fredag 24 januari 2020

Kommande böcker februari 2020

Först blev jag lite orolig. Bara tre intressanta boksläpp i februari. Sedan kollade jag hur det har varit tidigare år och februari ser ungefär likadan ut då. Kan det månne ha med bokrean att göra? Att nya böcker liksom försvinner bland allt det som reas ut? Nåväl, det gör väl inget. Jag har ju inte direkt någon brist på böcker att läsa...

Min fars hemlighet av Sara Blædel
Genre: Drama
Serie: Familjearvet (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-02-10
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
När Ilka Jensen får veta att hennes far har dött i USA och att hon är omnämnd i hans testamentet kommer nyheten som en chock. Den 40-åriga skolfotografen har nämligen inte hört av honom sedan han stack ifrån familjen när Ilka var sju år. Eftersom saknaden efter pappa har påverkat Ilka djupt beslutar hon sig för att resa till USA. Inte för att hon är intresserad av själva arvet, utan för att försöka få svar på sina frågor. Varför stack han bara och lät bli att höra av sig? Hur blev hans liv? Och vem var han egentligen?

Det blir dock mer komplicerat än Ilka förutsett. Hon möter pappans nya mycket skeptiska familj och det verkar som om hennes far haft en hel del att dölja. Ilka är dock inte den som låter sig avvisas, hon börjar gräva i pappans förflutna.


Jag har inte läst något av henne, men jag har hört mycket om hennes böcker.Redemption point av Candice Fox
Genre: Kriminalroman
Serie: Crimson Lake (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-02-05
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
När den forne polisdetektiven Ted Conkaffey blir oskyldigt anklagad för att ha fört bort en tonårsflicka hoppas han att Crimson Lake, en stad tätt omslingrad av regnskogen i Queensland, är den perfekta platsen att försvinna till.

Men det visar sig snart att han inte är skyddad någonstans på jorden från flickans förkrossade far. Dale Bingley har en brutal och noga uträknad plan på hämnd, och om Ted inte hjälper till med sökandet efter den verkliga förövaren är det han som står först på tur.

Samtidigt, på det klibbiga, öltäckta golvet i ett skjul vid vägrenen, ligger två unga bartenders döda. Under mordutredningens utveckling kallas Ted och hans osannolika bundsförvant Amanda Pharrell in för att assistera.

Medan Ted kämpar för att rentvå sitt namn drar mordutredningen honom och Amanda allt längre in i ett ondsint spel, och strävan efter återupprättelse kan komma att kosta dem livet.


Hennes förra bok står oläst i hyllan, men den har stadigt klättrat uppåt i läskön.Ljuskällan av Hanna Landahl
Genre: Drama
Serie: Staffan och Anna (2)
Antal sidor: 303
Utgivningsdatum: 2020-02-06
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Men, alltså, inget wifi? sa han och stirrade på henne. Vad fan ska vi säga till barnen om denna totala katastrof? Men Staffan, sa Anna och tryckte hans slappa hand. Det är väl ändå ingen katastrof? Alltså allvarligt talat? Jo, sa han. Jag tror faktiskt att det är precis vad det är. En stor jävla naturkatastrof.

Staffan och Anna gör så gott de kan. I sin relation, på jobbet och som människor som just nu råkar leva på den allt varmare planeten Jorden. I alla fall så tycker Staffan det, men hans fru börjar tvivla. Skulle inte en annan livsstil kunna vara bra inte bara för klimatet, utan också för dem själva? När Anna av en slump besöker ekobyn Ljuskällan känner hon sig efter månader av nedstämdhet mer tillfreds än på länge. Och Staffan vill såklart också leva mer hållbart. Fast kanske mest av allt se Anna le lite oftare. Så ekobyn kanske ändå kan vara precis vad deras familj behöver? Väl installerade i det röda torpet känner sig Anna som hemma direkt medan Staffan gör sitt bästa för att hantera biodlaruppdraget och invånarnas självgodhet. Kan ekoby-modellen verkligen vara lösningen på världens alla problem? Och han får allt svårare att tåla Adrian, byns händige grundare som Anna verkar tillbringa allt mer tid med. Kommer deras äktenskap att stå pall för den nya tillvaron? Och kan man verkligen leva utan wifi?

Jag har hört så väldigt mycket bra om hennes böcker så nu börjar det väl bli dags att läsa. Men då börjar jag nog i och för sig med den förra, så det blir i rätt ordning.

10 kommentarer:

 1. Det är ju lite skönt att jag läst den enda jag verkligen är intresserad av av de här tre. De andra verkar bra, men inga serier jag följer i alla fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju lite du som har gjort mig nyfiken på Hanna Landahl :)

   Radera
 2. Ljuskällan är jag riktigt nyfiken på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hennes första bok också. Tror att de kan vara bra båda två.

   Radera
 3. För mig blev det så pass lite att jag helt enkelt skippar ett inlägg. Men jag är nyfiken på att läsa om vad du tycker om Hanna Landahl. Men det kommer kanske dröja :-D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hanna Landahl finns bara på min nyfiken-på lista så det kan nog dröja innan det blir dags :)

   Radera
 4. ..min teori är att det beror på att februari helt enkelt inte är någon bra månad. Jag brukar ju vilja skippa november och februari.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt med på att skippa november och februari, avskyr dem helhjärtat.

   Radera
 5. Det har nog säkerligen ett samband med att bokrean stjäl all uppmärksamhet såhär i februari. Jag hittade några fler, men är också ganska glad åt en lugn månad 😅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mig gör det absolut ingenting att det inte släpps så mycket nytt en månad :)

   Radera