torsdag 18 oktober 2012

Fullbordad utmaning #3

För nästan ett år sedan startade läsutmaningen Nordisk utmaning som ett slags förberedelse inför bokmässan i år. Självklart hoppade jag på den, även om jag nu faktiskt mest läser nordisk litteratur även i vanliga fall. Mitt mål var att, så mycket som möjligt, läsa utanför min bekvämlighetszon.

Utmaningen startades av Therese på Dantes bibliotek, men när hon tog en paus från bloggandet togs den över av Västmanländskans bokblogg.

Det här var en väldigt intressant utmaning och mitt personliga mål blev uppfyllt med råge. Av de elva böcker som blev lästa låg i alla fall tio utanför vad jag brukar läsa. Dessvärre blev det inte så lyckat rent läsmässigt.

Genomsnittsbetyget blev bara 3.13 och här fanns både dalar (en 1-poängare) och toppar (två 4.5-poängare), men speciellt många nya favoriter blev det inte.

Av författarna var sju män och bara fyra kvinnor, men det var inget jag tänkte på när jag valde böcker.

En bonuseffekt var att jag på sätt och vis återupptäckte biblioteket, fem av böckerna lånade jag där. Två av dem var dessutom e-böcker.

De böcker jag tyckte bäst om var Beate Grimsruds En dåre fri och Vi, de drunknade av Carsten Jensen.

Den jag tyckte absolut sämst om var Ole Korneliussens Saltstoden.

Klicka på bilderna för att komma till inläggen om de olika böckerna. 

6 kommentarer:

 1. Tänk! Du är så fantastisk bra på utmaningar ju. Själv har jag bara klarat av en, Tre på Tre förra året (som jag inte kommer klara i år) men jag är väldigt imponernad av dig :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Även om inte alla böcker var min grej så tycker jag nog ändå att det varit kul att läsa dem. Jag har väl sett det som en sorts experiment för att kolla mina gränser :)

   Radera
 2. Jag har också avslutat min nordiska utmaning och gillade Grimsrud och Jensen mycket! Stefansson läste jag om än en annan bok och tyckte om den med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar på att läsa Stefanssons trilogi om Pojken, det var något i Sommarljus... som lockade mig.

   Radera
 3. Kul att läsa. Jag har ett liknande inlägg på G;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Det är alltid intressant att sammanfatta :)

   Radera