måndag 6 januari 2020

Film: Always be my maybe (2019)

Titel: Always be my maybe
Originaltitel: Always be my maybe
Genre: Romantisk komedi
Regissör: Nahnatchka Khan
Manus: Michael Golamco, Randall Park, Ali Wong
Skådespelare: Ali Wong, Randall Park, James Saito, Michelle Buteau, Keanu Reeves
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: USA
Längd: 101 min
Serie: -
Såg den på Netflix 21 december 2019

Handling
Alla antog att Sasha och Marcus skulle bli ett par när de växte upp. Alla utom Sasha och Marcus. Femton år senare träffas stjärnkocken Sasha och musikern Marcus igen och gamla känslor vaknar till liv, men går deras världar att förena?

Min kommentar
Vad kan vara bättre än en romantisk komedi när man precis har påbörjat sin julledighet? Så att man på allvar kopplar bort allt som har med jobb och vardag att göra? Tänkte vi och valde att se Always be my maybe, som legat på Netflix-listan i flera månader nu.

Det här var ett riktigt bra val, visade det sig. Always be my maybe är på riktigt charmig. Och rolig. Humorn passar mig perfekt, den är lite lågmäld och sarkastisk. Filmen börjar dock lite osäkert, men det tar sig snabbt.

Skådisarna är bra och speciellt Randall Park känns genuint rolig. Jag vet att jag har sett honom i något tidigare, men uppenbarligen alldeles för lite. Ali Wong är inte riktigt lika naturligt rolig, men hon är ändå bra. Det som gör filmen är att Keanu Reeves överraskande nog dyker upp. Han spelar sig själv, fast en mycket sämre version av sig (sägs det). Han gör den där skitstöveln fantastiskt bra och jag tycker nog att detta är en av Keanu Reeves bästa (roligaste) roller.

Always be my maybe är gullig och hjärtvärmande utan att bli sötsliskig och krystad. Det här känns äkta.Letterboxd hade den 3,2 i genomsnitt (beräknat på 54 019 betyg).
IMDb hade den 6,8 i genomsnitt (beräknat på 36 346 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan än så länge inte köpas.

2 kommentarer:

  1. Romantiska komedier som är sevärda kan jag inte få för mycket av...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet precis vad du menar. De är lite svåra att hitta bara.

      Radera