söndag 21 oktober 2012

En smakebit på søndag: Svart eko


En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från verkligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Det här får bli en liten kortis. Igår åkte sambon in på sjukhus med gallblåseinflammation och det samma dag när vi skulle ha kalas för att fira hans födelsedag i torsdags. Så här kom det 20 ganska långväga gäster, eftersom vi inte hann ställa in alltihop. I dag är det meningen att han ska opereras, om inga andra mer akuta operationer går före, så jag ämnar vara på sjukhuset större delen av dagen.

Dagens smakebit är från Michael Connellys första bok om polisen Harry Bosch, Svart eko, som är en gammal Vietnamveteran och ägnade kriget åt att krypa runt i tunnlar för att hitta fienden. Jag har bara runt 50 sidor kvar och den har väl varit okej, förmodligen blir det en bok till om Harry Bosch för mig. En serie brukar få två chanser :) Smakbiten är från sida 309 och där förklarar Harry hur det kändes att krypa i dessa tunnlar.

"Det fanns inget namn på det, så vi hittade på ett. Det var mörkret, den där fuktiga tomheten man upplevde när man befann sig ensam nere i tunnlarna. Det kändes som om man var död och begravd där nere i mörkret. Men man levde. Och man var så in i helvete rädd. Ens andetag liksom ekade där i mörkret och var nog för att avslöja en. Det var vad man trodde i alla fall. Jag vet inte. Det är svårt att förklara. Det var bara som... ett svart eko."

18 kommentarer:

 1. Ny forfatter for meg. Kanskje aktuell når jeg skal lese krim igjen. Har lyst på en liten krimpause nå. Ha en fin dag, og så håper jeg det går bra med din samboer, og at dere får gjennomført selskapet!

  SvaraRadera
 2. Och ändå hinner du blogga! Svart Eko var den första Connellyboken jag läste - grymt bra!

  SvaraRadera
 3. Dette er en forfatter som jeg kunne tenkt meg å lest noe av. Tusen takk for smakebiten og masse god bedring til samboeren din.

  SvaraRadera
 4. Takk for smakebit og lesetips!

  SvaraRadera
 5. Jeg liker smakebiten du har valgt og god bedring til samboeren din!

  SvaraRadera
 6. Spennende og mørk smakebit, og god bedring til den syke :)

  SvaraRadera
 7. Jeg liker Michael Connoly og har de fleste av hans bøker. Det er fin og avslappende krim :-)
  Ha en fin søndag og god bedring til samboeren!

  SvaraRadera
 8. Connoly har jeg sett mye omtalt, men ikke lest selv.. Takk for smakebit.:)

  SvaraRadera
 9. Takk for smakebiten! Og god bedring til samboeren!

  SvaraRadera
 10. Nämen usch. Håller tummarna för att operationen går bra!
  Connely är ju en känd författare men jag är osäker på om jag läst något av honom faktiskt.

  SvaraRadera
 11. Åh, så tråkigt att höra om din sambo- hoppas allting går bra! Jag har faktiskt läst någon bok om Harry Bosch, tror jag. Ha en trevlig söndag!

  SvaraRadera
 12. Uff, god bedring til sambo! Connely er en av favorittene til mannen min, men jeg har ikke lest noe av ham selv - enn så lenge. Takk for smakebiten! :)

  SvaraRadera
 13. Aldrig läst något av Connelly men borde verkligen göra det! Jag har till och med en bok i hyllan som väntar..

  SvaraRadera
 14. Riktig god bedring til samboeren din, Monika! Hvordan er det med ham?

  Selv kjenner jeg til Connelly gjennom filmatiseringen av hans første bok om advokaten Michael Haller. Det er en serie han begynte på flere år etter første boken om Harry Bosch kom ut :) Jeg likte filmen veldig godt så jeg hoppet rett på bok #2 i serien, den leste jeg og samboeren sammen på sengekanten. Liker bøkene veldig godt :)

  SvaraRadera
 15. Tack alla ni som skrivit här. Med sambon är det ganska bra nu, operationen i söndags gick bra så jag hoppas att han kan komma hem i mitten av den här veckan.

  Den här boken blev inte en av mina favoriter, det kanske är orättvist att döma ut den, det blev ju lite si och så med koncentrationen. Michael Connelly kommer i alla fall att få en chans till, med nästa bok om Harry Bosch, så småningom.

  Filmen om Michael Heller såg jag faktiskt för ett tag sedan och tyckte mycket om, det var nog så jag bestämde mig för att läsa något av Connelly :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så godt å høre at han har det ganske bra. Håper de tar godt vare på ham på sykehuset :)

   Da kan jeg anbefale deg å begynne på bok #2 i advokatserien til Connelley. Kanskje du vil like den bedre?

   Radera
  2. Jodå, de har tagit väl hand om honom. Tack och lov så flyttade vi till en större stad för drygt en månad sedan och hamnade 15 minuters gångavstånd från ett av Sveriges bästa sjukhus :) Och nu har han kommit hem också och allt verkar gå åt rätt håll.

   Ja, jag har funderat på att ge mig på den serien också, men i så fall börjar jag nog från början :)

   Radera