lördag 6 oktober 2012

Min litterära resa i september 2012

September blev en ganska medelmåttig läsmånad eftersom vi flyttade i mitten av månaden. Det blev helt enkelt för svårt att fokusera på läsning, men några böcker hanns ju med och ett par av dem var riktigt bra.

Månadens resa började i Boston där en tjej försvann. För andra gången. Detta försvinnandet var dock lite annorlunda mot det förra och hade en helt annan förklaring. (En mörk välsignelse)

Resan gick vidare till Oxford där det spökade bland de gamla ärevördiga byggnaderna. Flera olika spöken är inblandade och Maja Grå gör sitt bästa för att ignorera dem. Det går inte så bra. En och annan avstickare till Brighton hinns med också. (Döden på en blek häst)

Sedan blev det ett jättekliv ända till Sydafrika och det är verkligen inte ofta jag hamnar där. Här gick jakten på ett försvunnet testamente och naturligtvis ligger själva lösningen långt tillbaka i tiden. (Död i gryningen)

Turen gick sedan tillbaka till Brighton där en kille på svensexa blir levande begravd och hans kompisar råkar ut för en allvarlig bilolycka innan de hunnit gräva upp honom igen. Där ser man faran av att utsätta sina vänner för så kallade skämt. (Levande begravd)

Nästa stopp blir Köpenhamn där en man blir skjuten av en bågskytt, som självklart försvinner. Är det en jaktolycka eller mord? Den gudabenådade kommissarien Robin Hansen hittar sambandet till en seglingsolycka ett år tidigare och här blir det avstickare ända upp till Björnön. (Passageraren)

Nästa resmål är lite diffust och jag är egentligen inte helt säker på var jag befinner mig, men någonstans i USA och jag tror att det är New Jersey. Den stora resan här sker nog faktiskt inne i huvudet eller kanske huvudena på några av karaktärerna. En liten pojke drunknar och frågan är om det är en olycka eller om någon mördat honom. (Det som göms under sten)

Månaden avslutas i Stockholm, eller egentligen utanför stan på en herrgård. Den berömda A-gruppen träffas ett år efter att gruppen upplösts. Någon har bjudit in dem till en helg där de ska äta och dricka gott och berätta historier för varandra. Men vem har bjudit in dem? Och varför? (Elva)


Visa September 2012 på en större karta

4 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé! Det här ska jag prova någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit ännu roligare med mer spridning på kartnålarna :)

   Radera
 2. Herregud vad du hinner med att läsa, jag får nästan prestationsångest. Har en del oläst som jag fått i present, men berätta det inte för någon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag får prestationsångest av dem som läser 10-20 böcker i månaden :) Man hinner en del när man pendlar, så det är egentligen inte så konstigt.

   Radera