torsdag 7 september 2017

Hett i hyllan #108

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ja... det är fortfarande bokrean 2014 som avhandlas här.
Våren 2013 läste jag en bok som jag egentligen inte alls ville läsa. Baksidetexten var så trist att klockorna stannade, men eftersom många bokbloggare hyllat den och jag var med i en utmaning att läsa böcker om böcker så läste jag den ändå. Det var Boktjuven av Markus Zusak.

Sanningen är att jag blev fullständigt absorberad av den boken, så till den milda grad att när jag hittade hans Jokern på bokrean så slet jag den till mig. Och nu står den här oläst. Fortfarande. Efter 3,5 år. Ja, så kan det också gå. Läsa den vill jag, trots allt, jag har bara inte kommit till den än.

Så här står det på baksidan:
Ed Kennedy är en nolla utan framtid. Han kör taxi olagligt, spelar kort utan framgång och är hopplöst förälskad i sin bästa vän, Audrey. Vid sin sida har han Dörrvakten, en illaluktande, kaffedrickande hund.

Eds liv är långtråkigt och medelmåttigt tills han av misstag förhindrar ett bankrån. Det är då det första esset dyker upp och hans liv förändras. På ruter ess står tre adresser och tre klockslag nedskrivna. Ed vacklar mellan rädsla och nyfikenhet och sakta övertygar han sig själv om att hjälpa människorna som bor på de olika adresserna. Människor som precis som han själv behöver hjälp.

Fler spelkort med uppdrag och kryptiska ledtrådar dyker upp och genom uppdragen förändras Eds liv och han blir något mer, något bättre än han var från början. Tills bara en fråga återstår... Vem är det som skickar spelkorten?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

18 kommentarer:

 1. Den där har jag faktiskt läst. Kollade och den fick betyg 4 av mig.
  Jag är också på bokreadn 2014:-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2017/09/07/hett-i-hyllan-57/

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fyra? Jag tror jag lite tappade lusten att läsa den när jag såg en massa negativt om den. Nu fick jag tillbaka läslusten :)

   Radera
 2. Jag har inte läst något av Zusak, även om Boktjuven har funnits på listan över böcker jag borde läsa väldigt länge... Här kommer mitt bidrag: http://beasbokhylla.se/2017/september/hett-i-hyllan-20.html

  SvaraRadera
 3. Har läst Boktjuven men den där känner jag inte till. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/09/hett-i-hyllan-108.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar få den konsekvensen när jag läser något av en ny författare som jag gillar :)

   Radera
 4. Jag har läst Boktjuven men inte denna. Min Hett i hyllan finns här http://nakit.webblogg.se/2017/september/hett-i-hyllan-3.html

  SvaraRadera
 5. Låter jätteintressant. https://eggetbok.blogspot.se/2017/09/hett-i-hyllan-23.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker ju jag också. Egentligen.

   Radera
 6. Har läst Boktjuven och gillade, och har även tänkt att prova på Jokern men det har ännu inte blivit av.
  Annars så har jag ju denna att läsa...

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/09/hett-i-hyllan-v-36.html

  SvaraRadera
 7. den boken låter riktigt intressant. här kommer min bortglömda bok, eller rättare sagt, en av dem: http://mrscalloway.blogspot.se/2017/09/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om den bara är hälften så bra som Botjuven så räcker det :)

   Radera
 8. Jo, visst kan det vara så att böcker köps på impuls och sedan glöms bort men drömmen om att hinna läsa finns alltid.
  http://frokenchristina.blogspot.se/2017/09/hett-i-hyllan-108.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har åtminstone viljan, och intentionen, att läsa alla som finns i hyllan :)

   Radera
 9. Jokern har jag också oläst i hyllan. Någon gång så ...

  SvaraRadera