torsdag 2 januari 2020

Sammanfattning Hett i hyllan 2019

Det är återigen dags för Hett i hyllan-facit, eller vad man nu ska kalla det. Alltså hur det har gått. Har det hjälpt? Hur många av böckerna som varit med där har jag läst? Visst vore det lämpligt att visa upp ett resultat på årsbasis.

Vissa veckor har fler än en bok fått vara med så inte mindre än 55 böcker har fått vara med i Hett i hyllan under 2019. Av de 55 har jag bara läst en enda. Dessutom har jag läst ytterligare elva stycken som har varit med tidigare år. Det är inte riktigt så många som jag hade önskat, men 2019 satsade jag mer på att läsa nya böcker. Hur konstigt det än kan låta.

Jag har ju kört det här i 228 veckor nu och på de veckorna har smått otroliga 310 böcker fått vara med. Av dem har jag läst så många som 75 stycken. Det är faktiskt fantastiska 24%. Nästan en fjärdedel av de där dammiga hyllvärmarna alltså. Nitton av de lästa har dessutom fått flytta hem till någon annan och jag är ganska säker på att det ligger flera stycken i högen som väntar på att bli adopterade.

Vad jag tyckte om dem jag har läst? För de som blev lästa under 2019 så såg betygsfördelning ut som följer:
2 x 3,0
9 x 3,5
1 x 4,0

Det gör ett genomsnitt på 3,45. Inte så illa, men lite sämre än förra året då det var 3,5.

För samtliga lästa så ser det ut så här:
6 x 2,5
10 x 3,0
33 x 3,5
26 x 4,0

Det blir ett genomsnitt på 3,5, vilket är samma som förra året. Det är ändå glädjande att det är de högre betygen som är vanligast.

Jag skulle vilja påstå att det bara har haft positiva effekter det här med Hett i hyllan.

2 kommentarer:

  1. Härligt! Vad många du läst! Jag läste 12 hyllvärmare i år och är supernöjd med det men har inte koll på hur många av dem som varit med i Hett i hyllan. Årets ingångssiffra är snygga 100 hyllvärmare i mi hylla så jag tänker hänga på här ett bra tag till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är nöjd med antalet lästa hyllvärmare, men jag hade önskat att fler av dem hade varit så gamla att de hade varit med i Hett i hyllan. 100 hyllvärmare räcker ju i nästan två år ;)

      Radera