torsdag 3 november 2016

Hett i hyllan #64

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som jag fick på min födelsedag i slutet av maj 2013 är fortfarande oläst.
Egentligen är det nog ett ännu större mysterium att Nattens dåd av Dennis Lehane inte är läst än (jämfört med förra veckans bok alltså) för jag har ju verkligen gillat allt jag läst av Lehane tidigare. Det inkluderar även Ett land i gryningen, som är första delen i den här serien.

Detta är något helt annat än serien om Kenzie och Gennaro och hans övriga fristående böcker. De handlar om USA:s, närmare bestämt Bostons, historia. Första boken startar i slutet av första världskriget och Nattens dåd börjar 1926 (tredje delen, Den värld som var vår, börjar 1943 och verkar ha flyttat till Florida). Mer specifikt så handlar serien om Joe Coughlin, en polisson som tar den breda vägen.

Jag undrar om inte den här serien måste med i min Finish That Series Challenge nästa år. Det här är alldeles säkert minst lika bra som första delen.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Dennis Lehane är en sådan där författare som jag läst men inte helt kan minnas vilka böcker. Vet inte vad det säger riktigt...
  Här är mitt bidrag:
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2016/11/03/hett-i-hyllan-18/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du säkert läst böckerna om Kenzie och Gennaro, om jag inte hade läst alla så skulle jag inte haft en aning ;) Böckerna som inte hör till den serien är väldigt annorlunda och väldigt bra, de borde man komma ihåg :)

   Radera
 2. Har också läst flera böcker av Lehane och tycker att de är riktigt bra. Har fler stående i bokhyllan....olästa så klart :)
  Här kommer min heta bok för veckan:
  http://lenasgodsaker.blogspot.se/2016/11/hett-i-hyllan-64.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. De två sista delarna som hör till den här serien är de enda olästa Lehane i hyllan. Jag gillar ju honom :)

   Radera
 3. Har läst i alla fall en bok av Lehane men sen har det bara inte blivit av att läsa fler.
  Min hyllvärmare finns här http://boklysten.blogspot.se/2016/11/hett-i-hyllan-64.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev alldeles såld på Lehane efter jag hade läst den första (Rött regn) och slukade böckerna i stort sett så fort de kom. Det här var ju pre-bokblogg...

   Radera
 4. Bara läst Patient 67 av Lehane och den var ju fantastisk. Lite 90-tal hos mig idag: http://ibokhyllan.blogspot.se/2016/11/hett-i-hyllan-9.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska inte påstå att alla hans böcker håller samma nivå, men de är väldigt bra :)

   Radera