torsdag 25 oktober 2012

Några nya vänner tjatar om att bli presenterade

För ungefär en månad sedan gjorde jag en beställning på AdLibris, som på grund av olika anledningar inte har blivit närmare presenterad här på bloggen. Böckerna i fråga börjar bli riktigt sura, för att inte säga deprimerade, till följd av detta (de vill så gärna vara med på bild) och så kan man ju inte ha det. Ledsna böcker vill jag inte ha i mina hyllor, så här kommer de.


Pojken i hiss 54 av Karin Alfredsson är femte delen om läkaren Ellen Elg, den utspelar sig i Pakistan och handlar om den hederrelaterade problematiken.

Mörk jord av Belinda Bauer har jag varit sugen på så länge att det inte är riktigt klokt. Den handlar om tolvårige Steven som tar kontakt med en seriemördare för att kunna hitta liket av sin mördade morbror. Ett mord som seriemördaren har erkänt.

Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell är första delen i en trilogi. Vi reser tillbaka i tiden till det glada 80-talet och får uppleva hur samhället såg på homosexuella och HIV-smittade. Går som TV-serie också.

Svart himmel av Arnaldur Indriðason är åttonde delen om de isländska poliserna. Denna har bytt huvudperson och det är nu Sigurdur Óli som får ta hand om fallet med den ihjälslagna kvinnan som anklagats för utpressning. Erlendur är fortfarande puts väck.

Evig natt av Michelle Paver beskrivs som en arktisk spökroman och mer behövs inte för mig. Nu har jag dessutom hört talas om en blurb som lär finnas på en engelsk upplaga som säger "Jack London meets Stephen King"...

10 kommentarer:

 1. Några riktigt spännande böcker där, ska bli kul att läsa recensionerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om jag inte måste klämma in någon av dessa ganska snart :)

   Radera
 2. Mörk jord står hemma i min bokhylla och väntar, är riktigt sugen på den, måste bara läsa klart den sega boken "Djävulsbibeln" först. Torka aldrig tårar... står jag i kö på på biblioteket. Har medvetet undvikit att se serien på TV:n för att läsa böckerna istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller sett Torka aldrig tårar... på TV, spelade in hela serien i stället :)

   Radera
 3. Spennende bøker. Islendingen har jeg stor sans for.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Indriðasons tidigare böcker har jag tyckt riktigt mycket om :)

   Radera
 4. Pojken i hiss 54 är jag riktigt sugen på. Jag har läst de andra böckerna om Ellen Elg och tyckte mycket om dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har Den sjätte gudinnan kvar att läsa också, innan jag kan ge mig på Pojken i hiss 54.

   Radera
 5. Det där känner jag igen. Även mina böcker har en tendens att börja gnälla efter ett tag. :-) Fast mina gnäller även när de får vänta på att bli lästa. Svårt där att göra alla nöjda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har blivit riktigt bra på att ignorera de skärande skriken från böckerna som står och väntar, olästa. De får helt enkelt ge sig till tåls :)

   Radera