torsdag 11 oktober 2012

Läsplanering oktober 2012

Den här månaden blir det ett par nya serier som påbörjas, trots att jag nästan lovat att det inte ska bli fler förrän jag avslutat några gamla. Men fyra av böckerna jag tänkt läsa i oktober är faktiskt gamla serier.

Tusenskönor av Kristina Ohlsson. Andra delen om Fredrika Bergman och det är väldigt underligt att denna förblivit oläst så länge, jag som tyckte jättemycket om första delen. Denna är redan utläst.

Mörka strömmar av Arnaldur Indriðason. Sjunde delen om Erlendur Sveinsson, fast han lär inte vara med i denna. I stället är detta tydligen andra delen i en tetralogi som ingår i den stora helheten. Hyllvärmare. Denna är redan utläst.

Dödergök av Katarina Wennstam. Andra delen om åklagare Madeleine Edwards. Lite kryptisk baksidetext är det, men det verkar som att handlingen halkar in på hedersvåld. Hyllvärmare.

Dewey Decimal av Nathan Larson. Den här boken har jag längtat efter att läsa och nu ska jag verkligen göra det. Lite dystopi tror jag det ska vara och tydligen är det första delen i en trilogi. Lite kuriosa: Nathan Larson är gift med Nina Persson, sångerskan i gamla The Cardigans.

Svart eko av Michael Connelly. Lite skämmigt är det, men detta är faktiskt mitt första möte med en av världens mest kända deckarförfattare. Detta är första delen om Harry Bosch. Det ska bli spännande. Hyllvärmare och boktolva.

Jägarens hjärta av Deon Meyer. Då fortsätter vi serien om Thobela Mpayipheli och tydligen ska även Zatopek van Heerden figurera i den här boken. Tre på tre.

6 kommentarer:

 1. Kristina Ohlssons böcker är så bra, jag älskar den serien :) Jobbigt när alla serier alltid ska vara så långa, man har ju hur många serier som helst att hålla koll på!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte göra några inlägg om serier jag håller på med och började kolla lite, det visade sig bli betydligt fler än vad jag trodde... uppemot ett 50-tal, om inte fler :)

   Radera
 2. Har du inte läst Kristina Ohlsson?! Bra att hon dyker upp i din läsplanering för oktober, du MÅSTE läsa henne! Enligt mig Sveriges främsta kvinnliga deckarförfattare. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag fattar inte varför det tagit så lång tid att ta tag i andra delen. Nu är den i alla fall läst :) Ska bara se till att tredje delen kommer med i min planering snart.

   Vad bra att det verkar funka att kommentera nu :)

   Radera
 3. Läs tusenskönor och fortsätt direkt med den den tredje och fjärde boken (Änglavakter och Paradisoffer). Det går inte att sluta läsa/lyssna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, de andra böckerna får nog vänta ett tag. Sådan trängsel i kön tolereras inte :)

   Radera