måndag 25 december 2017

TV-serie: Shooter - Säsong 2

Titel: Shooter
Originaltitel: Shooter
Genre: Thriller
Skapad av: John Hlavin
TV-bolag: USA Network
Skådespelare: Ryan Phillippe, Shantel VanSanten, Cynthia Addai-Robinson, Omar Epps, Josh Stewart
Premiär: 2017-07-18
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 8
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på Netflix november-december 2017Handling
Bob Lee Swagger är i Frankfurt med sin fru och sina gamla kollegor, en i deras enhet ska få en medalj. Ceremonin avbryts av ett gäng "poliser" som stormar in och skjuter på allt de ser. De har också på sig bombvästar allihop. De falska poliserna är snart övermannade, men när de försöker desarmera en bombväst på en av de skjutna "poliserna" så sprängs bomben. De kommer snart underfund med att det är enheten som är målet. Varför förstår de dock inte.

Min kommentar
Första säsongen av Shooter blev en väldigt positiv överraskning så det var ju helt klart att vi även skulle se den andra. Även om vi väntade tills alla fanns tillgängliga.

Det blir oerhört rörigt i början, när vi hela tiden hoppar fram och tillbaka i både tid och plats. Det här sker helt utan "markeringar" så ibland blir vi helt utlämnade till gissningar. Till slut så vänjer vi oss vid det, men gillar det inte.

Jag brukar ju gilla konspirationsteorier, de sätter liksom fart på hjärnan, men här blir det för mycket. De inte bara duggar tätt, de fullständigt öser ner. Hela historien blir bara för mycket. Det största felet är nog att serien försökte bli för komplicerad och det skedde på bekostnad av spänningen. Det blir i alla fall bättre mot slutet.

Julie Swagger får en större roll, men jag är osäker på om man gör det bästa av den. Hon är otroligt tuff, men hon beter sig samtidigt otroligt korkat. Egentligen tycker jag nog att i stort sett alla karaktärer beter sig mer eller mindre korkat.

En av anledningarna till att den här säsongen är sämre än första kan nog också vara det fasligt rumphuggna slutet. Ryan Phillippe bröt nämligen benet under inspelningen så det blev bara åtta avsnitt, i stället för tio. Här snackar vi inte cliffhanger, utan mer fullständigt fritt fall. Det är ännu inte bestämt om det ska bli en tredje säsong, men om det blir det så får vi ta oss en funderare över om vi ska se den överhuvudtaget.

Så här slutade i alla fall sista avsnittet: [spoiler]Johnson blir tillfångatagen när han "illegalt" korsar Rio Grande. Gregson förnekar all vetskap om honom när han sitter fängslad vid gränsen. Hayes hämtar Johnson ur fängelset och ger honom uppdraget att döda Solotov.

Solotov dyker upp i kyrkan, där Mary får sin första nattvard. Även Bob Lee kommer dit. Han sätter sig bakom Solotov och får veta att Solotov en bombjacka på sig, med dödmansgrepp. Han berättar att det finns ytterligare en bomb utanför kyrkan.

Memphis och Denning försöker få Tio till ett säkert ställe, men på vägen blir de hindrade av en baglady som vält hela sina vagn av pryttlar. Mepmphis misstänker att allt inte står rätt till, alla sakerna är för rena för en baglady, men Tio går ur bilen och springer till en buss. Där springen hon in i en kvinna som går av bussen. Man får se kvinnan hålla en spruta. Tio dör på bussen, men innan hon gör det säger hon att Hayes är Atlas.

I kyrkan går Solotov med på att inte spränga bomberna om Swagger går med honom ut. När de kommer ut hör de Johnson ropa till Swagger att ducka. Swagger skriker "No" och kastar sig framför Solotov. Kulan träffar Bob Lee och Solotov hjälper honom in i bilen och kör iväg.

Johnson tar sig hem till Swaggers där han tar hjälp av Julie för att hitta Bob Lee. Och Solotov.
[/spoiler]TV-serier.nu hade säsongen 3,9 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 7,6 i genomsnitt (beräknat på 18 396 betyg).
Jag ger säsongen 3,0.


Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan inte ens förbokas än.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, första säsongen var väldigt bra, men jag blev lite besviken på den här andra.

   Radera
 2. Jag gillade den här serien mer än jag trodde att jag skulle göra, men andra säsongen var lite svagare. Hade inte koll på det där med benbrottet men var fundersam över slutet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tyckte den slutade så konstigt så vi googlade lite och då hittade vi anledningen. Jag tror att säsongen hade blivit bättre om den hade fått två avsnitt till.

   Radera