torsdag 30 januari 2020

Hett i hyllan #233

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en oläst från maj 2016.
Åsa Larsson är en av mina favoritförfattare så Nidstången blev inköpt bara tack vare det. Boken är skriven ihop med Ingela Korsell.

Jag brukar inte läsa barnböcker, men när en favoritförfattare är inblandad så kan det ändå bli så att jag vill läsa. Pax-serien verkar vara sådana där böcker som man kan läsa även som vuxen, men det är ju svårt att bedöma utan att ha läst. Jag borde nog ta tag i den här snart, då kan jag skicka den vidare. Innan syskonbarn i släkten blir för stora...

Så här står det på baksidan:
I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år.

Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det.

Alrik och Viggo måste använda både styrka och list för att övervinna alla övernaturliga otyg som väcks till liv i staden. Men pojkarna har också strider att utkämpa i sitt vardagsliv. Det finns ett killgäng i skolan som gör livet svårt. De har en mamma som de längtar efter, men som inte är att lita på. Och de måste kämpa med sin natur, den där ilskan som exploderar i huvudet, eller den där handen som liksom av sig själv tar grejer och stoppar i fickan.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

16 kommentarer:

 1. Den serien har jag hört mycket om men inte funderat på att läsa
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/01/30/hett-i-hyllan-180/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev så sugen nr jag hittade den på en rea :)

   Radera
 2. Den har jag läst, riktigt bra. https://eggetbok.blogspot.com/2020/01/hett-i-hyllan-101.html

  SvaraRadera
 3. Det verkar vara en spännande barnbok.
  http://mosstanten.se/2020/01/30/hett-i-hyllan-40-vagnen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan ju vara kul att prova :)

   Radera
 4. Den har jag sett på andra bloggar men har faktiskt inte varit sugen på att läsa den själv. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/01/hett-i-hyllan-233.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som lockar mig är ju Åsa Larsson :)

   Radera
 5. Har läst Nidstången och den var bra och vill faktiskt även läsa följande delar men det har inte blivit av.
  Mitt bidrag finns här

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/01/hett-i-hyllan-vecka-5-2020.html

  SvaraRadera
 6. Oohh!! Jag älskar Pax! Ett tag var det lite huggsexa om böckerna på bibblo, och vi i personalen slets mellan att inte köa på böckerna för att låta barnen läsa dem först eller hugga det första bästa exemplar som kom och låsa in sig på en toalett. Jag skulle säga att utgången var ungefär 50/50 :D
  http://ottosson.cc/hett-i-hyllan-12-allt-jag-inte-kan-saga/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, det är klart att personalen ska läsa först. Det är väl därför man jobbar på bibliotek :)

   Radera
 7. Har inte läst Pax-serien, men hört mycket gott om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har nog bara hört bra saker om den.

   Radera
 8. Åh PAX är jättebra! Själv bjuder jag på facklitterärt om ledarskap: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/01/30/hett-i-hyllan-lejonagendan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där. Jag får kanske ta och läsa den då :)

   Radera