lördag 29 juni 2019

Kommande böcker juli 2019

Boksläppen i juli brukar inte vara speciellt många. Så inte heller i år, men några intressanta lyckades jag hitta.

Jamåhonleva av Anders Roslund
Genre: Kriminalroman
Serie: Ewert Grens (9)
Antal sidor: 496
Utgivningsdatum: 2019-07-19
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En jättefin födelsedagstårta. Fem röda ljus. Förväntan. Inte kunde hon veta att den här dagen skulle förändra så många människors liv. Och långt senare förändra kriminalkommissarie Ewert Grens liv, och infiltratören Piet Hoffmanns liv. Allt Zana ville göra när hon fyllde fem år var ju att sjunga "Jamåhonleva" och slippa se människor dö.

Ännu en Ewert Grens och även Piet Hoffmann alltså.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Fallet av Lars Wilderäng
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 319
Utgivningsdatum: 2019-07-31
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Året är 2002. Stockholm har börjat återhämta sig efter 90-talets IT-krasch och ekonomin ser ljusare ut. På krogen träffar Mikael Lotta och strax påbörjar de sin gemensamma bostadskarriär. De följande åren flyttar de från lägenhet till lägenhet, allteftersom lånen ökar. Inga moln finns på den klarblå bostadshimlen, och Mikael börjar spekulera i nybyggda lägenheter som en säker investering.

Men när bostadspriserna slutar stiga och marknaden för nya lägenheter fryser ihop blir Mikaels fall hårt och brutalt. På samhällets botten är det ingen som lyssnar, så när Mikael snappar upp ett rykte att någon i hans närhet hotas, får han inget gehör. Ensam och desperat skaffar han en pistol och sätter sin egen plan i verket, men snart dras han in en våldsspiral som blir allt svårare att stoppa.


Jag har inte läst många av hans böcker (en), men det kommer att bli fler. Den här låter ju otroligt intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vinterdöda ting av Peter Erik Du Rietz
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 459
Utgivningsdatum: 2019-07-08
Förlag: Marwa Förlag

Från Bokus
Året är 1896. I Göteborg och resten av riket förtvivlar många i fattigdom och svält. Döden är allestädes närvarande och ingen saknar en namnlös trashank, hora eller våldsverkare som mördas eller spårlöst försvinner.

Med denna misär runt knuten trivs Carl Cronhammer förträffligt. Han är en framgångsrik och stilfull affärsman men bär på en fruktansvärd hemlighet: Han är inte längre helt mänsklig. Inom honom bor ett uråldrigt och krävande rovdjur. Hans tillvaro störs när en främling oväntat dyker upp i staden, någon som vet vilken sorts varelse han är och som är stark nog att förgöra honom. Det blir början på en resa där Carl riskerar att mista allt - samtidigt som ett namnlöst väsen viskande och lockande väntar vid vägens slut för att ta honom till sig för alltid.


Jag läste aldrig hans förra bok, men jag är väldigt nyfiken på båda.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.En annan kvinnas man av Gill Paul
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2019-07-10
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Året är 1911 och femtonåriga Mary Kirk och Wallis Simpson träffas på ett sommarläger. Mary blir med ens fängslad av den vilda, ogenerade och självsäkra Wallis, som även har en speciell dragningskraft på pojkarna. Detta blir början på en lång vänskap, en vänskap som ska övervinna både tid och rum även när det börjar florera skandalösa rykten om Wallis och prinsen av Wales. Men när Marys lojalitet till Wallis ifrågasätts börjar deras relation knaka i fogarna.

I Paris, 1997, sitter Rachel och hennes fästman i en taxi, när bilen framför dem plötsligt kraschar. Chocken tilltar när de får veta att prinsessan Diana befann sig i bilen. Kraschen och Dianas död fortsätter att hemsöka Rachel, och hennes intresse växer när hon får reda på att Diana hade besökt Wallis, hertiginnan av Windsors, sista bostad bara timmar före kraschen.

Upptäckten av en sedan länge bortglömd koppling till Wallis Simpson leder Rachel till sanningen bakom en skandal som skakade världen...


Jag fick hennes förra bok, men har inte läst den än. Det hindrar inte att jag blir nyfiken på den nya.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

6 kommentarer:

 1. Även om det finns så många böcker man vill läsa så är det alltid kul att se vilka nya som kommer ut. :) En annan kvinnas man blev jag verkligen nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det spelar liksom ingen roll att olästahögen växer utan hämningar :)

   Radera
 2. Jag funderade också på En annan kvinnas man men kände mig osäker. Mycket för att jag inte vet vad som är fiction och vad som är "sanning" utifrån beskrivningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid lite jobbigt med de där böckerna som "baseras" på en verklig händelse. Jag blir också alltid lite osäker och ofta behöver jag googla en del :)

   Radera
 3. Svar
  1. Ja, det är inte som att jag blir utan böcker i alla fall :)

   Radera