som helst se skrattet som bubblade inom henne. Alex kunde inte klandra henne. Bernhard såg ut som om han kom direkt från inspelningen av Sound of Music. Och så luktade han kanel. Men Alex förlät honom för allt. Han fick, möjligen oavsiktligt, Fredrika att le och det var det ingen annan som lyckats lika bra med på sistone.

28 kommentarer:

 1. skönt att ha semestern kvar, har någon oläst bok av henne i bokhyllan, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten jag har läst alla i serien och de är himla bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde inte släppa boken igår, innan jag hade läst ut den. Så nu har jag också läst alla i serien :)

   Radera
 3. Låter som en bra idé att ta lite turer innan semestern. :) Den här serien har jag inte läst. Det är lite sorgligt när en bra serie tar slut. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Semestern i år är väldigt uppdelad så för att det inte ska bli stressigt så är det lika bra att börja innan :)

   Radera
 4. Tack för smakbiten. Jag har läst en hel del av hennes böcker för barn men ingen för vuxna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det precis tvärtom :)

   Radera
 5. Jag har läst Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson och tänkte då att jag skulle läsa fler av henne, men det har tyvärr inte blivit av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, du började mitt i? Då har du missat massor.

   Radera
 6. Okänd för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här serien är så fantastiskt bra.

   Radera
 7. Inte min favoritgenre, men har förstått att hennes bokserie är omtyckt av deckarfantaster. Bra idé att hitta på något kul i helgerna, då går ju också tiden snabbare fram till semestern! Tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite tråkigt att sitta inne och häcka hela helgen när det är fint väder :)

   Radera
 8. tror att jag läste någon av hennes allra första romaner. Sommarkortet är väldigt trevligt. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommarkortet är det bästa med SKånetrafiken :)

   Radera
 9. Tack för smakbiten. Inte läst något av denna bokserie. Sommarkortet var ett nytt begrepp för mig, något speciellt för just sydsverige kanske? Här kan man bli som tokig på biltrafiken varje sommar, sommargäster som far fram o tillbaka mellan Stockholm och stugan/villan på landet, varje fredag och söndag, känns som det blir mer och mer för varje år, fattar inte hur de orkar. Och har råd? Och vaddå miljötänk?...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommarkortet är riktigt bra, jag tror att det finns på andra ställen också, men helt säker är jag inte. Jag skulle nog också ta bilen om jag hade en sommarstuga. Att ta med sig pick och pack på kollektivtrafiken är inte det enklaste. Tåg och bussar är ju liksom inte gjorda för bagage. Knappt för människor heller. Och så kommer man ju väldigt sällan ända fram till dit man ska.

   Radera
 10. Jag tycker om hennes böcker. Alla. Men den här serien är en favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag mer eller mindre sträckläste denna. Det gick inte att sluta :)

   Radera
 11. Smart att ha några utlykter innan semestern. Du får en lite semesterfeeling ändå. Läste den där för ca 2 år sedan och gillade den. Vrukar tycka om författarens böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något måste jag göra för att inte försmäkta i juli :) JAg har gillat alla hennes böcker, de är riktigt bra.

   Radera
 12. Har någon bok av den här författaren men inget jag läst ännu. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men... du måste läsa! De är jättebra.

   Radera
 13. Läst en bok av författaren sen har det av någon anledning inte blivit fler. Sommarkortet låter som en bra grej särskilt när det är en bit till semestern. ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner ju igen det där med att författare "glöms" bort. Jag gillar sommarkortet. Det är kul att bara sätta sig på ett tåg eller en buss och åka någonstans.

   Radera
 14. Har läst hela den serien och tyckte den var bra. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag också läst hela serien :)

   Radera