onsdag 24 oktober 2012

Tematrio - Kroppsdelar

Titelutmaningarna fortsätter och jag måste erkänna att de är riktigt kul. Uppgiften i veckans Tematrio från Lyran är: Berätta om tre böcker med kroppsdelar i titeln!

Om ens favoritgenre är deckare/skräck så är detta en svår uppgift. Inte för att man inte hittar några titlar utan mer för att det finns en hel uppsjö. Alltså blir det återigen dags för mitt favorittema i temat...

1. Benrangel är en fantastisk kuslig bok om en författare som drabbades av skrivkramp när hans fru plötsligt dog. Han drömmer mardrömmar om sommarhuset, alltså beger han sig dit. Han dras in i en lokal konflikt och även i de spökerier som drabbat hans älskade sommarställe.

2. Drakens ögon är en av väldigt få böcker som jag inte gillat jättemycket, men det var längesedan jag läste den och kanske skulle jag tycka bättre om den nu. Det är lite mer åt fantasyhållet och handlar om tronarvingen Peter som anklagas för att ha dödat kungen. Peters bror, Thomas, styr riket tillsammans med en gammal bekant för oss som läser den här författaren, trollkarlen Flagg.

3. Hjärtan i Atlantis är kanske en något annorlunda bok, inte så mycket skräck men ändå otäck. Den handlar om många personer och sträcker sig över lång tid, 40 år. Den röda tråden är Bobby Garfield, som är 11 år när berättelsen börjar den magiska sommaren 1960 när han träffar Ted Brautigan. Som tror sig vara jagad av män i gula rockar.

Ja, ni som följer min blogg eller har samma favoritförfattare som jag vet ju redan vem som skrivit alla dessa tre böcker och för er andra kan jag berätta att det är ingen mindre än kungen Stephen King.

14 kommentarer:

 1. Hearts in Atlantis är en av de få King som jag inte avslutat. Den började så bra men sen blev det lite för knepigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite Kings kännetecken, att göra det lite för knepigt. Ibland verkar han inte riktigt veta när det är nog :)

   Radera
 2. Den enda jag känner igen är Drakens ögon. Den står i vår bokhylla men jag har inte läst den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var ju inte jätteglad i den, men dålig var den inte. Och gillar man mer fantasy så är den säkert ännu bättre :)

   Radera
 3. Jag tyckte väldigt mycket om Drakens ögon. Benrangel står fortfarande oläst i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Benrangel tyckte jag var riktigt otäck.

   Radera
 4. Tre okända böcker för mig. Det verkar också lite för otäcka för mig så här i höstrusket. :)

  SvaraRadera
 5. Jag läser uppenbarligen alldeles för lite deckare/skräck. Men NU när jag ser dina val så vet jag ju vad jag kunde ha tagit med..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får ju tolka lite fritt :)

   Radera
 6. Första boken låter riktigt riktigt bra, måste jag säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tyckte den var bra, otäck och spännande :)

   Radera
 7. Drakens ögon läste jag för längesedan och jag måste erkänna att jag inte minns den alls! Tänk att Flagg dyker upp där med! Men jag har aldrig tänkt att han är en trollkarl! Kanske är hans roll i Drakens ögon? Måste nästan läsa om bara för att kolla vad han egentligen gör där den där Flagg! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, det var precis min reaktion när jag läste på baksidan :) Det enda jag egentligen minns av boken är att jag inte gillade den och jag kommer inte heller ihåg någon Flagg. Man blir ju lite nyfiken :)

   Radera