måndag 11 september 2017

Film: Bridget Jones baby

Titel: Bridget Jones baby
Originaltitel: Bridget Jones's baby
Genre: Komedi
Regissör: Sharon Maguire
Manus: Helen Fielding, Dan Mazer, Emma Thompson
Skådespelare: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Gemma Jones, Jim Broadbent
Utgivningsår: 2016
Produktionsland: USA
Längd: 118 min
Serie: -
Såg den på C More 27 augusti 2017
Handling
Bridget är i fyrtioårsåldern och singel igen, efter att ha gjort slut med Mark Darcy. Hon bestämmer sig för att fokusera på sitt jobb och gamla och nya vänner. Men hennes kärleksliv tar en oväntad vändning när hon träffar en stilig amerikan som heter Jack och har allt som mr Darcy saknar. Överraskande nog upptäcker Bridget att hon är gravid! Men det finns en hake - hon är bara femtio procent säker på vem pappan är.

Min kommentar
Ända sedan jag läste min första Bridget Jones så har jag, på något sätt, varit hennes fan. Det finns väl ingen som kan vara lika pinsam som hon, utan att helt tappa sin värdighet.

I vintras läste jag boken med samma namn som den här filmen, men de har inte med varandra att göra alls. Man skulle kunna säga att den ena utesluter den andra, men ramhistorien är densamma. Låter det kryptiskt? För att göra det enklare så skulle man kunna säga att det är samma historia, men inte riktigt samma huvudpersoner.

Min första reaktion är nog att det var värst vad gamla de har blivit. Hade det inte varit för rösten så hade jag knappt känt igen Renée Zellweger, men Bridget Jones har jag inga som helst problem att känna igen. Hon är precis som hon ska vara. Pinsam och underbar. Colin Firth... ja, även han har blivit äldre, men han är inte mindre stilig för det. Men ack så tråkig. Jag tycker de gör bra ifrån sig, men något annat hade jag inte förväntat mig. Ett nytillskott är ju Patrick Demspey och han tillhör faktiskt mina favoritskådespelare och det går långt tillbaka. Ända till Can't Buy Me Love från 1987. Men han kan aldrig någonsin ersätta Hugh Grant. Favoriten är nog ändå Emma Thompson, som med en ängels tålamod står ut med Bridget och hennes följeslagare, utan att tappa humöret. Hon har de roligaste replikerna och hon levererar dem perfekt.

Om man slår upp förutsägbar i ett lexikon så kan det hända att det finns en bild på den här filmen där. Det var aldrig någon som helst tvekan om vad som skulle hända och hur, men det gör faktiskt inget alls. Jag blev rejält underhållen i de nära två timmarna och det var en perfekt film att se en söndagskväll.Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 688 betyg).
IMDb hade den 6,6 i genomsnitt (beräknat på 46 966 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Bridget Jones lyckas alltid charma mig :)

   Radera
 2. Jag såg nyligen den här filmen, var ju tvungen eftersom jag gillar de andra två, och jag blev inte besviken. En av mina första tankar var också, vad gamla de är! Men det är ju inte så konstigt, det var ett antal år sedan den första filmen kom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju på andra man ser att man har blivit gammal :) Den senaste filmen kom tydligen 2004, så det har ju gått några år.

   Radera
 3. Man fick sig några goa skratt till den här filmen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon är obetalbar, den kära Bridget Jones :)

   Radera