torsdag 28 september 2017

Hett i hyllan #111

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Fortfarande bokrean 2014. Jag har många olästa därifrån.
Kautokeino, en blodig kniv av Lars Pettersson syntes flitigt bland bokbloggarna när den kom och jag blev ju naturligtvis nyfiken. Norra Sverige har av någon anledning alltid haft stor dragningskraft på mig. Trots att jag aldrig har varit norr om Sälen, vilket ju inte ens är halvvägs.

I alla fall... nu har det ju dessutom kommit en uppföljare. Eller två, vad det verkar. Det känns som att det borde vara dags för denna nu. Om inte annat så för att få reda på om jag ska skaffa de andra.

Så här står det på baksidan:
Bilen kränger på den isiga vägen och träffar renen med våldsam kraft. Anna Magnusson stannar, drar på sig yllemössan och hämtar kniven från bagageluckan. Det är mer än 30 grader kallt och klockan är halv två en februarinatt någonstans mellan Luleå och Pajala.

Anna är uppvuxen i Stockholm och har aldrig funderat över sitt ursprung. Hennes samiska mamma berättade aldrig varför hon valde att flytta ifrån den avlägsna fjällbyn uppe i Nordnorge och lämna sin plats i den familjebaserade rendriften.

Nu är Anna, som arbetar som biträdande åklagare, på väg upp till Kautokeino. Hennes mormor har ringt och bett henne komma och rentvå kusinen Nils Mattis, som är anklagad för våldtäkt. Men när Anna läser polisutredningen blir hon betänksam. Hur ska hon ställa sig i konflikterna? Hon har svårt att avläsa den främmande omgivningen. Vem ligger bakom de dödsfall som inträffar medan hon är där och vilka är det som vill röja henne själv ur vägen?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

18 kommentarer:

 1. Just ja, den författaren hade jag funderingar på att läsa då. Men jag kom inte så långt att jag köpte något av honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom så långt, men det hjälpte inte. Jag har åtminstone låtit bli att köpa på mig fler :)

   Radera
 2. Boken är betydligt bättre än titeln och framsidan. Jag gav den en fyra i betyg. Just miljön gör mycket för boken och jag tror definitivt att du skulle gilla den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog egentligen ganska säker på att jag kommer att gilla när jag väl läser den :)

   Radera
 3. De här böckerna vill jag verkligen läsa :)

  SvaraRadera
 4. Det var en okänd bok och ny författare för mig. Här kommer min heting. https://sarasbokblog.wordpress.com/2017/09/28/hett-i-hyllan-31/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag som tycker att de har synts precis överallt :)

   Radera
 5. Den boken är jag nyfiken på. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/09/hett-i-hyllan-111.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kolla om den kanske skulle passa in någonstans på Höstbingot jag är med i :)

   Radera
 6. Den kände jag inte igen, men nu blev jag ju nyfiken,
  här är min

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/09/hett-i-hyllan-vecka-39_28.html

  SvaraRadera
 7. Här är min. Det verkar som om 2014 var ett bra köpår :).

  http://frokenchristina.blogspot.se/2017/09/hett-i-hyllan-111.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jösses, men nu har jag snart kommit förbi bokrean i alla fall :)

   Radera
 8. Den har jag inte heller läst. Min Hett i hyllan får komma senare.

  SvaraRadera
 9. jag har läst hans två första och tyckte att de var intressanta
  mitt försenade inlägg kommer här: http://mrscalloway.blogspot.se/2017/09/hett-i-hyllan-pa-en-lordag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag får ta mig i kragen och läsa i alla fall den jag har :)

   Radera