söndag 19 januari 2020

Smakebit på søndag: Bekännelsen

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som växelvis "drivs" av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

I fredags firade sambon och jag 23 år tillsammans. Det är inte klokt vad tiden går. Det föranledde i alla fall ett restaurangbesök och för första gången i mitt liv så provade jag oxkind. Det var precis så mört som alla matprogram har inbillat mig.

Just nu läser jag Bekännelsen av Jessie Burton. Hon som skrev Miniatyrmakaren, som jag varken läst eller sett. Jag vet egentligen inte vad detta är för typ av bok, men det är ju faktiskt inte speciellt viktigt. Jag började läsa den helt förutsättningslöst. Än så länge vet jag inte riktigt vad jag tänker om den. Den är både lite tråkig och samtidigt väldigt intressant. Vi får se vad jag tycker när jag är klar.

Min smakebit är från sida 299:
Det var inte förrän de kom till flygplatsen som Elise valde Mexiko City och Matt höll med: en kort flygresa till ett annat land. Det kändes bra att han sa ja till hennes idé; att vara den som bestämde saker och ting var fortfarande en ny upplevelse för henne. En gräns korsades, en förhöjd känsla av förflyttning infann sig - allt detta passade både till Elises sinnesstämning och känslan av att vara en fisk på land i sitt eget liv.

28 kommentarer:

 1. Ukjent bok for meg, tusen takk for smakebiten. Og gratulerer så masse med 23 år sammen! Wow!!

  SvaraRadera
 2. lite tråkig och intressant.... tyckte boken läsvärd.

  SvaraRadera
 3. Grattis till 23 år!
  Den här ligger ju oläst hemma hos mig så jag spanar efter vad du kommer att tycka till slut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kommer att bli svårt att sätta ord på vad jag tycker omm den... :)

   Radera
 4. Gratulerer med 23 år! Det er ganske morsomt, for mannen min og jeg har også 23 års bryllupsdag i år (men ikke før til høsten):-)
  Jeg trodde jeg hadde lest Miniatyrmakeren, men når jeg slår den opp ser jeg at den ikke har kommet lenger enn til tbr-listen min. Det høres fint ut å kunne bestemme hvor du skal reise når du står på flyplassen. Jeg er nok litt for mye kontrollfreak til å få det til. Jeg må vite på forhånd hvor jeg skal :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var nog ett bra år då, 1997 :)

   Jag skulle aldrig klara att välja resmål på flygplatsen. Fast det skulle ju underlätta ändå, då har man ju inget flyg att missa om tågen inte går :)

   Radera
 5. Grattis till 23 åren.
  Tack för smakbiten. Okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 6. tråkig och intressant. låter som en bok jag skulle gilla. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är helt säkert något för dig.

   Radera
 7. Bestämma resmål på flygplatsen skulle vara alldeles för vågat för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Grattis till 23 år. Jag har läst den här, tyckte om den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kan inte bestämma mig för vad jag ska tycka.

   Radera
 9. Den där ska jag läsa, om inte annat så för kaninens skull ;) Miniatyrmakaren står oläst i hyllan. Grattis till 23 år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! En speciell bok. Absolut något du ska läsa.

   Radera
 10. Tack för smakbiten! Och ja så kan man faktiskt uppfatta en bok, som tråkig och intressant samtidigt, hur konstigt det än kan verka. Oxkind har jag f.ö. visst sett recept på i någon kokbok, men själva styckningsdetaljen har jag aldrig sett i butik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog första gången jag upplever det så. Känns knepigt. Nej, jag har nog aldrig sett oxkind i butik, men det kanske bara finns i "finare" affärer.

   Radera
 11. Grattis till 23 år tillsammans! Jag och sambon har vår 22-årsdag i september. Tack för smakbiten! Har inte läst något av Jessie Burton än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag trodde alltid att Miniatyrmakaren skulle vara den första jag läste av henne, men så blev det inte.

   Radera
 12. Jag har läst Miniatyrmakaren och även Musan och gillat bägge. Den senaste, den du läser, den har jag ännu inte läst. Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju inte bedöma hur denna är i jämförelse med hennes andra. Jag kan inte inte ens reda ut vad jag tycker om den :)

   Radera
 13. Grattis på årsdagen! Jag gillade Miniatyrmakaren trots att den var lite långsam. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den här är också långsam, ändå händer det en hel del.

   Radera
 14. Grattis till 23 år! Har läst Miniatyrmakaren och den blev jag lite besviken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag läste ut denna igår och vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker :)

   Radera