torsdag 14 december 2017

Hett i hyllan #122

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ett litet kliv in i juli 2014...
Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson är första delen i serien om Leo Junker. Och även ett ganska dåligt samvete i min hylla.

Jag läste hans Den enögda kaninen för drygt tre år sedan och tyckte den var gräsligt bra och tänkte att jag skulle läsa mer av honom. Så har då icke hänt än. Men nu vet ju jag att Christoffer Carlsson kommer att finnas med i en utmaning nästa år, vilket betyder att den här boken kommer att bli läst 2018. Bra va?

Så här beskrivs boken på baksidan:
Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna.

Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.

Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Har läst hela serien och den var bra men första boken var jag inte så förtjust i. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/12/hett-i-hyllan-122.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gott hopp i alla fall, har ju läst en annan bok av honom som var riktigt bra.

   Radera
 2. Min hett i hyllan inlägg finns här

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/12/hett-i-hyllan-vecka-50.html

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Du kanske också ska läsa den nästa år ;)

   Radera
 4. Tror att jag har tre böcker av Christoffer Carlsson olästa i min hylla.

  Här kommer min heta bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2017/12/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag då. Det är nästan hela serien :)

   Radera
 5. Åh, blir ju avis att du har den serien kvar :-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2017/12/14/hett-i-hyllan-70/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstod nästan att du skulle känna så :)

   Radera
 6. Har läst hela serien och den är bra. Tar bara lite tid att komma in i. http://frokenchristina.blogspot.se/2017/12/hett-i-hyllan-122.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog bara hört bra saker om de här böckerna, men nu är jag beredd på att det kan ta emot lite i början :)

   Radera