måndag 4 september 2017

Film: 3 days to kill

Titel: 3 days to kill
Originaltitel: 3 days to kill
Genre: Action
Regissör: McG
Manus: Luc Besson, Adi Hasak
Skådespelare: Kevin Costner, Amber Heard, Hailee Steinfeld, Connie Nielsen, Richard Sammel
Utgivningsår: 2014
Produktionsland: USA
Längd: 117 min
Serie: -
Såg den på Netflix 11 augusti 2017

Handling
När den hårdkokte CIA-agenten Ethan Renner hamnar på sjukhus efter ett misslyckat uppdrag får han veta att han bara har månader kvar att leva. Han omvärderar snabbt sitt liv och beslutar sig för att förbättra sin usla relation till sin fru och dotter som han under alla år tagit avstånd från av säkerhetsskäl. Men innan han blir fri måste han utföra ett sista uppdrag, att oskadliggöra en av världens mest hänsynslösa terrorister. Ett tufft jobb för en dödssjuk agent som samtidigt ska försöka hålla koll på sin tonårsdotter som inte har några högre tankar om honom. Lyckas han kommer han att få testa en ny medicin som eventuellt kan rädda hans liv.

Min kommentar
De osedda filmerna börjar ta slut i filmhyllan och då är det ju tur att vi har lite streamingtjänster att ta till. Problemet är att välja film och jag gissar att vi kommer att hitta på en algoritm för det. Den här valdes till största delen för att Luc Besson stod som manusförfattare och Kevin Costner fanns i rollistan.

Jag vet egentligen inte vad jag ska säga om den här filmen och det kommer inte att bli någon djupare analys. Vilket torde vara omöjligt. Jag är oerhört förvånad över att detta är något som Luc Besson kan ha varit med och skrivit, det här kan mycket väl vara det sämsta han har gjort. Att Kevin Costner är med är även det förvånande, hans agent måste ha fått ett hjärnsläpp för att kunna rekommendera den.

Nej, den är inte usel, den är bara inte speciellt bra. För det mesta är dialogen tramsig och det mesta har man sett förut. Vissa händelser är helt orimliga och ibland haglar det klyschor. Vad den där Vivi-karaktären har i filmen att göra är ett mysterium. Som aldrig klarnar. Det som räddar filmen från totalt magplask är först och främst humorn. Det blir väldigt många skratt. Även det lilla fader/dotter-dramat är klart godkänt och scenerna med lägenhetsockupanterna är riktigt bra. Även om jag inte riktigt förstår det sidospåret. Heller.

Kevin Costner har varit en stor favorit hos mig ända sedan Ingen utväg och han har en förmåga att välja bra roller/filmer att göra. Den här är då ett undantag. Eller så är det bara så att även han börjar bli gammal och förbrukad. Jag gissar att det inte vimlar av roller i Hollywood för någon som är 60+. Han har i alla fall inget att skämmas för, inte ens i den här filmen. Han räddar snarare upp den lite.

Jag kan inte rekommendera den här filmen annat än för ett par timmars underhållning. För underhållande, det är den.Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 644 betyg).
IMDb hade den 6,2 i genomsnitt (beräknat på 74 556 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. Låter verkligen inte som en film för mig ;-)

    SvaraRadera
  2. Nej, jag kände mig nästan lite tvungen att se den på grund av Luc Besson och Kevin Costner, men...

    SvaraRadera